Sasza['], Georg i Klemcio - zapraszamy do części II :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 20, 2006 10:08

najnowsze wieści sa takie, że Klemens... bije Georga :( Tzn. tak trochę, z pięści, bez pazurów. Ogólnie chłopaki ganiają się po całym mieszkaniu (wczoraj wieczorem mało nie zrzuciły mi telewizora) i muszę na noc je izolować. A im właśnie najlepiej się gania ok 23.00 :? a całe dnie, mimo otwartych drzwi - każdy siedzi w swoim pokoju :?
Klemensik dalej się boi nas, tj. ludzi, a za Georgiem chodzi i ewidentnie go zaczepia. Poza tym dzis rano zeżarł rezydentowi śniadanie :? Ja nie wiem, co z niego wyrośnie :)
Jesteśmy teraz przez kilka dni sami, bo TŻ musiał wyjechać, więc jak wychodzę to kociambry są rozdzielane, poza tym ja mam w domu, w salonie same trujące rośliny. Georga nie wzruszają, w ogóle ma ich istnienie w nosie - on lubi tylko kwiatki cięte w wazonie, które wącha z zapamiętaniem, ale nie wiem jak Klemens, więc póki co na noc i na czas nieobecności ludzi w domu - zamykam biedaka w sypialni :oops:
Myślę, że w tym tygodniu już widać różnicę w kocie, więc zrobię kilka zdjęć, i jeśli Was interesują - to pokażę, jak się Klemens zmienił :) tylko że nie umiem ich tu wstawić :( :oops:

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon lut 20, 2006 17:09

Jak przyślesz mi zdjęcia, to wstawie i na pamiątke wydrukuje :-)

Moje też sie czasem ganiają, Lutka robi Łapce "Benny Hilla", Zulka wskakuje na Łapcie, ale to jest bez zęboczynów. Zawsze interweniujemy i krzyczymy ze nie wolno.
Z czasem stosunki sie ułożą, a wieczór to pora kociej aktywności.
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Wto lut 21, 2006 8:47

stało się!
dziś rano - po pół nocy spędzonej na ściąganiu Klemensa z żaluzji w sypialni - budzę się i stwierdzam: Jesssssu co tak śmierdzi???

no, śmierdzi :twisted: W przyszłym tygodniu Klemens zmienia płeć :twisted: Taka mściwa baba ze mnie - już sie wstępnie z wetem umówiłam, wet mówi, żeby wytrzymać jeszcze tydzień, ze względu na Klemensowe przejścia w przeszłości, żeby jeszcze troszkę sił nabrał.

Poza tym jest coraz gorzej jeśli chodzi o współżycie z rezydentem: Klemens tłucze Georga, wyżera mu całe jedzenie, używa jego kuwety. Georg na zmianę - albo dostaje wścieczu, albo ma minę, jakby chciał się rozpłakać. Mam nadzieję, że jak odjajczę Klemensa to troszkę "usiądzie na tyłku", teraz wiadomo - "pełnosprawny" kocur jest, więc się wyżywa na Georgu.
Czy Wasz koty korzystają ze swoich kuwet wzajemnie i wyżerają sobie z misek? Jak ja mam obronić Georgowe śniadanie przed żarłokiem?

Georg-inia

Post » Wto lut 21, 2006 9:03

Pewno, ze korzystaja, a jedzenie najchetniej tez jedza nie swoje, co jest problemem przy koniecznosci jedzenia specjalistycznej karmy przez jednego, w ogole moje koty sie nie kochaja, ale nie jest najgorzej.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Wto lut 21, 2006 9:15

magicmada pisze:Pewno, ze korzystaja, a jedzenie najchetniej tez jedza nie swoje, co jest problemem przy koniecznosci jedzenia specjalistycznej karmy przez jednego, w ogole moje koty sie nie kochaja, ale nie jest najgorzej.

No właśnie: Georg jest alergikiem, dostaje z konieczności karmy bardzo delikatne, a co za tym idzie niestety tez i drogie. :evil:
Poza tym Klemens zjada swoje i leci do miski Georga, odgania go i wyżera. Do czysta! Przecież on będzie szerszy jak wyższy, a Georg po prostu zniknie któregoś dnia :roll:

Tak się tylko pocieszam, że skoro Georg jednak idzie do sypialni do Klemensa, to chyba jednak nie jest tak okropnie, co? :?

Georg-inia

Post » Wto lut 21, 2006 9:40

Przy karmieniu stoję nad kotami jak kat i pilnuję, inaczej Fox wyzarłby
wszystkim z misek. Najpierw spróbuje ze swojej, a potem leci wyżreć Kajtkowi, a Kajtek daje sobie wszystko zabrać to taka bieda po przejściach. Colka jada na półce bo ona z kolei obraża się jak ktoś majstruje przy jej żarełku. Niestety trzeba przypilnować żeby każdy zjadł to co powinien :?
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Wto lut 21, 2006 10:43

Georg-inia pisze:stało się!

