Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 36

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 17, 2016 9:38 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

no oczywiście :D
wiesz, który mi się najbardziej podobał? taki pod kolor :wink:[/quote]
Dukacik ! ! ! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek[/quote]
:mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie kwi 17, 2016 9:39 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

mir.ka pisze:no oczywiście :D
wiesz, który mi się najbardziej podobał? taki pod kolor :wink:

Obrazek[/quote]
:mrgreen:[/quote]
Jak go wzięłam na ręce to prawie nic nie czułam jego wagi. Taka drobinka z niego.
Kolorystycznie do Rudzi podobny taki rudo biały. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie kwi 17, 2016 9:41 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:

Obrazek

:mrgreen:[/quote]
Jak go wzięłam na ręce to prawie nic nie czułam jego wagi. Taka drobinka z niego.[/quote]

biedny :(
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie kwi 17, 2016 9:44 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:

Obrazek

Jak go wzięłam na ręce to prawie nic nie czułam jego wagi. Taka drobinka z niego.[/quote]

biedny :([/quote]
Nie wcale nie taki biedny. On nie jest chudy bo zabiedzony tylko ma taka drobna budowę ciałka.Poza tym to młody kociak.
Ma już zaklepany domek i już w ubiegłym tygodniu miał iść ale troszkę się plany zmieniły i jego pobyt w kociarni ciut się wydłuży.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 17, 2016 9:47 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Witajcie w ten piękny, słoneczny dzień !
Uwielbiam taką niedzielę aż miło się rano wstaje, nawet koty zadowolone wygrzewają się na parapecie.
Dukacik cudo :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie kwi 17, 2016 9:59 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

O kurka wodna ale mam poslizg!! Ale jestem i ja!! A jak!
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Nie kwi 17, 2016 10:00 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Gosiagosia pisze:Witajcie w ten piękny, słoneczny dzień !
Uwielbiam taką niedzielę aż miło się rano wstaje, nawet koty zadowolone wygrzewają się na parapecie.
Dukacik cudo :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Witaj Gosiu! :1luvu:
U nas tez pięknie i słonecznie jest.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 17, 2016 10:01 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

PixieDixie pisze:O kurka wodna ale mam poslizg!! Ale jestem i ja!! A jak!

Witaj Janinko wraz ze stadkiem ! :1luvu:
Zapraszamy i rozgośćcie się . :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 17, 2016 10:03 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:

Obrazek

Jak go wzięłam na ręce to prawie nic nie czułam jego wagi. Taka drobinka z niego.

biedny :([/quote]
Nie wcale nie taki biedny. On nie jest chudy bo zabiedzony tylko ma taka drobna budowę ciałka.Poza tym to młody kociak.
Ma już zaklepany domek i już w ubiegłym tygodniu miał iść ale troszkę się plany zmieniły i jego pobyt w kociarni ciut się wydłuży.[/quote]

myślałam ,ze jest starszy i zabiedzony czyli moze być taki chudzielec jak Tofik :wink:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie kwi 17, 2016 10:05 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:

Obrazek

biedny :(

Ma już zaklepany domek i już w ubiegłym tygodniu miał iść ale troszkę się plany zmieniły i jego pobyt w kociarni ciut się wydłuży.[/quote]

myślałam ,ze jest starszy i zabiedzony czyli moze być taki chudzielec jak Tofik :wink:[/quote]
Może taki być . Ślicznie się bawi, jest delikatny i naprawdę super kociak. :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 17, 2016 10:30 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Pooglądałam wszystkie ( oprócz Alinki i Hani) kotki w kociarni i wszystkie to takie drobinki. Nawet nie chodzi o grubość tylko wielkość kota. Patrzyłam na nie i patrzyłam i coraz bardziej utwierdzałam się w przekonaniu że ja w domu mam kota giganta. Nikt wielkością nie dorównywał Poli. Dopiero pod koniec naszej wizyty praktycznie tuż przed wyjściem ukazał się największy mieszkaniec kociarni rudy kocurek Boniek. Widziałam go już raz wcześniej w lecznicy ale był w kontenerku więc nie bardzo było widać jaki jest duży. Teraz zobaczyłam go w pełnej krasie i dopiero mogłam stwierdzić że to dość duży kocurek choć wydaje mi się że ciut niższy od Poli i nie tak długi jak ona. Ma bardzo miłe i mięciutkie futerko - oczywiście Boniek.
Wszystkie kotki z kociarni są fajne, zadbane - widać jaki wysiłek i trud włożyły dziewczyny z Kotyliona by wyprowadzić te koty na prostą ale mnie najbardziej serce podbiły Fiołek i Agatka - Gagatka.

Obrazek

Historia Fiołka jest bardzo smutna . Fiołek został przywieziony do schroniska przez Straż Miejską. Znaleziono go na ulicy z licznymi ranami na łebku i całym ciele. Kotek bardzo cierpiał z powodu ran. Kiedy rany się zaczynały goić okazało się że Fiołek sam je sobie wydrapuje. Do tej pory nikt nie wie co jest przyczyna tego stanu.
Do tego doszedł jeszcze wrzód na oczku i tak Fiołek ze schroniska trafił pod opiekę Fundacji Kotylion. Na czas leczenia oczka przebywał w DT Aniołowo aż w końcu trafił do kociarni.

Obrazek

Za to Agatka to prawdziwy gagatek i herszt w kociarni. Gania kot i ustawia je po kątach. Każdy musi zaliczyć pazur i łapkę Agatki.
Być może ujęł mnie w niej właśnie ten łobuzerski charakterek bo właśnie takiego gagatka mam w domu . Pola jest dokładnie taka sama. :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 17, 2016 10:49 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

fajnie spędziłaś dzień :)
Obrazek

mir.ka

Post » Nie kwi 17, 2016 10:52 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

mir.ka pisze:fajnie spędziłaś dzień :)

Bardzo fajnie. :ok:
Poznałam fajne dziewczyny z fundacji które znałam do tej pory tylko z nicku na forum i odwiedziłam też przy okazji Sylwię i jej rodzinkę.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 17, 2016 11:14 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Naprawde fajny dzien :1luvu:
Zdjecia cudowne, Twoje dziewczyny cudowne :1luvu:

Spóźniona ale obecna z cała swoja ferajna :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie kwi 17, 2016 11:25 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Moli25 pisze:Naprawde fajny dzien :1luvu:
Zdjecia cudowne, Twoje dziewczyny cudowne :1luvu:

Spóźniona ale obecna z cała swoja ferajna :mrgreen:

Witajcie Molinko Fuksiki ! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]