Do 3-ciej byłam u białaczek,Denis miał drgawki,myslałam,że nie damy rady....Ale jest lepiej,goraczka spadła,zaczął chodzić i się "skarży"
Pól kroplówki dałam Serafince z witaminami i p.zapalnym i juz jej dzisiaj gile zeszły ładnie.Pozostałym dałam p.zapalny i betaglukan z rana,żeby nie odpalały jeden od drugiego.Denis przyszedł chwiejnym krokiem do tacy z mięskiemi troche poskubał.Niedużo,ale sam,wiec widze,że czuje sie lepiej .Rano władowałam w niego strzykawę z gestym convem i na razie obserwujemy...Żuczek załamany,łazi za Denisem,a ten nie gania z nimi czuje się taka "gęstą"atmosferę
Na poczatku myslałam wczoraj,że Denis złamał sobie kregosłup,bo on jest bardzo skoczny,lata jakszalonypo blatach,stołkach...no co miałam pomysleć?Wieczorem ganiał się z Żuczkiem i Marynia,bawiłam się z nimi,był żwawy,skoczny,gadał,a rano flak...Ale oczy ładne,gila nie ma,wiec rozważałam,że się tez objadł,zatkał....Pozostałe koty maja się dobrze
Sprawa buraska no jest taka,że nie ma pieniędzy w kasie tozu...Zawsze w takich przypadkach gdzie ratowałam bez domniaki miałam jakies upusty,za zabiegi sterylki szło z funduszy sterylkowych...Nigdy nie odmówiono mi pomocy,ale teraz nie ma kasy...Co miałam zrobic? zostawić umierające zwierzę pod swoim domem?...Oddałam wczoraj wszystko.Doktor powiedział,że poczeka ze spłata,ale ja nie chciałam miec kreski( nie wiadomo jak będzie dalej)...Teraz będę żyła z wiary
Burasek po kroplówkach i lekach wieczorem...rzucił się na seszetki .Do teraz zjadł 4....Od razu drze sie ,zeby do niego isći dac jesć.Potrzebna jest mokra karma nerkowa ,żeby się nawadniał jak nalepiej...
Nie mam jak wrzucić na razie wyników,ale wpisze może te przekroczone:
MORFOLOGIA BURASKA:
OBNIZONE:
-hemoglobina-7,8 norma od 9,0
-hematokryt - 23,9 norma od 28,0
-limfocyty % -8,0% norma od 20,0
PODWYZSZONE:
-RDW-CV - 21,60 norma do 21,10
-leukocyty - 18,02 G/l norma 6,00-11,00
Neutrofile% - 86,0% norma 50,0 - 75,0
Neutrofile ilościowo - 15,50 G/l norma do 12,50
Obraz krwinek czerwonych-znaczna anizocytoza
BIOCHEMIA
OBNIZONE:
-glukoza - 84mg/dl norma od 100
-albuminy -2,7 norma od 2,7
PODWYZSZONE:
-AspAT(GOT) - 56,8 norma < 44,0
- Kreatynina - 9,7 mg/dl norma do 1,8
-Mocznik - 481,4 mg/dl gó norma od 25-70,0
I tak to wygląda

Kota nie można wypuścić na pewna śmierć,więc sa dwa wyjścia: znajdziemy mu dom,albo kolejny kot u mnie sie przyklei

On jest miły,dajesobie podać leki...Załamka totalna

Buraskowi trzeba nadać jakies łądne imię (britta,możejakiś płatny bazarek na saszetki buraskowi?)
Trwaja rozmowy na temat umozliwienia mi konta w lecznicy dla tych co wola wpłacac do weta ,a nie "na waciki "...