Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
aannee99 pisze:mir.ka pisze:aannee99 pisze:Nie,nie - ja wiem,że sojowe można zrobićtak samo jak ryżowe
o wódce i winie ryzowym słyszałam ale o mleku nie![]()
![]()
![]()
https://www.olgasmile.com/mleko-sojowe.html
Można zrobić, możnamoja kuzynka pije od wielu lat tylko sojowe,nie je mięsa również od wieeeeeeeeelu lat i takie tam
Ewa L. pisze:Bo krowie to naturalne mleko tak jak kozie lub owcze. Nie ma mleka ryżowego ani sojowego to tylko sztucznie wytworzone napoje na bazie wody soi lub ryżu z dodatkiem soli, cukru . Poza tym soja nie jest jakoś specjalnie zdrowa bo to wypełniacz i zamulacz dodawany do wszystkiego nawet do wędlin.
mir.ka pisze:Ewa L. pisze:Bo krowie to naturalne mleko tak jak kozie lub owcze. Nie ma mleka ryżowego ani sojowego to tylko sztucznie wytworzone napoje na bazie wody soi lub ryżu z dodatkiem soli, cukru . Poza tym soja nie jest jakoś specjalnie zdrowa bo to wypełniacz i zamulacz dodawany do wszystkiego nawet do wędlin.
chyba do wędlin szczególnie
mir.ka pisze:Ewa L. pisze:Bo krowie to naturalne mleko tak jak kozie lub owcze. Nie ma mleka ryżowego ani sojowego to tylko sztucznie wytworzone napoje na bazie wody soi lub ryżu z dodatkiem soli, cukru . Poza tym soja nie jest jakoś specjalnie zdrowa bo to wypełniacz i zamulacz dodawany do wszystkiego nawet do wędlin.
MaryLux pisze:mir.ka pisze:Ewa L. pisze:Bo krowie to naturalne mleko tak jak kozie lub owcze. Nie ma mleka ryżowego ani sojowego to tylko sztucznie wytworzone napoje na bazie wody soi lub ryżu z dodatkiem soli, cukru . Poza tym soja nie jest jakoś specjalnie zdrowa bo to wypełniacz i zamulacz dodawany do wszystkiego nawet do wędlin.
Czasem w zamian wędlin. Choć flaki sojowe są nawet smaczne (zwierzęcych nie ruszę)
Ewa L. pisze:MaryLux pisze:mir.ka pisze:Ewa L. pisze:Bo krowie to naturalne mleko tak jak kozie lub owcze. Nie ma mleka ryżowego ani sojowego to tylko sztucznie wytworzone napoje na bazie wody soi lub ryżu z dodatkiem soli, cukru . Poza tym soja nie jest jakoś specjalnie zdrowa bo to wypełniacz i zamulacz dodawany do wszystkiego nawet do wędlin.
Czasem w zamian wędlin. Choć flaki sojowe są nawet smaczne (zwierzęcych nie ruszę)
Flaków z soi nie jadłam ale dobrze zrobione wołowe owszem .ie jestem smakoszem flaków ale raz od wielkiego dzwonu je zjem.
MaryLux pisze:Ewa L. pisze:MaryLux pisze:mir.ka pisze:Ewa L. pisze:Bo krowie to naturalne mleko tak jak kozie lub owcze. Nie ma mleka ryżowego ani sojowego to tylko sztucznie wytworzone napoje na bazie wody soi lub ryżu z dodatkiem soli, cukru . Poza tym soja nie jest jakoś specjalnie zdrowa bo to wypełniacz i zamulacz dodawany do wszystkiego nawet do wędlin.
Flaków z soi nie jadłam ale dobrze zrobione wołowe owszem .ie jestem smakoszem flaków ale raz od wielkiego dzwonu je zjem.
To zapraszam na sojowe
mir.ka pisze:MaryLux pisze:Ewa L. pisze:MaryLux pisze:mir.ka pisze:chyba do wędlin szczególnie
To zapraszam na sojowe
sama je przyrządzisz? to przyjadę
Ewa L. pisze:To jak się kiedys wybiorę do wrocka to dam ci znać i zrobisz.
Użytkownicy przeglądający ten dział: lucjan123 i 23 gości