Dyziek i Gapcio czyli duży gamoń i mały gamoń

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 15, 2012 10:47 Re: Stara, chuda, chora kotka... już bezpieczna w DT !

Hej,
jak kiciunia w nowym miejscu? jak podróż? podczytuję od początku wątek i moooocno za koteńkę trzymam kciuki :ok: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Aneta.I

Od: Sob gru 03, 2011 10:43

Post » Nie lip 15, 2012 21:05 Re: Stara, chuda, chora kotka... już bezpieczna w DT !

no prosze, w takim razie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za DS

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie lip 15, 2012 22:48 Re: Stara, chuda, chora kotka... już bezpieczna w DT !

Jestem :oops:
Domek rozmawiał z Angalią. Angalia też stwierdziła, że no domek wydaje się być dobry, ale jednak coś kobieta wydaje się być jej bardzo nachalna i dlatego szukamy osoby do wizyty przed adopcyjnej :D Czy jest ktoś z Warszawy, kto by pomógł w sprawdzeniu tego domu ? Koteczka musi mieć ten najlepszy z najlepszych, więc musimy mieć pewność, że Ci ludzie są jednak jak najbardziej w porządku :D ! :1luvu:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Nie lip 15, 2012 22:51 Re: Stara, chuda, chora kotka... już bezpieczna w DT !

kinia098 pisze:Jestem :oops:
Domek rozmawiał z Angalią. Angalia też stwierdziła, że no domek wydaje się być dobry, ale jednak coś kobieta wydaje się być jej bardzo nachalna i dlatego szukamy osoby do wizyty przed adopcyjnej :D Czy jest ktoś z Warszawy, kto by pomógł w sprawdzeniu tego domu ?

kinia098 - pojadę - nawet jutro :D
jako osoba bezrobotna mam ogrom czasu...
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lip 15, 2012 23:54 Re: Stara, chora kotka... w DT ! Szykuje się super DS ? :)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon lip 16, 2012 16:44 Re: Stara, chora kotka... w DT ! Szykuje się super DS !! :)

no, kiciu, teraz pora na szczesliwe zycie :ok: :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon lip 16, 2012 16:54 Re: Stara, chora kotka... w DT ! Szykuje się super DS !! :)

Jak miewa się koteczka ? Kiedy zrobią jej porządek w pyszczku ?
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon lip 16, 2012 21:51 Re: Stara, chora kotka... w DT ! Szykuje się super DS !! :)

Niedawno wróciłam z wizyty pa - jestem bardzo zbudowana i miejscem i postawą ludzi :D Wszystko przekazałam kinia098 - ja bym im dała już jutro moje szkraby, no ale... :D To kinia098 podejmuje decyzję :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon lip 16, 2012 22:32 Re: Stara, chora kotka... w DT ! Szykuje się super DS !! :)

Marzenia, wszystko, ale w pośpiechu, czyli w skrócie :mrgreen: dom jest super i możemy śmiało oddawać kotkę do adopcji :D :1luvu:

Rozmawiałam dziś z Angalią, która nie może się doczekać naprawy kompa... :( Swoją drogą, obie stwierdziłyśmy, że teraz bez internetu, to jest w ogóle tragedia... :roll:

A więc, bo pewnie każdy czeka na wieści o kotce :D Kiciunia przeszła świetnie całą operację, która jak dobrze pamiętam, trwała godzinę i 30 lub 50 minut. W tym czasie kotce usunięto kamień nazębny, oczyszczono całą buźkę... Z jednym zębem była tragedia... wetka aż musiała wyjść do toalety... To od niego tak śmierdziało kici z buzi. Był tak zmasakrowany, że wetka musiała nieźle się tam namęczyć, nawycinać, nawyczyszczać... po prostu koszmar :cry: jak to kicię musiało boleć.... :( Kamień z serca, że jest już po wszystkim.... Kotce zostały przednie zęby, więc jest dobrze :D
I jednak, w ciele kici, a dokładnie w klatce piersiowej, był śruciny... zostały od razu usunięte, uff.
Dodatkowo został wykonany szereg zabiegów pielęgnacyjnych, takich jak obcinanie pazurków, czyszczenie uszek i oczek :D Za cały ten zestaw wyszło 150zł. Ogólnie kotka czuje się bardzo dobrze po narkozie :D Chodzi, nie jest smutna, nie leży w kącie, także wszystko idzie ku dobremu :1luvu:

