Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 28, 2015 19:35 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Obrazek

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie mar 29, 2015 11:36 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Cześć Molinkowo :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie mar 29, 2015 11:48 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Hej :) My zrobiliśmy względny całościowy remont zaraz po kupieniu mieszkania taki na szybko. A teraz jak ostatnio się zastanowiłam to całe mieszkanie mamy do remontu znowu. Bez kucia kafli, nic z tych rzeczy, tylko np malowanie ścian. Musimy kupić meble i wszystko poukładać od nowa. Ale m. jak o tym słyszy to dostaje cholery ;) Trochę mu się nie dziwię, bo ma pracy po 16 h na dobę, ale jak ja chce malować to dostaje jeszcze większej cholery, że napaćkam i będzie miał pracy podwójnie :ryk:
U nas jest kot Inżynier i kot Urzędnik - kot Inżynier Marysia musi wszystko kontrolować, czuwać nad każdym projektem i sprawdzać czy jest dobrze wykonywany. Musi też znać się na wszystkich przedmiotach mechanicznych i elektrycznych w domu i w razie potrzeby naprawiać to razem z dużym :D
Kot Urzędnik to Kitula - ona sobie rączek nie zabrudzi robotą, ale czuwa nad tym co się w danej chwili dzieje z daleka, towarzyszy też przy planowaniu i zebraniach zarządu :D
:ryk:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie mar 29, 2015 12:21 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Cześć Martus :) z Molunia :1luvu:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Nie mar 29, 2015 12:49 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Cześć dziewczyny. Wam powiem ze coraz cześciej zastanawiam sie nad sprzedażą tego mieszkania :lol: bo poprzedni właściciele to mieli fantazje. Dzis wstaliśmy z wizja ze w salonie trzeba zerwać futryny bo drzwi i tak nigdy nie bedzie a jakieś dziwne futryny tylko brzydko wyglądają :? Ukazały sie fantazyjne kolory pod futryna :? Masakra jakaś, co Ci ludzie mieli w głowach to aż niemożliwe :? Wnękę po starej futrynie wypełnimy, wyrównamy, pomalujemy na biało :D kiedyś jak bedzie potrzeba to wstawimy drzwi przesuwne, bo takie skrzydłowe tylko miejsce tu nam zabiorą :| są piękne drzwi, miałam zamiar wstawić, ale dostałam olśnienia o północy :lol:
Popatrzcie jakie kolory fantazyjne :o
Obrazek
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie mar 29, 2015 12:57 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Martus kolory fantazyjne to fakt, ale wszystko ma swój urok :ok:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Nie mar 29, 2015 12:58 Re: Moli ♥♡ ♥♡

No na pewno, ale nie granatowo-złote ściany i brązowy sufit w przedpokoju bez okna- klaustrofobii można sie nabawić :?
Obrazek

Moli25

Post » Nie mar 29, 2015 13:30 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Hej Molinki! :D

Powiem Ci, że poprzedni lokatorzy naszego mieszkania tez mieli fantazję, i dodatku potwornie głoopie pomysły. Trzeba by po nich ściany rozbierać chyba. :twisted: :mrgreen: Z kuchni od pokoju mieliśmy drzwi harmonijkowe, ale jak się zniszczyły, juz nie kupilismy nowych. A zwykłe też zabrałyby zbyt dużo miejsca. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie mar 29, 2015 13:43 Re: Moli ♥♡ ♥♡

To ja muszę doliczyć specjalną cenę do mojego mieszkania jako że mam wszędzie białe ściany - nowi państwo by mieli gotowe mieszkanie to urządzenia dla siebie :D Ja to chyba boję się kolorów :) A już na pewno jakbym miała na całych ścianach kolor :) Najbardziej nie cierpię zielonych ścian - wiem, że to popularny motyw, ale nijak nie potrafię tego polubić, szczególnie, że to trudny kolor i wymaga oprawy np oświetleniowej a to się mało komu udaje. W programach tv typu "Dlaczego ja dlaczego nie Ty" zazwyczaj mają zielone ściany i wyglądają na tym tle ci aktorzy trupio wręcz. Ale jak np projektanci robią zielone ściany i w ogóle wystrój w kolorach zieleni to wygląda to niesamowicie. Więc ja już z góry chyba wolę te białe ściany niż bym miała napaprać Martuś jak u Ciebie poprzedni właściciele i potem znowu zamalowywać. A zrobiłam tak w przedpokoju - mam brązowyyyy buuu a był śliczny biały :( chciałam kawę z mlekiem, ale się nie udało. I teraz znowu będę malować na biało lub ecru ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie mar 29, 2015 14:26 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Klaudia, znajdę zdjęcia mieszkania przed zakupem, to zobaczysz jaki kolor miałam w kuchni! To dopiero było cos, ten niebiesko złoty i brązowy to jest pryszcz do tego właśnie zielonego koloru 8O
Ale juz jesteśmy na dobrej drodze.
Obrazek

Moli25

Post » Nie mar 29, 2015 15:41 Re: Moli ♥♡ ♥♡

a ja lubię zieleń, mam kuchnię w zieleni, ciemnej :)
ale ona jest jasna bo na południe, ciemno zielona jest tylko jedna ściana z oknem i granit na podłodze, reszta ścian i sufit są jasne kremowe- kolor farby - magnolia

u mnie to co było spaprane to poprzednicy zakryli panelami, instalacja elektryczna miała być podobno nowa, wymieniana, a jak się okazało to cos spaprali i kłębowiska kabli w przedpokoju zakryli właśnie panelami w wściekle żółtym kolorze, do tego niebieskie płytki na podłodze 8O 8O 8O
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie mar 29, 2015 16:38 Re: Moli ♥♡ ♥♡

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie mar 29, 2015 19:02 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Obrazek

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie mar 29, 2015 20:24 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Ja bym chciała mieć kuchnie w ciepłych kolorach . A mam jakies taki i musze zmienić :?

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie mar 29, 2015 21:30 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Ja lubię ciepłe, słoneczne kolory. Okna mam od północy więc muszę mieć jasno. Bieli nie lubię bo kojarzy mi się ze szpitalem, choć teraz w szpitalach wcale nie malują na biało. W jednym pokoju mam piasek pustyni a w drugim pistację. I też do remontu łazienkę i wymianę mebli w kuchni. Nie mam do końca pomysłu na łazienkę, powinnam zrobić kabinę prysznicową ale uwielbiam kąpiel w pianie w wannie i mam dylemat.
Pozdrawiam i idę spać bo jutro 5 30 pobudka. zajrzę do Was jutro. :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

[poprzednia][następna]