Telegraficzny skrót: Saba ma nową zabawkę. W przedpokoju stoi sobie odświeżacz powietrza, takie mniej więcej
coś. Właściwie to stało, bo od kilku dni przemieszcza się po całym mieszkaniu napędzane Sabową paszczą. Najlepsze efekty akustyczne osiąga się, kiedy pojemnik zawędruje pod fotel, a pies próbuje go stamtąd wydobyć. Paszcza za mała, łapki za krótkie, ale jakoś daje radę
Jurek - naśladując Karola - nauczył się skakać z okienka, które jest między łazienką a kuchnią. Siedzi se człek spokojnie na kibelku aż tu nagle:
Kaaałaaabaaanagaa! - cup! I Dżordż ląduje na plecach. Karol nie ostrzega. Karol po prostu skacze

.
Jakiś czas temu pisałam - chyba - że koty znowu wyrwały karnisz ze ściany. Tata przyszedł, naprawił, osadził go jakoś z powrotem - prowizorycznie bardzo, bo się sierściuchy
tąrazą postarały

. Jedną stronę podparł śrubką... Cóż... Jurkowi bardzo się to podoba: siaduje sobie na meblach kuchennych, tuż pod karniszem, i dłubie...
No i jeszcze info o Sabie: nie ma kobita lekkiego życia. Parę dni temu Karol prowokował Tosię, ta - swoim zwyczajem - warczała jak brytan. Saba zeszła z tapczanu, żeby zaprowadzić porządek (szczeka na zadymiarzy póki się nie rozejdą), ale nie zdążyła, ponieważ z kuchni przybiegł szeryf Kluń, omiótł jeno wzrokiem zgromadzenie, uznał, że winny jest pies no i co... No i Saba zarobiła z liścia
A ja siedzę w chałupie na dwutygodniowym L4, czyli przerabiam sytuację, która zawsze powstrzymywała mnie przed staniem się szczęśliwą posiadaczka sierścia marki szczekacz. Przechodzone przeziębienie czy
cóś przeszło w zapalenie oskrzeli. Nie powiem, by spacery z psiną były teraz szczytem moich marzeń, ale co tam. Rodzice zaproponowali, że przygarną Sabę, póki się jakoś nie
wycharlam, ale duma nie pozwala

Zresztą bez sensu pchać psa do rodziców, a samej do roboty łazić, a teraz to już - mam nadzieję - będzie lepiej

Z plusów sytuacji: ominie mnie coroczny festiwal absurdu i hipokryzji, czyli takie świątko, co to się je 14 października obchodzi

Pal sześć, że miałam przygotowywać na tę okazję akademię