To chyba wszystko, mam nadzieję, że nie pominęłam niczego, co powiedziała mi Angalia :D

Dodam jeszcze, że w środę kotka idzie na kontrolę i chyba już w środę będą wyniki krwi. Trzymajcie mocno kciuki, bo to tez są jednak bardzo ważne sprawy.... :ok: :ok: :ok:

W środę, po kontroli stanu zdrowia koteczki, będę ugadywać się z Angalią, kiedy możemy już wysyłać kicię na swoje :1luvu:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon lip 16, 2012 22:43 Re: Stara, chora kotka... w DT ! Szykuje się super DS !! :)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon lip 16, 2012 23:16 Re: Stara, chora kotka... w DT ! Szykuje się super DS !! :)

Za staruszkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Wto lip 17, 2012 7:53 Re: Stara, chora kotka... w DT ! Szykuje się super DS !! :)

Bardzo się cieszę że u koteczki wszystko dobrze, kochane babcia :1luvu: Jest bardzo dzielna.
Za krewkę :ok: i żeby udała się adopcja :ok: :ok: :ok: :ok: Kicia zasługuje na taki wymarzony domek :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto lip 17, 2012 12:10 Re: Stara, chora kotka... w DT ! Szykuje się super DS !! :)

Pisze z kawiarenki internetowej. W skrócie wygladało to tak.
Kotka, której nadałam imie Shemali ( Północny Wiatr) przyjechała do mnie 12.07. o godz. 23.45
13.07. rano musiałam ja wykąpać bo potwornie cuchneła. Od razu poczuła się lepiej. Po południu byłam z nią u vetki gdzie została bardzo dokładnie zbadania i na poczatek odrobaczona. Otrzymała równiez środki p/bólowe do pyszczka przed każdym jedzeniem. Od razu poczuła się dobrze.
16.07. Wczoraj Shemali przesłała jeść stałe pokarmy. Dostała ode mnie kroplówkę podskórnie ponad 100 jednostek ( nie piła od poczatku pobytu u mnie). Rano nic nie jadła bo o godz. 13,30 miała mieć zabieg. Kotka podniosła wagę do 3,300 i vetki zgodziły sie na zabieg, tym bardziej, że musiała zacząć jeść. Przepisuję z książeczki:
- sanacja jamy ustnej - usunięcie zębów i kamienia nazębnego,
- stan zapalny błony śluzowej jamy ustnej,
- usunięcie śrutu - badanie klatki piersiowej po stronie lewej, prześwietlenie
- badanie krwi pełne - morfologia i pełna biochemia
O godz. 20.30 byliśmy juz w domu. Shemali po godz. 22.oo była już w pełni przytomna. Chciałabym również dodać, że zabieg był przeprowadzany przy pełnym zawodnieniu kotki i podawaniu zestawu mikroelementów oraz witamin.
17.07. Dzisiaj Shemali miała obawy przed wzięciem pokarmu do pyszczka. Podałam jej Convalescenta z zółtkiem w strzykawce. Zjadła dość dużą porcję. Jak wróce zobaczę czy jest gotowa juz jeść stały pokarm. Na razie jest na recovery i convie. Oprócz tego dostaje do pyszczka lizynę w żelu oraz Immunodol Cat. :ok:
W środe wizyta kontrolna i jeżeli vetka wyrazi zgode a kotka zacznie normalnie jeść może jechać do swojego domku. A przy okazji po kapieli okazało się że kotka ma przedłużane futerko i jest klasycznie pręgowana w kolorze sól i pieprz :ryk:
Na razie to wszystko. Następnym razem odezwę się jak bedę już miała sprawny komputer. :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Od: Sob mar 31, 2012 9:00

Post » Wto lip 17, 2012 12:14 Re: Stara, chora kotka... w DT ! Szykuje się super DS !! :)

bardzo dobre wiadomości.
Mam nadzieje, ze wetka zgodzi się na wyjazd kici dod su - ds ma już umówionego weta który zna dokładnie sprawe , ds śledzi wątek na miau i przekazuje wetowi informacje. Możesz wstawic w wątek morfo kici? To sobie od razu popatrzą :wink:

edit: z kawiarenki pewnie będzie trudno....

Marzenia11

Post » Wto lip 17, 2012 13:11 Re: Stara, chora kotka... w DT ! Szykuje się super DS !! :)

Ogromnie sie ciesze, ze wszystko tak dobrze sie układa :-). Moc kciuków za zdrowie koteńki i za adopcję!!!

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

[poprzednia][następna]