MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 02, 2010 14:26 Re: MRUSIA ZE SCHRONISKA-DS WYCOFAŁ SIĘ Z WIZYTY:( SZUKAMY DALEJ

Jedzie :)

Mrusia jest już u mnie. Zrobiło się z niej mniej więcej 2/3 tego kota, który ode mnie wyjeżdżał :( Nie wiem, czym ją karmili, ale musiało być albo mało pożywne, albo do granic beznadziejne i mała nie chciała wcinać (jak znam życie, to albo bezkształtna papka z Bóg wie czego, albo chrupki dla dorosłych kotów, których nie mogła pogryźć...). Aczkolwiek u mnie na dziecięcego royalka też się nie rzuciła. Glut jest :( W kuwecie na sioo była.
Poza tym śmierdzi schroniskiem i ma pogniecione footro :roll:
Z Marzeną doszłyśmy do wniosku, że kąpiele i inne zabiegi jej podaruję, żeby nie zaszkodzić. I tak ją dzisiaj jeszcze masa stresu czeka. Lepiej nie przeginać.
Aha, uszy też do przeczyszczenia. Co prawda są w lepszym stanie, niż 2 tyg. temu, kiedy to osobiście jej poczyściłam przed wyjazdem do schroniska, ale jednak coś tam jest.

Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać, jaki antybiotyk dostawała. Zaraz postaram się ustalić telefonicznie. Podejrzewam, że bethamox, czy jak to się tam pisze...
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Czw wrz 02, 2010 14:29 Re: MRUSIA ZE SCHRONISKA-DS WYCOFAŁ SIĘ Z WIZYTY:( SZUKAMY DALEJ

z tego co wiem to kicia już wyszła,kicha i schudła o 1/3 bidulka. :cry:

i jedzie do mnie. :piwa: :piwa:

no i rozpoczynam leczenie i :)

Bardzo proszę Was o szukanie najwspanialszego DS :kotek: :kotek:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw wrz 02, 2010 14:29 Re: MRUSIA ZE SCHRONISKA-DS WYCOFAŁ SIĘ Z WIZYTY:( SZUKAMY DALEJ

vega,musiałyśmy pisać razem :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw wrz 02, 2010 14:32 Re: MRUSIA ZE SCHRONISKA-DS WYCOFAŁ SIĘ Z WIZYTY:( SZUKAMY DALEJ

ja ją wymyję wilgotną szmateczką :)
prosiłabym tylko o wyczyszczenie uszu bo ja nie umiem :oops: a do weta nie chcę jej wieżć aby jej niepotrzebnie nie stresować.-w razie czego oridermyl na świeżba mam.

smarti

Post » Czw wrz 02, 2010 14:39 Re: MRUSIA ZE SCHRONISKA-DS WYCOFAŁ SIĘ Z WIZYTY:( SZUKAMY DALEJ

Oridermyl też mam. To jej wyczyszczę i założę lek. A ty będziesz kontynuować. Czyści się z widocznej części ucha patyczkiem kosmetycznym. Ona sobie pozwala, więc jest w miarę łatwo.

W schronisku dostawała Synulox trochę mniej niż 1/4 tabletki. Podejrzewam, że będziesz musiała ją jednak do weta zaciągnąć, bo schron leku oczywiście nie dał na zapas :evil: :roll:
A może twój wet zmieni na coś lepszego? Jutro wystawię bazarek na koszty leczenia, bo antybiotyk na pewno będzie kosztował.
Apeluję też o ewentualną zrzutkę na takowe koszty (w miarę możliwości... może być i złotówka) - no chyba że Smarti uzna, że to niepotrzebne...
Obrazek

vega29

Post » Czw wrz 02, 2010 14:41 Re: MRUSIA ZE SCHRONISKA-DS WYCOFAŁ SIĘ Z WIZYTY:( SZUKAMY DALEJ

Smarti, umowa o DT będzie w kopertce. Akurat tusz w drukarce postanowił zdechnąć, więc brzydszy egzemplarz zostaw dla mnie.

Mała oczywiście nie ma książeczki. Tej wścieklizny koniec końców też nie zaszczepili, bo stan zdrowia Mrusi nie pozwolił.
Obrazek

vega29

Post » Czw wrz 02, 2010 14:44 Re: MRUSIA ZE SCHRONISKA-DS WYCOFAŁ SIĘ Z WIZYTY:( SZUKAMY DALEJ

chyba mi wcięło post :(

cieszę się, że Mrusia już nie w schronie i jedzie do dt :1luvu:

Faktycznie lepiej jej teraz nie kąpać, skoro ma katar i tyle stresów, a pogoda nie za ciepła...

