Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 21, 2014 10:25 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Właśnie u nas w regionie nie ma nawet fajnego miejsca. Jest Pilica, ale średnio to wygląda, w Nowym Mieście plaża jest malutka, a dziki tłum przyjezdnych, jest kilka sztucznych zbiorników których czystość pozostawia wiele do życzenia, oraz niedaleko Łodzi jest stara, zalana żwirownia, woda czyściuteńka, miejsce bytowania wielu rzadko występujących ptaków itp. Problem polega na tym, że są tam ogromne różnice w głębokości i wiele osób po prostu tam utonęło, a ja się boję takich miejsc i unikam jak ognia.

Mi też jest żal tych moich dzieci, chętnie by posiedziały na balkonie, ale nawet dla Pafnucka jest za gorąco i biedny się chowa gdzie się da. Ale za to była w nocy burza, a te koty uwielbiają patrzeć na błyskawice :twisted:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Pon lip 21, 2014 10:40 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

A tak wygląda Annuszka zmęczona upałem:
Obrazek

Oraz wylegująca się na podłodze:
Obrazek

Oraz pomagająca nam w rozpakowywaniu zakupów, które położyliśmy na JEJ fotelu :twisted: :
Obrazek

kotelsonciorny

Post » Pon lip 21, 2014 11:27 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Śliczna jest :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lip 21, 2014 12:00 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

ewar pisze:Śliczna jest :1luvu:

Cudna, i ma na dupce czarne getry, a stópki ma białe :1luvu: Uwielbiam ją :D

kotelsonciorny

Post » Pon lip 21, 2014 14:54 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Zapomniałabym, mam techniczne pytanie. W czwartek wieczorem wyjeżdżamy, nie będzie nas do niedzieli. Mam nagraną dobrą znajomą (znamy się od podstawówki), sama ma psa i kota, jest odpowiedzialna i bez problemu mogę jej powierzyć opiekę dochodzącą nad moimi kotami. Pytanie jednak, ile razy dziennie powinna ona pojawiać się u nas? Jasne, że przy każdej wizycie posprząta, nakarmi (suche mają cały czas), pobawi się, wymizia. No ale tak czy siak, nie bardzo wiem jak to rozegrać 8O

kotelsonciorny

Post » Pon lip 21, 2014 15:05 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Do moich kotów przychodziła koleżanka raz dziennie.Nie było mnie prawie dwa tygodnie.Wiem, że ludzie zostawiają koty na cały weekend same, z ogromnym zapasem suchej karmy i wody i jakoś jest.W takie upały jednak warto raz dziennie sprzątnąć kuwety i wywietrzyć mieszkanie.Koty będą większość czasu spały.
A milo ma getry :lol: , z resztą było o tym w tytule wątku.Uroda urodą, ale bardzo się cieszę, że koty zdrowe, że nie trzeba z nimi latać do weta, że się lubią, bawią razem, spokojnie można je zostawić same w domu.

ewar

Post » Pon lip 21, 2014 15:27 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Na pewno ona będzie przychodzić raz dziennie, ale myślę żeby może przychodziła dwa razy. Będą miały oczywiście zapach suchej karmy i wody, to podstawa. Mam nadzieję, że nie będzie to dla nich za duży stres, specjalnie szukałam osoby dochodzącej żeby nie narażać ich na stres związany z przeprowadzką itp. Mam nadzieję, że będzie ok :ok:

kotelsonciorny

Post » Pon lip 21, 2014 17:45 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Będzie OK.Naprawdę raz dziennie wystarczy, ale jeśli znajoma może częściej to oczywiście dlaczego nie?

ewar

Post » Pon lip 21, 2014 20:31 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Myślę, że będzie mogła przychodzić częściej, ale nie jestem pewna czy codziennie da radę wpaść więcej niż raz. Ale myślę, że kociszcza sobie poradzą. Mam jednak problem natury bezpieczeństwa. Mój balkon jest zbudowany w taki sposób, że barierki pionowe nie dochodzą do podłogi, tylko do metalowej ramy, która znajduje się kilka, może kilkanaście cm od podłogi. Dzisiaj widziałam, jak Pafnucy próbuje wcisnąć głowę między tę ramę a podłogę, a nie ukrywam, nie wiem czy nie dałby rady tej swojej pacynki wcisnąć. No i tu pojawia się problem, bo jeśli wciśnie i nie będzie mógł wyjąć? Serce mi na chwilę stanęło, balkon zamknęłam i kotów nie wypuszczam, kombinuję natomiast co zamontować w tym miejscu, żeby było to bezpieczne rozwiązanie. Nie wpadłam na to, że może kombinować, ale przecież nie raz przeliczyłam się sądząc, że kotom nie przyjdzie do głowy nic co mnie by do niej nie przyszło.

Ewo, dotarły parapetniki, są cudowne, miłe i w bardzo ładnym kolorze. Idealnie pasują nam do sypialni, bo tam na parapecie koty spędzają noc. Dziękujemy :1luvu:

kotelsonciorny

Post » Wto lip 22, 2014 6:04 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Cieszę się, że parapetniki się podobają :lol:
Balkon jednak zabezpieczyłabym na dole.Koty potrafią wcisnąć się w wąskie szczeliny, nie mają obojczyków, co im ułatwia sprawę.Nie da się tam czegoś przepleść?

ewar

Post » Wto lip 22, 2014 6:59 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Coś wymyślę na upartego kupimy dzisiaj kawałek siatki ogrodniczej i przymocujemy, a póki co dociągniemy siatkę do oporu do barierek, wtedy wciśnięcie dzioba będzie niemożliwe. Nie wpadłabym na to, powaga :twisted:

kotelsonciorny

Post » Wto lip 22, 2014 11:23 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Ja kupuję w OBI taki "płotek", obrzeże trawnikowe się to chyba nazywa, 15cm wysokości, bo ta przerwa między płytkami a konstrukcją barierki zwykle ma 10cm. Na zdjęciach w moim wątku widać, o chociażby tych:
Obrazek Obrazek

Tylko musielibyście bardzo sztywno go zamocować (otworki rozgrzanym drutem, szydełkiem i mocowanie zaciskami do barierki).
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro lip 23, 2014 10:47 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

To zabezpieczenie jest świetne, tylko że ja mam z dwóch stron barierek betonowe ekrany, nijak przymocować :evil: Póki co siatka jest dociągnięta mocno do barierek, przymocowana zaciskami, nie ma szans żeby pysiol się zmieścił :mrgreen:

kotelsonciorny

Post » Pt lip 25, 2014 10:31 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Witam z Płocka :) koty mają bardzo dobrą opiekę, moja koleżanka była u nich już dwa razy a wyjechaliśmy wczoraj o 18. Koty ją zignorowały przyszły dopiero kiedy usłyszały odgłos otwierania puszki :twisted: była zawiedziona że nie chciały się z nią bawić tylko były zajęte balkonem :D bardzo za nimi tęsknię i ciągle myślę czy wszystko przekazałam, napisałam dokładną instrukcję, chyba zwariowałam bo ciągle myślę że one tam są same :(

kotelsonciorny

Post » Pt lip 25, 2014 10:36 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Dobrze, że kotałki mają super opiekę!. A to, że tęsknisz, to na pewno normalne kochana <3
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

[poprzednia][następna]