Czarna Dziura pochałania wszystko!!! DS poluje na słonie ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 18, 2009 17:30 Re: 8-latka umiera w schronisku! Daj jej nadzieję na życie!

jeśli masz saszetkę convalescenta rozrób troszkę weź strzykawkę i ją nakarm. jeśli nie masz to może ktoś ma i mógłby podrzucić. Ważne żeby choć trochę gęstego convalestenta zjadła.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie paź 18, 2009 18:33 Re: 8-latka umiera w schronisku! Daj jej nadzieję na życie!

Dziewczyny, mój mocznicowy Gustaw też w schronie nie jadł (troooszkę suchego) i był mega przeraźliwie chudy. Jak Go zabrałam dosłownie skubał suche. Kupiłam Mu Hills'a K/D to samo. Kupiłam RC Renal i ruszyło. Saszetki RC i tacki Animondy najlepiej wchodzą po kawałku ugotowanej wołowinki (w schronie ani takiej, ani surowej jeść nie chciał). Pomimo tego, że nie powinien jeść nic innego niż karma na niewydolność, wet uważa, że jeśli wół pobudza apetyt, to lepiej, żeby go zjadł, niż nie jadł by wogóle (a takie chwile też są, niestety).
Kupiłam dla Koty woła (są dwie opcje, gotowany i surowy), kurzęcego cycka, moje koty (te zdrowe) jedzą wyłącznie Gourmeciki Goldy, więc tych mam zapas, kupiłam dziś Whiskasa i Kitekata, bo lepiej gwałtownie nie zmieniać karmy, dostanie też ukochanego suchego RC moich kotów - nawet niejadki mojej koleżanki go wcinają. Dostanie też Viyo i calo-pet na łapkę. RC conva mam ( w obu wersjach) - zostało po adopcji Leona. Dokupiłam kilka misek, co by wystawa pożywienia staneła w całej okazałości. Jeśli jutro zajdzie potrzeba pójścia do weta, na pewno się tam udamy. Doc. moich zwierzy będzie na Białobrzeskiej we wtorek od 8., więc wolałabym wtedy. Jeśli nie będzie innej opcji pójdziewy w poniedziałek i we wtorek.

Kocie potrzebny jest teraz przede wszystkim spokój. W jej życiu strasznie dużo dziś się wydarzyło. Do jutro to będzie prawdziwa rewolucja. Ciekawe, czy Wy miałybyście apetyt w takiej sytuacji :roll: Jej potrzebny jest czas i spokój. Wiem, co piszę. Już przez to przechodziłam nie raz.

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Nie paź 18, 2009 18:39 Re: 8-latka umiera w schronisku! Daj jej nadzieję na życie!

Tak jak Ika radziła ze śmietanką dałam jej. sama nie zjadła. więc dałam jej 5 ml ze strzykawki. Potem troche wody jej wcisnęłam, ale nie dużo.
Dulencja moze ma racje. nie będę jej teraz męczyć. Na drogę dostanie troszkę jedzenia i wody w buteleczce jak by co. ale wątpie czy coś ruszy..
a czarka jest rzeczywiście mega przeraźliwie chuda :(

Kułko

Od: Nie sie 09, 2009 23:38

Post » Nie paź 18, 2009 18:55 Re: 8-latka umiera w schronisku! Daj jej nadzieję na życie!

Kułko, proszę, tak jak napisałaś, nie męcz jej. Ona jest przerażona sytuacją, stara się jak może (wiem, że mruczy), ale po prostu się boi.... Każdy z nas by się bał, więc wyobraźcie sobie, co czuje ona... Czarka nie rozumie, nie wie, że od dziś jej życie się zmieni, nie wie, że dostanie swój pokój, nie wie, czy będzie bezpieczna, nie wie nic... Nie ma na nic wpływu... Została zabrana z miejsca, w którym przebywała jakiś czas... Wiem, że to było złe miejsce, ale Jej w jakiś sposób dawało poczucie bezpieczeństwa... Przez chwilę nie myślcie, jak ludzie, a zezwierzęćcie się trochę... postawcie się w Jej sytuacji... Ona nic nie wie, nie rozumie, co się dzieje... I po prostu się boi...

Jak jutro nic nie zje, polecimy do weta po południu.

Dulencja

Post » Nie paź 18, 2009 19:07 Re: 8-latka umiera w schronisku! Daj jej nadzieję na życie!

Dulencjo-masz racje-popieram to co piszesz-teraz przede wszystkim spokój-jej swiat stanał na głowie!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie paź 18, 2009 19:54 Re: 8-latka umiera w schronisku! Daj jej nadzieję na życie!

już uratowana :!: :!: :!:
teraz tylko droga do domku :!:

Bardzo mocno trzymam za dziewczynkę i czekam na jutrzejsze wiadomości.. oby podróż przebiegła pomyslnie....
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Nie paź 18, 2009 19:55 Re: 8-latka umiera w schronisku! Daj jej nadzieję na życie!

już uratowana :!: :!: :!:
teraz tylko droga do domku :!:

Bardzo mocno trzymam za dziewczynkę i czekam na jutrzejsze wiadomości.. oby podróż przebiegła pomyslnie....
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Nie paź 18, 2009 20:21 Re: 8-latka umiera w schronisku! Daj jej nadzieję na życie!

Dołączam się do czekających na wieści :D
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Majka_Cz

Od: Nie sty 25, 2004 21:04

Post » Nie paź 18, 2009 20:32 Re: 8-latka umiera w schronisku! Daj jej nadzieję na życie!

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie paź 18, 2009 20:42 Re: 8-latka umiera w schronisku! Daj jej nadzieję na życie!

Jeden z koteczków ze schroniska może dostać szansę na życie u Pani z Warszawy. Czy jest szansa na transport??Obrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Nie paź 18, 2009 20:50 Re: 8-latka umiera w schronisku! Daj jej nadzieję na życie!

:ok: :ok: :ok:

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Nie paź 18, 2009 21:18 Re: 8-latka umiera w schronisku! Daj jej nadzieję na życie!

Podrzucę to chyba ostatnia szansa dla Beksy!!!-on ginie!!!
Błagamy o pomoc!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie paź 18, 2009 21:20 Re: 8-latka umiera w schronisku! Daj jej nadzieję na życie!

Zbieramy się na dworzec. prosimy o :ok: :ok: :ok: :ok:

Kułko

Od: Nie sie 09, 2009 23:38

Post » Nie paź 18, 2009 21:20 Re: 8-latka umiera w schronisku! Daj jej nadzieję na życie!

Kciuki!

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Nie paź 18, 2009 21:22 Re: 8-latka umiera w schronisku! Daj jej nadzieję na życie!

:ok: :ok: Za nocną podróż :ok: :ok:

Czarka jutro już będzie w domu :D

Bekso, też znajdziesz domek :ok: Dobre duszki nad Tobą czuwają :P

Dulencja

[poprzednia][następna]