Florcia,złotookie czarne cudo.Już w domku z Isią!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 09, 2013 9:56 Re: Florcia,złotookie czarne cudo.Zamieszka z Isią.W DOMKU!!

Zilvana pisze:Nie wtrącam się.

Tak najlepiej. :ok: A Florcia sama nie chce zwiedzić mieszkania? Na balkon też nie chce wyjść? Nie wiem jak Isia, nie znam jej, ale Florcia na pewno Cię nie podrapie.Ona tego po prostu nie umie robić.Syki tak, ale w żadnym wypadku nie gryzie ani nie drapie.Może być konflikt na innym tle, Florcia lubi spać w łóżku :mrgreen: Isia też?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie cze 09, 2013 10:11 Re: Florcia,złotookie czarne cudo.Zamieszka z Isią.W DOMKU!!

Nie zwiedza mieszkania, ale na balkon wychodzi. Czasem poleży na widoku w 'swoim' pokoju.
Co do drapania, to jednak potrafi, ostrzegawczo, nie chce żebym ją głaskała, po jakimś czasie zaczyna syczeć, warczeć, ucieka. Wzięłam ją też na ręce, ale syczy. Albo to ja się nie podobam albo zapach Isi (oj tam oj tam, przywyknie)
Ale to przemiły kotek. Rewelacyjnie się bawimy tą sznurówką.

Zilvana

Od: Nie sty 20, 2013 17:33

Post » Nie cze 09, 2013 10:14 Re: Florcia,złotookie czarne cudo.Zamieszka z Isią.W DOMKU!!

Ewar, czy Florce można dawać zwykłe mleko (tak w ogóle, od czasu do czasu?) Bo Isia bardzo lubi i nie ma sensacji żołądkowych. A Flora?

Zilvana

Post » Nie cze 09, 2013 13:00 Re: Florcia,złotookie czarne cudo.Zamieszka z Isią.W DOMKU!!

No i znowu sobie słodko śpią tak jak wczoraj. Zadziwiające. Kiedy śpią są takie wspaniałe, wyluzowane i rozciągnięte leniwie, zgodne w tym spaniu, czemu nocą nie może być tak samo?
Co do spania poza tym, to Isia sypia na moim łóżku tylko czasami i raczej w dzień, kiedy ma caaałe do dyspozycji i nasłonecznione :) Nocą śpi najczęściej w takim posłanku okrągłym koło łóżka. Rano gdy się budzę, to mam ją czasem na kołdrze, przytuloną do nóg.

Zilvana

Post » Nie cze 09, 2013 13:06 Re: Florcia,złotookie czarne cudo.Zamieszka z Isią.W DOMKU!!

Florcia nigdy nie dostawała mleka, więc nie wiem.Jogurt bardzo lubi, ale ma po nim luźniejsze kupki.
Florcia drapie? 8O Wysuwa pazurki, czy tylko paca łapka? Tak, to przemiła kotka, na razie jeszcze nie jest sobą, nie gada, nie pakuje się na kolana i do łóżka.Wszystko w swoim czasie.Ona zachęcała p.Izę do położenia się spać.Samo łóżko, bez człowieka tamże nie jest dla Florci atrakcyjne. :lol: Potrafi przynieść myszkę i się nią na łóżku bawić.W ogóle to szuka towarzystwa człowieka, bardzo często kładzie się w dzień koło nóg, jak piesek.

ewar

Post » Nie cze 09, 2013 13:20 Re: Florcia,złotookie czarne cudo.Zamieszka z Isią.W DOMKU!!

Ok, dałam jej troszeczkę jogurtu, bo od wczoraj nie zrobiła kupki (co prawda niewiele wczoraj zjadła, dopiero dziś względnie normalnie, ale racje będą przepisowe, musi dojść do 'normalnej' wagi, więc będzie zdrowa dieta i dużo ruchu. Moja czarna panterka będzie wysportowana jak Isia, a do tego dużo zabaw jest potrzebne (o ja biedna - dzisiaj biegałam od pokoju do pokoju, bawiąc się raz z jedną raz z drugą, sprawiedliwie. Aż się spociłam :) Ale wymęczyłam (też :) koty, mam satysfakcję.
Florka gada do mnie, ależ tak, i miauczy, i grucha, na pewno się komunikuje, odpowiada, łasi do nóg, ale nie bardzo daje się głaskać, może to dlatego, że byłyśmy akurat po zabawie, może jeszcze wtedy nie była w nastroju. Jak przysypia, to ją głaszczę pod brodą i wyciąga do tego uprzejmie pyszczek.
Są cudowne. Moje czarne cudo i moje szare cudo. Jestem w nich zakochana na zabój :)

Zilvana

Post » Nie cze 09, 2013 13:35 Re: Florcia,złotookie czarne cudo.Zamieszka z Isią.W DOMKU!!

