Morelowo-migdałowo..:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 23, 2011 13:21 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

A poza tym naszła mnie refleksja znienacka :twisted:
Właściwie po co mi te koty ?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Żadnego pozytku, oprócz zmartwień :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
Jedno w kącie, zagrzebane na posłanku, w przerwach obok posłanka, drugie w ciuchach za narzutą, w skrzyni, zagrzebane totalnie. To drugie wychodzi rano pogubic wszystkie piłeczki w sposób nie do odnalezienia i jak jest głodne, i wtedy se przypomina o mizianiu, rękach, że ma brzuch...- na chwilę; pojęczęć do Moreli potem i sie zagrzebać. Morul nigdy nie był miziaty, ot od czasu do czasu, ale bez przesady - zadne tam kolana, łóżka itp.
Ani jedno, ani drugie nie raczy się rozwalić na wierzchu, żebym se przynajmniej mogła popatrzeć na koty rozwalone. Jakby nie było. A jak już wychodzą, to wiadomo - patrz kilka postów wyżej :x
Kotem kocim był/jest Melon, przeciwieństwo wszystkich niemiziatych kotów. Co mi przypomniało, że 100 razy pytałam co z Misiem.. ? co u niego? Nie macie z nim kontaktu, czy co?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie cze 26, 2011 13:35 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Nie to nie... :? NIkt się nie odzywa , to se znowu sama będę pisała.. :mrgreen:

Jaki aparat [komóra] takie zdjęcia :roll:
Obrazek
mojeeeeeeee!
On ten kocyk wlecze do drugiego pokoju i tam go morduje :roll:
Obrazek Obrazek
można se powiększyć :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie cze 26, 2011 16:06 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

MIGDAŁKU :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
dzięki Morelowa :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie cze 26, 2011 16:18 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

morelowa pisze:Nie to nie... :? NIkt się nie odzywa , to se znowu sama będę pisała.. :mrgreen:

Jaki aparat [komóra] takie zdjęcia :roll:
Obrazek
mojeeeeeeee!
On ten kocyk wlecze do drugiego pokoju i tam go morduje :roll:
Obrazek Obrazek
można se powiększyć :mrgreen:

Pisz, pisz koniecznie. Zawsze tu zaglądam tylko czasu na pisanie brakuje.
Zrobiłaś z niego mordercę kocyków ? 8O

Na mizianki nie przychodzi już do ciebie, czy coś źle zrozumiałąm ?
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie cze 26, 2011 18:06 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Obrazek
Morelka
[za ciemno na komórkę :? ]

Młodemu też próbowałam jeszcze w czasie popełniania zbrodni zrobić zdjęcie, ale się RUSZAŁ i się rozmazało :roll:

On nie przychodzi. Jego trzeba odłowić bo nie ma czasu. Musi pogubić piłeczki, zabic różową myszę, najeść się , 50 razy załatwić i potem to wszystko odespać w miejscu, gdzie nikt go nie będzie ruszał 8O
Ale jak odłowię to się rozmrucza, a jak jest dość zmęczony, to nawet można potrzymać na kolanach, albo na łóżku położyć. Na kolana nie przychodzi - jak siędzę odpoczynkowo, to jest to miejsce w pobliżu Morelowego miejsca i czasem ona przychodzi właśnie tam gdzie na zdjęciu; jak jestem przy kompie to jeszcze bliżej Moreli i ona ma oko na wszystko :mrgreen:
Za to nachalność przy przygotowywaniu jedzenia jest zdecydowana :roll: . Mało co a pod nóż będzie właził. Nie, nie jest głodzony :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Nie cze 26, 2011 18:13 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

On jest jeszcze młody, nawyki muszą sie utrwalić.
Odławiaj go na te mizianki (zwłaszcza jak już zmęczony zabawą) żeby nie zapomniał jak to jest.
Jak on ma tyle zajęć i tak miga tylko, to nic dziwnego, że zrobił się żarty. :D
Tylko uważaj żeby się nie gruby nie zrobił, ale to chyba mu przez jakiś czas jeszcze nie grozi,
zwłaszcza przy takim śmiganiu. :)
Obrazek

kotika

Post » Pon cze 27, 2011 11:18 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Obrazek ma OKO - ciekawe, czy jakby miał dwa to też takie duże? 8O

Obrazek czasem pozwalam mu się położyć na łóżku :mrgreen: , a co :mrgreen:

może, może, ale generalnie woli nory.

