Kotomania III-czyli ja+4 koty+mała Zoe-nowe foty s.88

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 17, 2009 6:49 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Dzień dobry.
No i u nas też śniegiem sypnęło. Zimno, mroźno....biedne bezdomniaczki.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Czw gru 17, 2009 7:09 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Ja swoim biedakom daje ciepłą rozcieńczoną wodą śmietankę-dodaję sok z aloesu,no i karmę wysokokaloryczną-taką dla kociąt-daję.Mam nadzieję,że nie bedą chorowały.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw gru 17, 2009 7:50 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Cześć wszystkim. Właśnie sobie uświadomiłam, że za tydzień święta, a ja echo. W dodatku zapału tyle, co na dnie kociołka.
Śnieg pada. Nie żeby zaraz nachalnie (u nas żadko pada nachalnie :wink: ), ale pada.

(Czytam cały czas)
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw gru 17, 2009 8:09 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Witaj Oleńko-u mnie też jeszcze nie widac Świat-cała masa pracy,a koleżanka w szpitalu,wiec jestem padnięta jak kawka!-a myślałam,że znajdę czas na przygotowanie domu.
Plecy tak mnie bolą ,że nawet przy kompie nie mogę długo siedzieć :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Czw gru 17, 2009 9:07 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Mój problem polega na tym, że kompletnie mi się nie chce. Zwykle udawało mi się wykrzesać z siebie w końcu odrobinę zapału, a w tym roku nic. W dodatku muszę pomyslec jak "zainstalować" choinkę, żeby Gluc mi jej nie stratował (a że będzie próbował, to już dziś wiem - Kulka mu pokaże jak się włazi na nią od środka :roll: ). Kulka zawsze właziła, no ale ona jest lekka, więc nawet jak wlazła do połowy i robiła potem za bombkę (czasami podsypiała między gałązkami), to nic sie nie działo - 3 kg kota nie robiło szkody. Ale Gluc ma 5,4 kg. :roll: ponad 8 kg kota nawet na sztucznym drzewku, to już "grozi zawaleniem". :ryk:
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Czw gru 17, 2009 14:47 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

zabers pisze:Mój problem polega na tym, że kompletnie mi się nie chce. Zwykle udawało mi się wykrzesać z siebie w końcu odrobinę zapału, a w tym roku nic. W dodatku muszę pomyslec jak "zainstalować" choinkę, żeby Gluc mi jej nie stratował (a że będzie próbował, to już dziś wiem - Kulka mu pokaże jak się włazi na nią od środka :roll: ). Kulka zawsze właziła, no ale ona jest lekka, więc nawet jak wlazła do połowy i robiła potem za bombkę (czasami podsypiała między gałązkami), to nic sie nie działo - 3 kg kota nie robiło szkody. Ale Gluc ma 5,4 kg. :roll: ponad 8 kg kota nawet na sztucznym drzewku, to już "grozi zawaleniem". :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw gru 17, 2009 18:30 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

To bedzie dubeltowa bombka,a raczej bomba!!!! :lol:
Ja od śmierci Taty nie ubieram u siebie choinki,zresztą chyba by nie postała dłużej jak 5 minut :?
Za to u Mamy-tam gdzie spędzam Święta-zawsze jest żywa choinka,którą siostra własnoręcznie wybiera u leśniczego w szkółce i on jej wycina-na życzenie.
A ja ją ubieram :D i rozbieram :evil:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw gru 17, 2009 18:39 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Ja nie ubieram choinki tylko stroik. Jak 2 lata temu przyjechała na święta córka z zięciem to choinka a raczej choina była ubrana.
Jest plus nie ubierania choinki,- nie muszę pilnować mojego stada. :wink:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw gru 17, 2009 18:46 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

I jeszcze jeden,że nie musisz potem jej rozbierać :lol:
Nie znoszę tego robić-kolki się sypią,ręce pokłute,bombki trzeba pakować do pudełek,a najgorsze są lampki,które się plączą jak licho!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw gru 17, 2009 18:48 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Ja jednak się skuszę (w końcu mam tylko dwa stwory) i zobaczymy co będzie (potem Wam streszczę :ryk: ). bombki i tak mam nietłukące, a reszta ... to się zobaczy. Niech Gluc też coś ma ze świąt, skoro już musi się odchudzać (no, musi, trochę musi. Wet powiedział, że jest ciut za gruby i mu trochę sadła dynda)

zabers

Post » Czw gru 17, 2009 18:53 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Porządnemu kotu zawsze troche sadła dynda(w końcu coś musi-no nie :lol: )
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt gru 18, 2009 7:16 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Witam się piątkowo.Szybkiego rozpoczęcia weekendu życzę.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Pt gru 18, 2009 7:26 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Jeszcze tylko kilka godzin i zacznie sie ......praca w domu :( -w ciągu tygodnia nie mam siły na większe sprzątanie.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt gru 18, 2009 8:29 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Dotarłam do pracy.
Nawet jazda nie była najgorsza.

Petka

Post » Pt gru 18, 2009 9:59 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

kropkaXL pisze:Porządnemu kotu zawsze troche sadła dynda(w końcu coś musi-no nie :lol: )

No chiba ,że nie ma mu co dyndać już ,to zostaje samo sadło 8O
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

[poprzednia][następna]