Poza tym jest coraz gorzej jeśli chodzi o współżycie z rezydentem: Klemens tłucze Georga, wyżera mu całe jedzenie, używa jego kuwety. Georg na zmianę - albo dostaje wścieczu, albo ma minę, jakby chciał się rozpłakać. Mam nadzieję, że jak odjajczę Klemensa to troszkę "usiądzie na tyłku", teraz wiadomo - "pełnosprawny" kocur jest, więc się wyżywa na Georgu.
Czy Wasz koty korzystają ze swoich kuwet wzajemnie i wyżerają sobie z misek? Jak ja mam obronić Georgowe śniadanie przed żarłokiem?

a jak najbardziej, tłuką się, ganiają i wyżerają. Z uwety korzystają jednej, chociaż mają dwie, jest to kuweta ogólnospołeczna. w sumie skąd koty mają wiedzieć, że któras kuweta jest ich, a któraś nie ich? kuweta to kuweta. jak w nią jeden nasiura to drugi też ma ochotę. Na tłuczenie i ganianki nie zwracam uwagi, to normalne kocie zabawy, nawet jak futro lata mo mieszkaniu to nie interweniuję. Jak chcesz być spokojniejsza, obetnij obu pazurki. A jak jedza sniadanie, to ich po prostu pilnuje póki nie zjedzą, bo Niuton to by wszystkim wszystko wyzarł ;)
Aśka i...
Obrazek

tomoe

Od: Wto sie 03, 2004 21:02

Post » Wto lut 21, 2006 13:40

Kuwety wszystkie sa wspólne, a jedzonkiem zawsze trzeba sie wymienic! Bo kumpel mógł dostac lepsze! 8)

Karm Georga w innym pomieszczeniu, Klemensa w innym.

No i koniecznie gościa na odjajczenie zawiez... :wink:
[Obrazek
Obrazek

Salamandra

Od: Pt gru 12, 2003 7:48

Post » Wto lut 21, 2006 15:49

Biedny Klemens... jajka straci :twisted:
Mój Cyryl po odjajczeniu złagodniał, więc chyba i Klemensowi charakterek się poprawi :)
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw lut 23, 2006 9:54

Najnowsze wieści od Klemensa: chyba jednak poczekamy z odjajczeniem, bo przestał znaczyć. Wygląda na to, że to był jednorazowy "wypadek" :?

Jako że obejrzałam sobie Guniowy wątek o Sucharku, jeszcze jak był w Kundelku, to chciałabym Wam się pochwalić, co z tegoż Sucharka wyrosło :D Zdjęcia nie są najlepszej jakości - nie umiem robić fotek, nawet tak genialnym, pożyczonym aparatem :oops: poza tym robiłam je po ciemku, żeby futrzaki oczu nie zamykały.
a więc: tadam! tadam!

Obrazek
tak wyglądałem, jak mnie Duzi wpakowali do koszyka w schronisku

Obrazek Obrazek
tak wyglądam teraz... jeszcze trochę do "kota" mi brakuje, nie?

Obrazek Obrazek
kupili mi nowiutką miskę w "szkieleciki" 8O i mam koleżkę :)

No i jak Wam się podobam :?:

Georg-inia

Post » Czw lut 23, 2006 10:22

No... mnie sie bardzo podobasz :love: Jaki jestes puchaty! Okrąglutki! Pysznosci! :love:

Georginio, napisz o Sucharku w watku o łabędziach, które wyrastają z brzydkich kaczątek.
[Obrazek
Obrazek

Salamandra

Post » Czw lut 23, 2006 10:27

Salamandra pisze:No... mnie sie bardzo podobasz :love: Jaki jestes puchaty! Okrąglutki! Pysznosci! :love:

Niestety pod futerkiem jeszcze trochę czuć kosteczki :( Ale że jem za dwóch (albo i trzech :evil: ) to chyba już niedługo nabiorę ciałka :D

Georg-inia

Post » Czw lut 23, 2006 10:36

Ale wypiękniał :1luvu:
Zrobił się z niego prawdziwy kocio :D
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Czw lut 23, 2006 11:15

Ale widać róznice :-D uzupełnia boczki :-D
Mordka juz nie taka smutna, oczka bez tego głodu...
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Czw lut 23, 2006 13:51

Jednak bure jest piekne. :1luvu: Co tu duzo gadać.
[Obrazek
Obrazek

Salamandra

[poprzednia][następna]