3xG + R + Lolka na koloniach. Piękna wiosna tej jesieni

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 15, 2011 7:50 Re: 3 x G +R - vol.IV.

:ryk: :ryk: :ryk:

Och Ciotka, tak się cieszę, ze znowu piszesz :piwa: :ryk: :piwa:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw wrz 15, 2011 8:42 Re: 3 x G +R - vol.IV.

o jesoo :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw wrz 15, 2011 9:02 Re: 3 x G +R - vol.IV.

wesoło tam u Was :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob wrz 17, 2011 4:46 Re: 3 x G +R - vol.IV.

Georg-inia pisze:Technologia procesu produkcyjnego:
- o 3.55 coś spadło z hukiem na podłogę w kuchni
- o 4.00 zaczął mi przekszadzać dziwny, metaliczny dźwięk. Zakopałam się w kołdrę.
- o 4.10 TŻ z k!@#ą na ustach wstał i zabrał źródło dźwięku kochanym zwierzątkom, przerywając mecz 2G vs. GR
- o 5.30 zaczął mi przeszkadzać dziwny, "plasticzany" dźwięk
- o 6.00 dźwięk przybliżył się i umieścił w psim posłaniu, 2 metry od mojej głowy i uszu
- o 6.05 wyrwałam źródło dźwięku z psiej paszczy i nie patrząc - umieściłam na półce(...)

Godz. 4,15 - się zaczęło: koty głodne, bo o godz. 8 oba lecą na badania krwi - szuranie w kuwecie Hugcia - Lizak zaraz leci sprawdzić i zaczekać przyczajony na pigngwina. Ten już wkur..ny bo widzi o co chodzi. Wywalam Lizaka, otwieram Hugciowi - Lizak drapie w drzwi. Wymieniłam koty - to samo. Powtarzałam w różnych układach, nawet rzuciłam miękkim kapciem (dwoma - dopóki ich wystarczyło). Tak trwało od 1,5 godziny. Zrezygnowałam ze spania - piję kawę i mamy godz.5,46. Cieszę się, że nie tylko ja tak mam :evil: 8) .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob wrz 17, 2011 4:55 Re: 3 x G +R - vol.IV.

Tak... Hugo już walnął się u matki na kanapie spać, Lizak leżał na parapecie i kładzie się w moim łóżku. One (prawie) śpią. :evil: I znowu cicho i spokojnie... :evil:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Sob wrz 17, 2011 15:29 Re: 3 x G +R - vol.IV.

Monika :ryk:

No cóż. Latka lecą... Georgowi stuknęło dziś 9 lat... Dostał tort w postaci skrawków kurczaka... z rożna :oops:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Sob wrz 17, 2011 16:03 Re: 3 x G +R - vol.IV. Georg - moja "starowinka" :)

git impra chopie. Samych dobrych dni chopie.
Morf
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob wrz 17, 2011 16:47 Re: 3 x G +R - vol.IV. Georg - moja "starowinka" :)

dagmara-olga pisze:git impra chopie. Samych dobrych dni chopie.
Morf

tak se myśle i myśle i wymyśliłem, że my to byśmy się chyba polubili... znaczy wiesz: szorstką, męską przyjaźnią... dzięki, Morf, za życzonka. Mam nadzieję, że Duży jeszcze jakiś torcik da
Georg wzruszony nieco

Georg-inia

Post » Sob wrz 17, 2011 18:26 Re: 3 x G +R - vol.IV. Georg - moja "starowinka" :)

9 lat 8O
no Georg to 3 x tyle w zdrowiu ci życzę kocie :piwa: :piwa: :piwa: :birthday: :birthday: :birthday: :torte: :torte: :torte: :surprise: :surprise: :surprise:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob wrz 17, 2011 19:10 Re: 3 x G +R - vol.IV. Georg - moja "starowinka" :)

Georg, wszystkiego najlepszego! :torte: :balony:
To już poważny wiek. Duża powinna okazywać więcej szacunku i wyrozumiałości.