Florka wtedy: miauknęła, złapała mnie obiema łapkami z pazurkami za rękaw (mam praktykę w unikaniu 'dzikiej furii', cofam dłoń, zostawiam rękaw :) i czterema łapkami 'zamordowała' - krótko, treściwie, zrozumiałam, nie głaskałam dłużej :)

Zilvana

Post » Nie cze 09, 2013 13:49 Re: Florcia,złotookie czarne cudo.Zamieszka z Isią.W DOMKU!!

No to musiała być bardzo zdenerwowana, naprawdę.Ona lubi takie głaskanie rozcapierzoną ręką, jak grabiami wzdłuż grzbietu.Spróbuj, większość kotów to bardzo lubi, jest to masaż , czy coś takiego.Myślę, że z Florcią już OK, Isia mocniej przeżywa dokocenie.Dla niej to nowość, Florcia miała towarzystwo kota, wprawdzie dziwadło to nie kot, ale zawsze :mrgreen: Tino chyba nawet nie zauważył jeszcze nieobecności Florci :wink: , chyba nawet za leniwy na to.Ale je dużo mniej, nie boi się, że ktoś mu sprzątnie jedzonko sprzed nosa.Florcia to robiła :lol:
Tak, Isia i Florcia są cudne, każda inna i to jest fajne :lol:

ewar

Post » Pon cze 10, 2013 4:58 Re: Florcia,złotookie czarne cudo.Zamieszka z Isią.W DOMKU!!

Jak minęła kolejna noc? Jakieś postępy?

ewar

Post » Pon cze 10, 2013 6:38 Re: Florcia,złotookie czarne cudo.Zamieszka z Isią.W DOMKU!!

Było cicho, teraz są w jednym pokoju, trochę bliżej, ale syczą, teraz już się chcą przy mnie atakować, ale mam wrażenie, że trochę mniej agresywnie niż wcześniej. Florka jest taka zabawowa. Tylko Iśka nie myśli o zabawie. A może... Pogoniły się wreszcie po całym domu.... Ale z pluciem i podskokami. Muszę się zbierać do pracy, napiszę po powrocie. Szkoda, że mnie nie będzie z nimi.

Zilvana

Post » Pon cze 10, 2013 6:41 Re: Florcia,złotookie czarne cudo.Zamieszka z Isią.W DOMKU!!

Ale zawzięte dziewuchy :D
:ok: :ok: :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pon cze 10, 2013 6:47 Re: Florcia,złotookie czarne cudo.Zamieszka z Isią.W DOMKU!!

Chyba dobrze, że zostaną same, nie będziesz się denerwować, a one jakoś się dogadają, ustalą, kto tu rządzi przede wszystkim.

ewar

Post » Pon cze 10, 2013 12:02 Re: Florcia,złotookie czarne cudo.Zamieszka z Isią.W DOMKU!!

Tak mi przykro, że to musi w ten sposób i tak długo się odbywać. Ta biedna Florka ma blizny po wcześniejszych przejściach, teraz ZNOWU musi walczyć o teren. BARDZO mi smutno z tego powodu, ale rozumiem. Sny miałam koszmarne :) Ze zmartwienia.

Zilvana

Post » Pon cze 10, 2013 12:10 Re: Florcia,złotookie czarne cudo.Zamieszka z Isią.W DOMKU!!

Wcale nie długo, czasem kotom dogadanie się zajmuje mnóstwo czasu.One się boją i to wszystko.W końcu sobie zaufają.

ewar

Post » Pon cze 10, 2013 18:44 Re: Florcia,złotookie czarne cudo.Zamieszka z Isią.W DOMKU!!

No i jak dzisiaj?

ewar

[poprzednia][następna]