Szczypiory, Nero - po Dniu Wampira-do zamknięcia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 22, 2015 21:45 Re: Szczypiory, Nero i Menel-część (na pewno) 41. :)))))

W ogóle dzisiaj nie widziałam śniegu i sopli.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Nie mar 22, 2015 21:53 Re: Szczypiory, Nero i Menel-część (na pewno) 41. :)))))

mimbla64 pisze:W ogóle dzisiaj nie widziałam śniegu i sopli.

Może pora do okulisty się wybrać? ;)

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon mar 23, 2015 0:07 Re: Szczypiory, Nero i Menel-część (na pewno) 41. :)))))

U nas bylo dzis paskudnie,ale przynajmniej nie padalo- od sr ma niby lac do nd, ale ma byc 15 stopni
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon mar 23, 2015 23:22 Re: Szczypiory, Nero i Menel-część (na pewno) 41. :)))))

Ciekawe, co u Menela słychać...
Obrazek

jaaana

Post » Wto mar 24, 2015 0:20 Re: Szczypiory, Nero i Menel-część (na pewno) 41. :)))))

jaaana pisze:Ciekawe, co u Menela słychać...
Obrazek

z donosów wiem, ze dbają o niego tak, jakby był rezydentem, mimo, ze ponoć domu szuka :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto mar 24, 2015 5:37 Re: Szczypiory, Nero i Menel-część (na pewno) 41. :)))))

Czyli drze się po nim tak samo głośno? :twisted:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Wto mar 24, 2015 23:15 Re: Szczypiory, Nero i Menel-część (na pewno) 41. :)))))

Ja uwazam,ze po miesiącu tymczasu z automatu powinno sie traktowac Menela jako rezydenta.....kotek tym tymczasem moze sie znerwicowac :strach:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw mar 26, 2015 10:27 Re: Szczypiory, Nero i Menel-część (na pewno) 41. :)))))

Dzień Dobły :lol:
Wróciłam do żywych. Niestety, wszystko wskazuje na to, że dzisiaj w pracy nie będę miała szans dłużej rozwodzić się nad pomysłami trollowania mojego wątku migoczącymi potworkami tudzież mniej lub bardziej wyraźnymi sugestiami uznania Menela za rezydenta przez zasiedzenie, bo chyba mam za dużo rzeczy do zrobienia i poczucie obowiązku wygra. A że poczuciu temu trudno zazwyczaj dopchać się do głosu, to skoro mu się udało, uszanuję tę rzadką chwilę i skupię się na pracy.
Ale do skandalicznego zachowania niektórych użytkowniczek w tym wątku wrócę na pewno. :lol:

Dla porządku napiszę, że stan kotków się nie zmienił: 4 Szczypiory i Menel, pies też jeden i ciągle ten sam, Nero, chociaż nienaruszony stan liczebny zawdzięczać należy wyłącznie mojej anielskiej cierpliwości, która ani chybi doprowadzi mnie do uznania za świętą.

A zupełnie poważnie, będę miała do Was prośbę i liczę na pomoc. Otóż wspominałam, że powstaje stowarzyszenie, w którym po pierwsze primo jestem członkiem zarządu (wreszcie trochę władzy :201419 :mrgreen: ), a po drugie secundo zajmować się będę kagankiem oświaty. Chciałabym przygotować prezentację i mam prośbę o podpowiedzi odnośnie do tematu. Prezentacje będą miały miejsce na terenach wiejskich i małomiasteczkowych, wśród dzieci głównie i młodzieży, a dotyczyć będą spraw podstawowych w opiece nad zwierzakami domowymi i żyjącymi przy gospodarstwach. Nie mam w tym kompletnie żadnego doświadczenia. Wiem o sterylkach, o miejscach chroniących od mrozu i upału. Ale co jeszcze? Pliiiis.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw mar 26, 2015 10:46 Re: Szczypiory, Nero i Menel-część (na pewno) 41. :)))))

