Kefir & Morfeusz - M jak maczeta

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 29, 2011 12:58 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka GOTOWA NA DOM !

Mary_Poole pisze:Morf siem nie buj! Ja tam skaczem na Fofo ile wlezie. Wczoraj zem skoczyl na niom ze stolu jak wode pila. Szybko jom przewrocilem objolem lapkami i kopalem w bok a ona warczy, syczy, pluje. Chwile to trwalo i przyszedl Michal to zem jom puscil. Ona w nogi, ja za niom. Na co ona siem odwrocila i na mnie raz lapom w pysk, znowu lapom w pysk. To zem siem przejechal na panelach od tego pyskobicia i uciekam a ta za mnom i warczy. A Michal za nami. Zem probowal wejsc na parapet, ale zem spadl i ona dalej za mnom. W koncu zem uciekl do wanny i dala spokoj, dala tylko na odchodne w pysk Michalowi i poszla siem umyc bo zem jom ponoc wybrudzil. Przednia zabawa byla. Nie boj siem bab Morf! One od tego som zeby syczec i warczyc. Ale lubiom jak siem na nie skacze!
Komandos

Tak, tak - ze stoła najlepiej bo to wysoko :mrgreen:
A jażem był wczorej u somsiadki i jak zwykle poszłem zaczepiać Perełkę. I mi wlała, no w szoku byłem! Nigdy mi nie wlała jeszcze 8O :roll: uciekłem do domu i naskarżyłem Dużej :evil:
Mieczysław Naczelnik
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt kwi 29, 2011 13:01 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka GOTOWA NA DOM !

Gibutkowa pisze:
Mary_Poole pisze:Morf siem nie buj! Ja tam skaczem na Fofo ile wlezie. Wczoraj zem skoczyl na niom ze stolu jak wode pila. Szybko jom przewrocilem objolem lapkami i kopalem w bok a ona warczy, syczy, pluje. Chwile to trwalo i przyszedl Michal to zem jom puscil. Ona w nogi, ja za niom. Na co ona siem odwrocila i na mnie raz lapom w pysk, znowu lapom w pysk. To zem siem przejechal na panelach od tego pyskobicia i uciekam a ta za mnom i warczy. A Michal za nami. Zem probowal wejsc na parapet, ale zem spadl i ona dalej za mnom. W koncu zem uciekl do wanny i dala spokoj, dala tylko na odchodne w pysk Michalowi i poszla siem umyc bo zem jom ponoc wybrudzil. Przednia zabawa byla. Nie boj siem bab Morf! One od tego som zeby syczec i warczyc. Ale lubiom jak siem na nie skacze!
Komandos

A jażem był wczorej u somsiadki i jak zwykle poszłem zaczepiać Perełkę. I mi wlała, no w szoku byłem! Nigdy mi nie wlała jeszcze 8O :roll: uciekłem do domu i naskarżyłem Dużej :evil:
Mieczysław Naczelnik

A co Ci wlała? Soczek czy wodę?
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt kwi 29, 2011 13:08 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka GOTOWA NA DOM !

MaryLux pisze:
Gibutkowa pisze:
Komandos

Mieczysław Naczelnik

A co Ci wlała? Soczek czy wodę?
Inka

No po pysku mi wlała łapką 8O W takim szoku żem był żem się prawie zes..ł ze strachu. A uciekałem na złamanie kulasków :oops:
Mieczysław Naczelnik

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt kwi 29, 2011 13:10 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka GOTOWA NA DOM !

Gibutkowa pisze:No po pysku mi wlała łapką 8O W takim szoku żem był żem się prawie zes..ł ze strachu. A uciekałem na złamanie kulasków :oops:
Mieczysław Naczelnik

Mam ją postraszyć? Chchchchchuuuuuuuuuuuuuuuu!
Kulka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt kwi 29, 2011 13:46 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka GOTOWA NA DOM !

Mieczyslaw to normalne.. One tak zawfsze i tu jest zabafa jak uciekasz! Pysk nie szklanka - nie penknie! :ok:
Komandos

Mary_Poole

Od: Wto lut 03, 2009 21:51

Post » Pt kwi 29, 2011 13:49 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka GOTOWA NA DOM !

Mary_Poole pisze:Mieczyslaw to normalne.. One tak zawfsze i tu jest zabafa jak uciekasz! Pysk nie szklanka - nie penknie! :ok:
Komandos

Ale Perełka nigdy, pszenigdy mnie nie walła 8O Sibel to tak, szczególnie jak ją kopię tylnymi łapkami po brzuchu. Ale Perełka to nigdy 8O
Mieczysław Naczelnik

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt kwi 29, 2011 13:51 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka GOTOWA NA DOM !

