Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś. cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 16, 2013 21:19 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ewa L. pisze:Malutka Kropeczka - śliczności!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wyrosła też piękna kicia! :ok:

Znowu bym chciała taką malutką Kropeczkę :wink:
W życiu miałam tylko dwa razy takie maleństwa, które musiałam dokarmiać ręcznie :D :D
To były obie Kropki :1luvu:

barbarados pisze:Ale słodki pychol . :love: Zuziu , moje ,, małe " maję po ok 8 miesięcy ale dalej włażą , gdzie sie da , w tym na firanki . Żabki ich już nie utrzymują i skutek jest wiadomy : zerwana firanka + zbita d..a . :twisted: Nauczke mają na ok 10 minut i dalej to samo .
Nie zazdroszczę przygody z drzewem . Moje by nie wyciągnęły nauki i drabine by tam trzeba było na stałe zamocować . :twisted:

Pycholek był, jest i będzie słodki :wink:
Ta drabina tam stała bardzo długo, tak na wszelki wypadek, ale kocia morda już tam nigdy więcej nie weszła, ona i Kacper nie potrafią nawet się wdrapać na siatkę w płocie, ku mojemu zadowoleniu :ok:

Ano, Kropka ostatnio pokochała nasze łóżko w sypialni.
Od trzech nocy przychodzi do nas spać:)
No i mnie się z tego powodu pogorszyło, zrobiło mi się najzupełniej ciasno, łoże jest na dwie osoby, nie na pięć :mrgreen:
Jamniś, i Kacper śpią wygodnie na kołdrze, piesio oczywiście na samym środeczku, żeby przypadkiem przez sen nie spaść.
Kropka wygoniwszy Lunkę układa się koło mnie, a małż leżąc na swoim miejscu trzyma się wszystkimi kończynami materaca i ani myśli, żeby się przesunąć chociażby o milimetr
Mnie pozostaje wieczorkiem położyć się na wolnej przestrzeni czyli kawałeczku jaśka i nakryć się różkiem kołderki
Rano wstajemy wszyscy wypoczęci :mrgreen:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Wto kwi 16, 2013 21:25 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

U mnie wystarczy mała kota , która włazi w sam środek i sie rozpycha . Kajtuś na nogach i czasem Gacucha , jak ma ochotę przy boku .Luna rzadko ale też się czasem wprosi .Muszę kupić większe łóżko . 8O

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Wto kwi 16, 2013 22:10 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Zuzia, powinnaś koniecznie pisać jeszcze do Kabaretów :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto kwi 16, 2013 22:47 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

puszatek pisze:Zuzia, powinnaś koniecznie pisać jeszcze do Kabaretów :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Myślisz? :wink:
Może i mogłabym :mrgreen: tylko żeby mi nie kazali w nich występować :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro kwi 17, 2013 6:49 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witaj Zuziu i futerka.
Wczoraj u ciebie z pogodą było nie tak a dziś u nas.Słoneczka nawet grama :evil:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro kwi 17, 2013 11:14 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witaj Ewuś:)
U nas też jest zimno,bez słońca, a ja już się cieszyłam, że wiosenka przyszła i będzie ciepełko...