Femka pisze:
A zupełnie poważnie, będę miała do Was prośbę i liczę na pomoc. Otóż wspominałam, że powstaje stowarzyszenie, w którym po pierwsze primo jestem członkiem zarządu (wreszcie trochę władzy :201419 :mrgreen: ), a po drugie secundo zajmować się będę kagankiem oświaty. Chciałabym przygotować prezentację i mam prośbę o podpowiedzi odnośnie do tematu. Prezentacje będą miały miejsce na terenach wiejskich i małomiasteczkowych, wśród dzieci głównie i młodzieży, a dotyczyć będą spraw podstawowych w opiece nad zwierzakami domowymi i żyjącymi przy gospodarstwach. Nie mam w tym kompletnie żadnego doświadczenia. Wiem o sterylkach, o miejscach chroniących od mrozu i upału. Ale co jeszcze? Pliiiis.

O żywieniu. O łańcuchu.
Spoko, zadzwoń, włącz dyktafon i załatwione ;)

Nie, żart to był. Ale chętnie wymienię się z Tobą pomysłami.

jaaana

Post » Czw mar 26, 2015 10:49 Re: Szczypiory, Nero i Menel-część (na pewno) 41. :)))))

Super taka prezentacja. Kazda proba uczenia dzieci na temat dobra zwierzat jest swietna. Pomysle nad tym. Tylko napisz konkretniej o co chodzi :)

To ten Menel zasiedzial juz na stałe czy jeszcze musi siedzieć by zasiedzeniu stalo sie za dosc? :mrgreen:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw mar 26, 2015 10:59 Re: Szczypiory, Nero i Menel-część (na pewno) 41. :)))))

Dziękuję za szybki odzew. Na razie muszę zniknąć, bo naprawdę robota czeka :lol: , ale potem na wszystko odpowiem i pomysły pokradnę :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Czw mar 26, 2015 11:00 Re: Szczypiory, Nero i Menel-część (na pewno) 41. :)))))

Co do Menela mam pomysł taki:
U Femki zasiedział się Menel, u mnie Mamba.
prosimy, żeby nas zdopingować do wyadoptowania.
Niech jedna osoba przyjmuje zakłady, które futro pójdzie szybciej. Można też obstawiać datę albo przedział czasowy.
Jeden zakład xx zł.
Pieniądze z zakładów idą do osoby, która pierwsza wyadoptuje. Za te pieniądze (no, załóżmy, że za część) osoba wygrywająca funduje przegranej flaszkę na pociechę, pakiet ogloszeń a za resztę może sobie pojechać na Kanary.
Jakaś motywacja będzie.

Femko, nie pisz, ze motywację masz, bo widać wyraźnie, że mimo zapewnień, w ogóle się nie starasz :wink:

jaaana

Post » Czw mar 26, 2015 11:01 Re: Szczypiory, Nero i Menel-część (na pewno) 41. :)))))

Femka, szukaj tego DSu Menelowi trochę prężniej, to może ktoś Ci uwierzy, że w ogóle szukasz :twisted:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw mar 26, 2015 11:02 Re: Szczypiory, Nero i Menel-część (na pewno) 41. :)))))

jaaana pisze:
Femko, nie pisz, ze motywację masz, bo widać wyraźnie, że mimo zapewnień, w ogóle się nie starasz :wink:

musiałaś to napisać? No musiałaś? Paluszki świerzbiły? Boszszsz, myślałam, że tego nie widać :twisted:

Twoja propozycja bardzo mi się podoba. Kupuję.
Obrazek

Femka

Post » Czw mar 26, 2015 11:04 Re: Szczypiory, Nero i Menel-część (na pewno) 41. :)))))

Caragh pisze:Femka, szukaj tego DSu Menelowi trochę prężniej, to może ktoś Ci uwierzy, że w ogóle szukasz :twisted:

następna nadgorliwa.

Jak będę chciała, to będę miała w domu 40 kotów. Albo pójdę na rekord :lol:
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]