Zbiesila sie baba...
Michal

Mary_Poole

Od: Wto lut 03, 2009 21:51

Post » Pt kwi 29, 2011 15:47 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka GOTOWA NA DOM !

Byłam z Morfinką u lekarza. Oczko bez wrzodów - zagoiły się. Kotka zdrowa, nabiera ciałka - teraz już po prostu wraca do normalnej figury a nie tylko odzyskuje wagę z nawodnienia.
Dziś waży 2,5 kg.
Oczywiście narzekała na podróż i wizytę ale po powrocie - zaczęła od wypoczynku na stole, następnie bardzo porządnie walczyła na drapaku. Zajrzała na balkon, połaził, zachwyciła się widokiem sąsiada używającego myjki ciśnieniowej - patrzyła jak zahipnotyzowana. Pewnie myślała , że to taki wypaśny kran do picia :-) Potem poszła i kilka razy jeszcze wracała na balkon. Morfeusz spał w trumience :twisted: - mam na balkonie dużą prostokątną drewnianą donicę z kratką z tyłu. Morf włazi do niej, drapie pracowicie dno a potem układa się w niej i śpi. Miałam ją wyrzucić , bo nie mam zieleni na balkonie ale skoro to ulubione miejsce Morfa....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt kwi 29, 2011 16:51 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka GOTOWA NA DOM !

Kotek do mnie dotarł, bardzo dziękuję.
Czy on ma jakieś imię?
Bo jeśli nie, to może Teofił?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt kwi 29, 2011 18:01 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka GOTOWA NA DOM !

Pasuje do niego :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt kwi 29, 2011 18:37 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka GOTOWA NA DOM !

jest tak: Morfinka jest zdrowa jak byk , była u weta. Miałem spokój, no śmy już myśleli, że nie wróci, ale wróciła. No i jej odwaliło. Łazi na balkon, jakby u siebie była a to jest MÓJ dom i takie tam.
W sumie kurde żem przespał wiele, Kefir gada, że jakem spał w trumience, znaczy w drewnianej donicy prostokątowej, to ona łaziła po balkonie i gapiła się. A ja żem spał.
Kefir to siem nie wtranca, mówi, że niech ona se łazi i żyje ale JA chcę , coby było porządek! Dziś widziałem, jak dostała mleka ale ja za to dorwałem Dużej kanapki z tym białym z mleka i wszystko!!! zlizałem. Miała chleb na mokro heheheheh bo jej oplułem. I tak to niewiele za te jazdy z Morfinką. Kurde no.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt kwi 29, 2011 19:02 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka GOTOWA NA DOM !

Morf chłopie a czemu Ci mleka nie dają? :roll: Ja dostaję cały czas mleko takie ze sklepu dla ludzi ale co je też mogą koty pić. Bo ja nie lubiem wody i rzadko pije wodę i dlatego mam mleczko, co mi matka kradnie do kawy i duży mi skarży na nią ale jak duży jest w pracy a matka rano kawę robi to też kradnie a duży nie widzi. A masło też lubię i jeszcze majonez a ostatnio jak były te jakieś święta z jajkami to duża zrobiła taki koszyczek ze słomą i tam w środku były takie malutkie jajka przepiórcze i ja je wyjmowałem z koszyczka i turlałem po stole i duża mówiła że dobrze że ugotowane bo dwa obtłukłem i je potem za kare musiałem zjeść. A dzisiaj jadłem z dużym bigos i chlebek. Uwieeelbiam chlebek.
Mieczysław Naczelnik

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt kwi 29, 2011 19:24 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka GOTOWA NA DOM !

Pozdrowienia od plaskatych na dlugi weekend :piwa:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt kwi 29, 2011 19:27 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka GOTOWA NA DOM !

a ja czasem dostanem mleko, 50 gram jak Duża nie widzi pijem sobie z Dziadkiem on 50 gram jak starsza Duża nie widzi i ja 50 gram, tylko Dziadek z takiej dziwnej miski pije i te jego mleko dziwnie pachnie, ale sobie pijem we dwóch jak żentelmani, szkoda że tak rzadko namówiem Dziadka na picie mleka, ale musim uważać na Duże one majom oczy wszendzie
Emir

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pt kwi 29, 2011 19:34 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka GOTOWA NA DOM !

czy nikt nie zauważył, że śpię w trumienceeee :evil:
Morf

dziękujemy za pamięć plaskatym!
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]