I koniec zdjęć póki go nie utuczę, bo z komórki są do ......[brzydkie słowo], a koty grube to koty piękne :ok:

Obrazek

morelowa

Post » Pon cze 27, 2011 21:54 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Morelowa dzięki za foty. Prawie się poryczałam. :)
Na nich to jest znany mi Smok-Migdał, bo czasem go nie poznawałam,
jak pisałaś o nim. Po prostu się zmienił.
A na tych fotkach różowe nosio, wielkie OKO, długie łapska, cały on. :1luvu:
Obrazek

kotika

Post » Wto cze 28, 2011 8:31 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

:D no, właśnie miałam się pytać, Kotika, czy go poznajesz, czy napewno nie został podmieniony [ przez Iwonę np. :mrgreen: ]?
Ogólnie jest szurnięty :lol: , potrafi biegać za czymś do 'zdechu' , potem lezy na czymś zimnym, a potem sika - nie jestem z tego b. zadowolona :? Połowa zabawek i piłeczek przeniosła się w inny wymiar - w tym nigdzie ich nie ma :twisted:
Nie przejmuje się, zawsze możesz go odwiedzić - zapraszamy :1luvu:

Obrazek

morelowa

Post » Wto cze 28, 2011 8:44 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

A - potrzebuję pilnej odpowiedzi. Pani jedna ma 14-letniego kocura niewykastrowanego, bo mimo namów przez lata, nie chciała tego zrobić. Teraz chce, ale wet jej powiedział, że za późno :?
Prawda to?
Kocur oczywiście znaczy i w calym domu śmierdzi.

Obrazek

morelowa

Post » Wto cze 28, 2011 9:31 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Wszystko zależy od stanu zdrowia kota. Trzeba zrobić pełne badania krwi i przede wszystkim ocenić stan nerek. Jeśli nerki dobrze pracują, poradzą sobie z przerobieniem narkozy. Jeśli kondycja kocura jest w porządku z każdej strony, można ciachać. Moim zdaniem ważny jest też środek do narkozy. Mam bardzo złe doświadczenia z sedazinem, moja wetka nie używa go w przypadku kotów w ogóle. Ja już też nie pozwolę podać tego środka żadnemu mojemu kotu. Natomiast bardzo dobrze sprawdza się ketamina. Oczywiście nie ma gwarancji, że kocur przestanie znaczyć, ale przynajmniej przestanie tak koszmarnie śmierdzieć. Ale szansa, że przestanie posikiwać jest na pewno spora :)

Słyszałam o przeprowadzonej kastracji 12-to latka z pełnym powodzeniem, bez uszczerbku na nikim ;) Jestem ciekaw czemu wet twierdzi, że jest za późno????
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro cze 29, 2011 7:49 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Ale ładny portret Migdałka. Oczysko faktycznie przepastne! A Morelka też słodka!
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Czw cze 30, 2011 14:50 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

No, Morelka jest OKROPNIE słodka :1luvu: i chyba Migacz też tak uważa bo się ciągle usiłuje zbliżyć. A ja tylko patrzę jak dostanie w ucho :? . On jednak w porę ucieka. I tak sobie żyjemy... :mrgreen:

Piłeczek ping-pong-owych przestałam szukać , mam ich pół pudełka więc niech se giną gdzie chcą. Ale wczoraj z rana Mig przetransformował w inny wymiar piłeczkę ostro pomarańczową, wielkości pięści, lekutką, specjalnie kupioną, żeby nie wpadała pod nic [ mało mam mebli na nogach]. Wzięła i zniknęła. Na tym w końcu polega transformacja albo magia :? Przeczołgałam się przez całe mieszkanie na brzuchu kilkakrotnie, zagladając w miejsca, w które ABSOLUTNIE nie mogła wpaść, nawet nie mogła zostać wepchnięta na siłę. :roll: i nie mogła np podskoczyć, gdyby jej się to udało jakoś.
Dziś próby ponowiłam, bo jestem uparta, a poza tym ciekawość mnie zżerała. Przy okazji posprzątałam w miejscu, w którym nie sprzątam nawet na wiosnę :lol: , generalnie uważając sprzątanie za stratę czasu :mrgreen: . I g....uzik!
A potem piłeczka sobie leżała na podłodze. :twisted:

Obrazek

morelowa

Post » Czw cze 30, 2011 15:28 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Ha, to tu rezyduje przystojny Smok-Migdał, wirtualny kumpel Skorka :D :ok: :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw cze 30, 2011 20:03 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Miguś - ciocia Bazyliszkowa nas odwiedziła :!: Mig trzyma pazurki za Skorka :ok:

A ja.... jakby to... i gdzie by tu jeszcze ....3 godziny temu...
WŁAŚNIE ZOSTAŁAM BABCIĄ :!: GRZESIA :!:

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]