Moja gromadka.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 23, 2016 11:26 Re: Moja gromadka. Eduś Słoneczko (')...Yasminka bardzo chor

:( kurczę no...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob sty 23, 2016 14:09 Re: Moja gromadka. Eduś Słoneczko (')...Yasminka bardzo chor

Jak to mówią... nieszczęścia chodza stadami :(

Ty$ka

Od: Nie mar 11, 2012 19:57

Post » Nie sty 24, 2016 19:00 Re: Moja gromadka. Eduś Słoneczko (')...Yasminka bardzo chor

Ech...

Bardzo mi smutno z powodu Yasminki, chcę, żeby była ze mną długo, długo...

Zawiozłam dziś Malinkę do koleżanki. Malinka po wyjściu z transportera przeciągnęła się i schowała pod fotelem. Nowi opiekunowie położyli obok fotela materiałowy koszyk, kupiony specjalnie dla niej. Malinka wciągnęła koszyk pod fotel i polożyła się w nim. :P Po chwili 6letnia córka koleżanki wyciągnęła koszyk z kotką spod fotela i zaczęła Malinkę głaskać. Malinka zachwycona, ugniatała, mruczała, dawała od razu łyse brzucho do głaskania i super. Ledwo dojechałam do domu, telefon, że Malinka je. :D Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. No i to podłogowe ogrzewanie.... :wink:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie sty 24, 2016 19:02 Re: Moja gromadka. Eduś Słoneczko (')...Yasminka bardzo chor

a powiedz, Yasminka ma już rozpoznanie na 100 % ?
co weci mówią? Jak można jej pomóc żyć długo i w zdrowiu?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie sty 24, 2016 19:40 Re: Moja gromadka. Eduś Słoneczko (')...Yasminka bardzo chor

Na 100% to chyba tylko biopsja, ale ja jej tego nie zrobię. I tak nie podawałabym jej chemii, nie męczylabym jej tak... Dostaje lek Prednison. Ma ogromny stan zapalny, wykluczona została tarczyca, nerki... Obadali ją wzdłuż i wszerz. Usg pokazało ogromnie powiększone węzły chłonne w brzuszku, ma też powiększone podkolanowe.
Dostaje więc ten lek, calopet, plus kaloryczną karmę. Jutro kupię puszki dla rekonwalescentów, bo ona ciągle domaga się jedzenia... Co więcej mogę zrobić... Przytulać, rozmawiać (bo my rozmawiamy...), zapewniać jej wizyty osoby, którą uwielbia (z wzajemnością) i dbać, żeby miała spokój i to co lubi.
Nie wiem, co jeszcze...
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie sty 24, 2016 19:47 Re: Moja gromadka. Eduś Słoneczko (')...Yasminka bardzo chor

anita5 pisze:Co więcej mogę zrobić... Przytulać, rozmawiać (bo my rozmawiamy...), zapewniać jej wizyty osoby, którą uwielbia (z wzajemnością) i dbać, żeby miała spokój i to co lubi.
Nie wiem, co jeszcze...

To WŁAŚNIE!!!! Wielu dobry dni Wam życzę.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie sty 24, 2016 21:32 Re: Moja gromadka. Eduś Słoneczko (')...Yasminka bardzo chor

Najważniejsze, to żeby się jak najmniej stresowała i nie cierpiała. A biopsje i chemia to duży stres bez żadnych gwarancji - a wiadomo, że zestresowany kot się słabo leczy... Miejmy nadzieję, że następne USG pokaże zmniejszone węzły i Yasminka jeszcze długo będzie się cieszyć życiem :ok:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Nie sty 24, 2016 21:41 Re: Moja gromadka. Eduś Słoneczko (')...Yasminka bardzo chor

Mocno trzymam kciuki, jak nie za zdrowie, bo czasami wiadomo, że się rzeczywistości nie zaczaruje to za dobre samopoczucie i oby ono trwało jak najdłużej.
Bonnie jakoś zaskoczyła, a już myślałam, że się nie uda. Oby tak było i u Was.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie sty 24, 2016 21:43 Re: Moja gromadka. Eduś Słoneczko (')...Yasminka bardzo chor

Zawsze jest jakiś procent nadziei, żaden nowotwór nie jest w 100% śmiertelny.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon sty 25, 2016 8:34 Re: Moja gromadka. Eduś Słoneczko (')...Yasminka bardzo chor

Kurcze, Yasminka... :( Trzymam kciuki, żeby jakoś to było... może jakiś mały cud? :roll:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon sty 25, 2016 13:06 Re: Moja gromadka. Eduś Słoneczko (')...Yasminka bardzo chor

czarno-czarni pisze:
anita5 pisze:Co więcej mogę zrobić... Przytulać, rozmawiać (bo my rozmawiamy...), zapewniać jej wizyty osoby, którą uwielbia (z wzajemnością) i dbać, żeby miała spokój i to co lubi.
Nie wiem, co jeszcze...

To WŁAŚNIE!!!! Wielu dobry dni Wam życzę.

dokładnie wielu, ile się da , spokojnie i pogodnie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto sty 26, 2016 13:17 Re: Moja gromadka. Eduś Słoneczko (')...Yasminka bardzo chor

Dzięki za wszystkie życzenia...
Nie wiem co napisać, bo... no nie wiem. Chcę, żeby ze mną została na długo.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Wto sty 26, 2016 13:19 Re: Moja gromadka. Eduś Słoneczko (')...Yasminka bardzo chor

Dziękuję cioci Alessandrze za zabawki i jeszcze takie coś, co nasza pańcia powiedziała, że to piniondz, i że z jakiej racji i w ogóle... Więc ja wzięłam i piszę, i reszta też tu się podpisuje, że my Cioci Oli bardzo, bardzo dziękujemy i kocimietkowymi zabawkami bawimy się bardzo!
Balbi & Co.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Wto sty 26, 2016 15:43 Re: Moja gromadka. Eduś Słoneczko (')...Yasminka bardzo chor

anita5 pisze:Dziękuję cioci Alessandrze za zabawki i jeszcze takie coś, co nasza pańcia powiedziała, że to piniondz, i że z jakiej racji i w ogóle... Więc ja wzięłam i piszę, i reszta też tu się podpisuje, że my Cioci Oli bardzo, bardzo dziękujemy i kocimietkowymi zabawkami bawimy się bardzo!
Balbi & Co.

Duża się stydzi gębę wystawić,to ja pszyszłem i podziekowania biorem na siebie i siem kłaniam
T. :mrgreen:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

[poprzednia][następna]