Chciałam pokazać jak Kropcia prosi o otwarcie drzwi do przedpokoju, bo Cudaczek bawił się piłeczką i zaturlał ją pod szafkę :D
Kropcia nie wytrzymała i przybiegła z sypialni, a ja zdążyłam przed nią te drzwi zamknąć.
Kocio został za drzwiami, a jej się bardzo śpieszyło.......nastukać Cudaczkowi, no i padły mi baterie, więc fotki przerzucę wieczorkiem :wink:
Choć ładnie prosiła to i tak jej nie wpuściłam do przedpokoju, póki nie przeniosłam Rambuśka, nie chciałam spotkania twarzą w twarz bo w tych spotkaniach obojga :mrgreen:, kocio jest pokrzywdzony, nie potrafi się bronić, zaraz kładzie się na pleckach i przekręca łepek, jakby chciał powiedzieć "proszę, nie bij"
Cudaczka-Misiaczka poznałam już bardzo dobrze:)
Wiem, że Rambuś to mądry kot i ma cudowny charakter.
Kocha być przy ludziu, i kocha jedzonko :D nie jest agresywny, lgnie do każdego, kto tylko wyciągnie rękę w jego kierunku, od razu staje na dwóch łapciach i nadstawia łepek do głaskania, potem zaraz wywala tłuściutkie brzusio do miziania.
Wywalanie brzuszka to moja zasługa :wink: nauczyłam go, że na hasło: "daj brzusio do masowania" musi ułożyć się kołami do góry i wywalić podwozie...
Biega przy nodze jak piesek, i nauczył się już, że jak wyjdę przed dom i zawołam:
"dziewczyny do domu" on jest pierwszy :mrgreen: przedtem przybiegał jako pierwszy Kacper :D
Wiecie, co?
Nawet jakby był całkowicie zdrowy i miał propozycję najcudowszego domu na świecie, willa z basenem, złote klamki, służba na zawołanie a w niej ludzie, którzy kochają zwierzorki tak jak ja, to i tak bym go nie oddała.
On jest częścią naszej rodziny...tak jak nasza rozhisteryzowana zazdrośnica, puchaty śpioch, niebieski niejadek czy łobuz z silnym poczuciem swojej własności, mowa o kocyku :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro kwi 17, 2013 11:20 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Wcale ci się nie dziwię - ja też bym takiego cuda nikomu nie oddała. :1luvu:
Pogoda nam się poprawiła - wyszło słoneczko i jest +18 stopni ciepła. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro kwi 17, 2013 11:23 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

A u nas jest chłodny wiaterek i słoneczka ni widu ni słychu :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro kwi 17, 2013 11:25 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Może przyjdzie bo ode mnie do ciebie w linii prostej to jakieś 400 km. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro kwi 17, 2013 11:26 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Mam nadzieję :wink: , w końcu co to jest te małe 400 km :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro kwi 17, 2013 11:30 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

AnnAArczyK pisze:Mam nadzieję :wink: , w końcu co to jest te małe 400 km :mrgreen:

To niemal rzut beretem :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro kwi 17, 2013 14:12 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witaj" Cudaczkowo" :1luvu:
Ale pędzicie :!: Tyle musiałam nadrobić zaleglości :D
Ale juz jestem na bieżąco :D
U Nas dzisiaj sliczna,słoneczna pogoda :1luvu: Aż się chce żyć :1luvu:
Rambulek przy stole rozłożył mnie na łopatki :ryk: Kochany czarnuszek :1luvu:
Co do kastracji,to im szybciej ,tym lepiej.Nie masz co sie stresować,to tylko zabieg, prawie kosmetyczny,w porównaniu ,że sterylką.
Co do spania na krajuszku,to wyobraż sobie,co się u mnie w nocy dzieje,przy tylu kotach, pieszczochach :D Dzisiejszej nocy prawie wcale nie spałam,bo musiałam uważać,żeby mi na kolano nie właziły.
Kwiaty piękne :1luvu: Też kiedyś miałam,ale to już" przeminęło z wiatrem"(a raczej za sprawą kotecków :mrgreen:
Życzę powrotu pogody i ślę mizianki i głaski :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Śro kwi 17, 2013 14:32 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witam , u mnie też po kwiatkach . Teraz się przerzuciłam na kaktusy . I kociaste im nic nie zrobią :twisted:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro kwi 17, 2013 14:42 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

barbarados pisze:Witam , u mnie też po kwiatkach . Teraz się przerzuciłam na kaktusy . I kociaste im nic nie zrobią :twisted:

U mnie nawet kaktusom dały radę :ryk:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Śro kwi 17, 2013 16:22 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

No, to moje koty są wyjątkowe :love:

Mam dużo kwiatków, które uwielbiam i dużo kotów, które kocham :1luvu:
żyją obok nie wchodząc sobie w drogę :ryk:

czasami Tolcia poskubie skrzydłokwiat, ale rzadko ....
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

[poprzednia][następna]