Moher i Sybir z nadzieją (niewiele młodsi)
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Sob wrz 17, 2011 19:30 Re: 3 x G +R - vol.IV. Georg - moja "starowinka" :)

:partygirl: 100 lat Dymniaczku!

Marcelibu

Post » Sob wrz 17, 2011 20:40 Re: 3 x G +R - vol.IV. Georg - moja "starowinka" :)

Georg :balony:
Wszystkiego najlepszego :piwa:
I nie daj sobie wmówić, ze jestes stary :wink: :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon wrz 19, 2011 7:44 Re: 3 x G +R - vol.IV. Georg - moja "starowinka" :)

STO LAT MENTALNY BRACIE !!!

Obrazek

Behemot
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon wrz 19, 2011 11:35 Re: 3 x G +R - vol.IV. Georg - moja "starowinka" :)

przegapiłam urodziny, więc spieszę ze spóźnionymi, ale szczerymi życzeniami dla Georga. wszystkiego najlepszego, poważny kocie w kwiecie wieku! :wink: :ok:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pon wrz 19, 2011 19:09 Re: 3 x G +R - vol.IV. Georg - moja "starowinka" :)

bardzo dziękuję w imieniu Georga :)

a teraz czas na horrorek...
miałam spokojnie pójśc na spacer z Rastkiem, wrócić i usiąść do opisów kotów schroniskowych... stoimy sobie z TŻ w polu pod lasem, przy powojennych schronach, Rastek lata za kijkiem, nagle zatrzymuje się, leci w stronę wejścia do schronu i zaczyna dziwnie się zachowywać, popiskuje, usiłuje wejść do środka ale widać, że się boi. Nadstawiamy uszu, a ze środka słychać szczekanie, jak na moje ucho - min. 2 sztuki szczekające, małe. Ciemno już, w wejściu do schronu leżą jakieś klamoty, opony, worki ze śmieciami, telewizory - standardowe wyposażenie podmiejskich lasów :twisted: TŻ został, kazał mi lecieć do domu, odprowadzić psa, wziąć latarkę i zadzwonić do schronu. Dzwonię, tłumaczę co i jak, mówię, że z latarką się da tam zejść, ale się boję, bo co będzie jak oprócz maluchów siedzi też tam zdziczała mamusia?...? Miły Pan ze schroniska wysyła kierowcę, ja z latarką w zębach i najdłuższą i najcięższą Rastkową smyczą (w celach obronnych, ktoś u nas napada na kobiety, bije je i okrada) lecę z powrotem do lasu. TŻ mówi, że ze schronu wylazł Dziadek-Wkur..wiacz, czyli pies, który włóczy się po ulicy, celowo podchodzi do każdej bramy i wkurza zamknięte na podwórkach psy. Zobaczył TŻ-ta i czmychnął w krzaki. Po chwili szczekanie ucichło, moje dzielne szczęście, ryzykując połamanie nóg, zlazło do tego schronu. Znalazł drugie wejście, którym szczeniaki od biedy mogłyby wyleźć, reszta dziur jest pod samym sufitem tego schronu, nie wylazłyby. Pod kupą śmieci w rogu znalazł też głęboką norę, ale zakazałam mu wkładania tam rąk. Przez cały czas penetracji poniemieckiego przybytku - cisza. Zadzwoniłam jeszcze raz i odwołałam kierowcę, mam nadzieję, że nie będziemy mieć nieprzyjemności :(
I teraz nie wiem, czy Dziadek wyprowadził te małe, czy po prostu są nauczone i cicho siedziały w norze... Pójdę tam jutro, zaraz po pracy, będzie jeszcze widno. Wezmę Rastka, one zaczęły szczekać, jak go poczuły... Wezmę też gaz pieprzowy - mimo wszystko nie mam ochoty na spotkanie z przerażoną suką, broniącą miotu.

nie wiem, co zrobię jak tam coś znajdę... i co tam znajdę... przydałaby mi się pomoc, ale trudno, zabiorę duży transporter, może uda mi się to połapać jakoś... TZ mówi, że w schronie śmierdzi psami... pewnie nie pierwszy miot tam siedzi. Ludzie są kretynami :(

Georg-inia

[poprzednia][następna]