Smarti, czy już robić nowe ogłoszenia czy poczekać parę dni aż jej zdrowie i stan się unormują? Potrzebne byłyby też chyba nowe foty?...

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Czw wrz 02, 2010 14:58 Re: MRUSIA ZE SCHRONISKA-DS WYCOFAŁ SIĘ Z WIZYTY:( SZUKAMY DALEJ

Ja zaraz sfocę, ale taki pognieciony kot do ogłoszeń, to kiepski pomysł... póki nie zacznie wyglądać z powrotem jak kot i nie będzie fotek już od Smarti, może lepiej posługujmy się dotychczasowymi...
Obrazek

vega29

Post » Czw wrz 02, 2010 15:35 Re: MRUSIA ZE SCHRONISKA-DS WYCOFAŁ SIĘ Z WIZYTY:( SZUKAMY DALEJ

Jedzonko nie tknięte :( Nosek ciepły, niestety. Na mój gust to ona musi mieć temperaturkę... :roll: U mnie jeszcze ani razu nie kichnęła, ale widać, że gluciła wcześniej :( . Dobrze, że zgodziłaś się ją zabrać na tymczas, Smarti :1luvu: :1luvu:

Za to mruczy i udeptuje, pierdółka kochana :love: :love:
Obrazek

vega29

Post » Czw wrz 02, 2010 15:37 Re: MRUSIA ZE SCHRONISKA-DS WYCOFAŁ SIĘ Z WIZYTY:( SZUKAMY DALEJ

ok, ale treść ogłoszenia ta sama?
strony typu "Ale gratka" lub Gumtree nie przyjmą mi drugi raz takiego samego ogłoszenia i zdjęć. Już próbowałam.
Zresztą może fakt, że jest w dt a nie w schronie będzie działał na jej korzyść.

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Czw wrz 02, 2010 15:39 Re: MRUSIA ZE SCHRONISKA-DS WYCOFAŁ SIĘ Z WIZYTY:( SZUKAMY DALEJ

Myślałam o podobnej treści... Z drobną przeróbką, że trafiła do DT... Jeszcze pomyślę, ale chyba konkrety jak wrócę z Iławy :roll:

W linku do picassy na str. 6 są jeszcze inne zdjęcia małej, aczkolwiek, fakt, na stronę wybrałam najlepsze...
Obrazek

vega29

Post » Czw wrz 02, 2010 16:45 Re: MRUSIA ZE SCHRONISKA-DS WYCOFAŁ SIĘ Z WIZYTY:( SZUKAMY DALEJ

Smarti, bez dwóch zdań trzeba będzie Mruśkę odpchlić... mój frontline nie dotarł, niestety, a ja już dawno nie widziałam tylu pcheł na kocie... i tylu pchlich odchodów... myślę, że to jedna z przyczyn jej anemicznego wyglądu...

Tzn., ja ci nie chcę nic narzucać, tak tylko myślę głośno.
Obrazek

vega29

Post » Czw wrz 02, 2010 16:48 Re: MRUSIA ZE SCHRONISKA-DS WYCOFAŁ SIĘ Z WIZYTY:( SZUKAMY DALEJ

ależ oczywiście ,dzięki-
mam frontline-ile psików na nią mam psiknąć?

smarti

Post » Czw wrz 02, 2010 17:46 Re: MRUSIA ZE SCHRONISKA-DS WYCOFAŁ SIĘ Z WIZYTY:( SZUKAMY DALEJ

kurna kot dwa trzy tygodnie w schornie i taki kipisz zrobili.
Pchły, pewnie życie wewnętrzne, choroba.
Kochane schroniska. Jeszcze jakieś veto przy oddawaniu kota na dt.
Masakra.
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Czw wrz 02, 2010 19:06 Re: MRUSIA ZE SCHRONISKA-DS WYCOFAŁ SIĘ Z WIZYTY:( SZUKAMY DALEJ

Jest sens z kociakiem jeszcze po nocy wpasc do calodobowej lecznicy na szybkie odpchlenie? Kto sie zna?
O ile ciagle otwarta, bo ja tych rzeznikow kolo mnie omijam z daleka.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 7 >>

[poprzednia][następna]