Cosia,Czitka,Balbi i Obiś. Szczur poszukiwany...Jest!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 19, 2015 15:13 Re: Cosia, Czitka, Balbi, Mić-po zabigu.Lepiej!Chwilo, trwaj

Cudny widok. Mić na trawniku :1luvu:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Nie kwi 19, 2015 15:37 Re: Cosia, Czitka, Balbi, Mić-po zabigu.Lepiej!Chwilo, trwaj

Hannah12 pisze:Cudny widok. Mić na trawniku :1luvu:

Miód na nasze serca :1luvu:

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Nie kwi 19, 2015 17:24 Re: Cosia, Czitka, Balbi, Mić-po zabigu.Lepiej!Chwilo, trwaj

I o to chodziło :ok:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie kwi 19, 2015 17:28 Re: Cosia, Czitka, Balbi, Mić-po zabigu.Lepiej!Chwilo, trwaj

Cudowny Mić ogrodowy :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie kwi 19, 2015 19:18 Re: Cosia, Czitka, Balbi, Mić-po zabigu.Lepiej!Chwilo, trwaj

Tak trzymaj, Miciu! :1luvu:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Nie kwi 19, 2015 21:37 Re: Cosia, Czitka, Balbi, Mić-po zabigu.Lepiej!Chwilo, trwaj

Miciu chce powiedzieć wszystkim dobranoc i podziękować za komplementy :1luvu:
Leży koło mnie w łóżku zwinięty w szczęśliwy rogalik na boku, a pysio ma chyba uśmiechnięty :P
Nie chciał w ogóle wracać do domu, siłą i podstępem zabrałam koło szóstej, bo się chłodno robiło.
Apetyt dopisuje, a mleko ma być ciepłe. Podgrzewałam dzisiaj kilka razy. To wygląda tak: stoi sobie mleko w miseczce a nad mlekiem stoi Micio i patrzy raz na mleko, raz na mnie. Z wyrzutem. Wiem o co chodzi i podgrzewam. O, to tak, będę pił!
I grymasimy. Kurczak z ręki tylko. Miseczki poszły w odstawkę, teraz je z płaskich talerzyków.
Brzusio pełne. Fajny dzień był! :ok:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie kwi 19, 2015 21:55 Re: Cosia, Czitka, Balbi, Mić-po zabigu.Lepiej!Chwilo, trwaj

Cmok, cmok dla Micia :1luvu: :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon kwi 20, 2015 21:17 Re: Cosia, Czitka, Balbi, Mić-po zabigu.Lepiej!Chwilo, trwaj

Króciutko na zakończenie dnia, bo wszyscy zmęczeni. Dzisiaj dobrze, Mić je, wychodził do ogrodu, wracał, gadał, ale ma spadek formy.
Wczoraj może przesadził, to był pierwszy dzień po dniach strasznych, a dzisiaj jakby organizm Micia powiedział- zwolnij. Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje, po prostu odreagowuje i powoli nabiera sił. Śpi teraz zwinięty w precelek obok mnie, poszedł spać pierwszy ze stada, tak koło 8.30, myślę, że ma prawo.
Jutro mam dzień trudny w pracy i koty będą raczej w domu, będzie więcej odpoczynku.
Obrazek

czitka

Post » Wto kwi 21, 2015 7:42 Re: Cosia, Czitka, Balbi, Mić-po zabigu.Lepiej!Chwilo, trwaj

Rekonwalescecja Micia trochę potrwa, trzeba dać mu czas na powrót do pełni sił, jednak ten zabieg ciężko przeszedł a nerki chore .
Dobrego dnia dla tygrysków :D :ok:

kwinta

Post » Pt kwi 24, 2015 17:42 Re: Cosia, Czitka, Balbi, Mić-po zabigu.Lepiej!Chwilo, trwaj

czitka, jak samopoczucie Micia ? Opala się na trawce w pełnym słońcu ? :D :kotek:

kwinta

Post » Pt kwi 24, 2015 19:28 Re: Cosia, Czitka, Balbi, Mić-po zabigu.Lepiej!Chwilo, trwaj

Przepraszam, nie odzywamy się, ale przez poprzedni tydzień narobiło się tyle zaległości na wszystkich frontach, że czas się skurczył, dobrze, ze mnie z pracy nie wyrzucili, albo jeszcze o tym nie wiem :roll:
Mić stabilnie, dziękujemy, ale cały czas mam stan podwyższonej wrażliwości na jakikolwiek znak, że dzieje się coś złego.
Idealnie nie jest i pewnie nie będzie, wczoraj już prawie zawał, bo Miciu siedział z lekko otwartym pysiem i kawałek języczka pokazywał, a tak to się zaczynało...W pysiu zapewne nie jest najlepiej, mnie uprzedzono, że w jego stanie będzie tendencja do krwawienia dziąseł. Rutinoscorbin mam podawać, ale on połknąć nie chce w żaden sposób, więc rozdusiłam i podałam ze strzykawki do mordki i to chyba był zły pomysł. Bo jeżeli tam cokolwiek krwawi, a małe plamki są, to ja mu to polałam kwasem... :( No i ślini się troszeczkę, ale tak troszeczkę, dzisiaj już mniej. Okłady zimne na pysio robię z płatka kosmetycznego z zamrażarki, on to lubi :P
Staramy się spokojnie, to dopiero tydzień od pokonania kryzysu, a nawet mniej. Je. To znaczy ja go karmię z ręki :oops: Mięsko wchodzi, rybka wchodzi, saszetki pół na raz. Suchego nie chce jeść, a tak lubił. I bardzo dobrze. Najbardziej zainteresowany jest tym, co ma Cosia pod ogonem :oops:
Kochamy się :1luvu:
Obrazek

czitka

Post » Pt kwi 24, 2015 19:54 Re: Cosia, Czitka, Balbi, Mić-po zabigu.Lepiej!Chwilo, trwaj

dobrze, że je
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt kwi 24, 2015 20:19 Re: Cosia, Czitka, Balbi, Mić-po zabigu.Lepiej!Chwilo, trwaj

czitka pisze:

Najbardziej zainteresowany jest tym, co ma Cosia pod ogonem :oops:

:ryk: :ryk: :ryk: Noooooo panie Miciu, widać pan jesteś donżuan bez dzwonków :ryk: :ryk: :ryk:
Zainteresowania jak przystało na tę porę roku, niech więc zagląda jak mu Cosia pozwoli :lol: :lol: .
Dużo słoneczka i leżakowania na zielonej trawce życzę wszystkim futerkom :ok: :D

A co do podania tabletki kotu, to już niektórzy prawie doktoraty na ten temat napisali a mój jak nie jadł tak nie zje, choćbym nie wiem jakie triki stosowała :roll:

kwinta

Post » Pt kwi 24, 2015 20:21 Re: Cosia, Czitka, Balbi, Mić-po zabigu.Lepiej!Chwilo, trwaj

Je, je, właśnie przed chwilą wrąbał mniej więcej kotlet schabowy (z ipakitine oczywiście), a potem wypił pół miseczki mleka, ale ciepłego, inne jest be! Ale to nie jest takie zwykłe jedzenie, siedzi z Cosią na stole w kuchni, a ja mam rzucać kawałkami mięsa na ten stół i tak na zmianę polują :P
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]