Felicita,Sevenek&Bohun.W DT Fox i Adaś, Marlon w DS. Fox (*)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 21, 2015 9:51 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

doniesiono mi ze tu o mnie miaurozmawiacie? Ze niby jakies butelki czy cos, ja nie używam butelek, jestem juz dużym kocurem i wazę 4,5 kg i nie zamierzam stanąć jeszcze w miejscu bo mam duże łapki i jeszcze pysio dziecka. Jestem miaugryzoniem :twisted: wiec taka butelkę pogryzłbym w drobny mak, możecie sobie jej używać, macie moja miauzgode. Chyba ze juz jesteście duże kotki to podajcie ją dalej, niech służy innym.
Fuksio miaubohater z Kociej Chatki

Obrazek
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob lis 21, 2015 9:54 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

Doczytałam na spokojnie cała historie Waszych kotów, bardzo mnie ścisnęła za serce :oops:
Cieszę sie ze tak to sie skończyło, kazdy szczesliwy.

Pozdrawiam Was weekendowo piękne kotki :201461
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob lis 21, 2015 22:06 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie lis 22, 2015 21:40 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

Wszystkich serdecznie pozdrawiamy!!!

Kocka, najwyższy czas założyć Kminkowi własny wątek! :)
Fuksiku, jesteś bardzo dużym kotkiem, wiemy że już nie potrzebujesz buteleczek :) Dlatego zostały oddane do Kociej Chatki, by służyły innym potrzebującym maluchom. Mleczko się skończyło. Zresztą to musiało być dobre mleczko, bo Sevenek waży już ponad 3 kilo w wieku 6,5 miesiąca.

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Nie lis 29, 2015 13:36 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

halo ,co u Was? cicho jakos ,ja troche pohalasuje wieczorem ,poopowiadam co u nas jak sie panowie sprawuja,pozdrawiam :D

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Nie lis 29, 2015 17:01 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

kocka pisze:halo ,co u Was? cicho jakos ,ja troche pohalasuje wieczorem ,poopowiadam co u nas jak sie panowie sprawuja,pozdrawiam :D

Czekam na relację co u Twoich chłopaków :)
U nas wszystko dobrze. Dziś Fela mnie zaskoczyła, bo przyszła do mnie domagając się mizianek. Zdarza jej się to mniej więcej raz na kwartał, więc poczułam się zaszczycona :mrgreen:

FElunia

Post » Nie lis 29, 2015 20:21 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

Najpierw dziekuje za ksiazki , bedzie czytania do swiat albo i dluzej :201494 , ja mam dwie Vegi o policjantach i sluzbach specjalnych tez moge przeslac.
Jak brak mizianek to Kropek w sam raz :201461 ,jak wejde do jego pokoju i siade na lozku to caly czas przychodzi barankuje ,wpycha lepek do glaskania ,a jak dzis czytalam ksiazke to polozyl mi sie pod szyja jak szalik i tak trzeba bylo czytac:) , dzis tez byli godzine razem ,nawet razem zjedli tyle ze po dwoch stronach szafki ,tak zeby sie nie rozpraszali , dzis Kropek syczal na podejscia Kminka , ten nie syczal ale w koncu zagonil go do pokoju kropkowego w kątek i tak siedzieli patrzac na siebie .To zabralam Kminka i zamknelam juz drzwi ,uznalam ze juz sie na dzis zmeczyli soba i wystarczy.Mysle ze nie jest zle jak na pierwsze dni. Tak bede ich po trochu wypuszczac , mam nadzieje ze do swiat sie beda tolerowac bo wigilia u mnie i pokoj potrzebny dla gosci.Jutro chce jechac do weta na badania z Kropkiem.mam nadzieje ze jest zdrowy,wetke niepokoila troche chudosc , no ale moze miec wiele przyczyn ,takich zwyklych jak glodowka na przyklad.Dzis juz jadl mniej lapczywie,ale miseczke do czysta wylizuje,najlepiej jak jestem obok,chyba mimo pozornego wyluzowania stresuje sie wszystkim nowym w jego otoczeniu.Pozdrawima Was wszystkich serdecznie i dzieki za slowa otuchy :ok:

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Pon lis 30, 2015 8:47 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

FElunia pisze:
kocka pisze:halo ,co u Was? cicho jakos ,ja troche pohalasuje wieczorem ,poopowiadam co u nas jak sie panowie sprawuja,pozdrawiam :D

Czekam na relację co u Twoich chłopaków :)
U nas wszystko dobrze. Dziś Fela mnie zaskoczyła, bo przyszła do mnie domagając się mizianek. Zdarza jej się to mniej więcej raz na kwartał, więc poczułam się zaszczycona :mrgreen:

zapisz w kalendarzu wielkimi czerwonym literami taki święto :mrgreen:
a podobno ta rasa kotów to pieszczochy?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon lis 30, 2015 18:27 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

Kocka, miłego czytania!
A jeśli chodzi o kota owiniętego wokół szyi (co Sevenek mi często robi), to bardzo mi się podoba określenie, jakie znalazłam na tym forum, że kot "etoluje Dużego". Wspaniała sprawa, taka mrucząca etola :D
Kmineczku, nie daj się Kropkowi! Na pewno się dogadacie. Trzymam kciuki za kocią przyjaźń i zdrowie!

MaryLux :piwa: Ochłonęłaś już po egzaminie?

Mirka, najwyraźniej Felicita nie czytała charakterystyki swojej rasy i nie wie, że powinna być kotem przyjaznym, miziastym i nie gryźć Dużej w nos przy próbie przytulenia :mrgreen:

FElunia

Post » Śro gru 02, 2015 12:58 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

Cześć Kochane Ciocie i nasi futrzani Przyjaciele!
Wczoraj przeprowadziłem bardzo ważną akcję, by nie rzec misję. Skorzystałem z chwili nieuwagi Dużej i porwałem z jej talerza nadgryzionego serdelka, którego miała zjeść na śniadanie. Oboje z Felą przeprowadziliśmy na podłodze w przedpokoju test rzeczonego serdelka i muszę Wam powiedzieć, że to straszne świństwo, spróbowaliśmy i wcale nie mieliśmy ochoty go zjeść. Duża chyba zrozumiała o co chodzi, bo też go już nie chciała potem jeść, mimo, że dużo jeszcze zostało. Mam nadzieję, że wreszcie dotarło do niej, że wcale o siebie nie dba i bardzo źle się odżywia. Gdyby odżywiała się tak dobrze jak my, to byłaby "szczupaczkiem". A tak to co chwila stwierdza, że ubrania, które wiszą w szafie od wiszenia się w y d ł u ż a j ą i przez to się kurczą na szerokość.
Nie z nami te numery Duża, precz z parówkami i serdelkami!!!
Obrazek

To pisałem ja, Wasz Sevenek :)
Ps. Duża mnie dzisiaj zważyła i twierdzi, że ważę 3,8 kg, ale ja myślę, że to nieprawda. Ważyła się razem ze mną i pewnie źle podzieliła wynik, phi!

FElunia

Post » Śro gru 02, 2015 15:10 Re: F&S-szarobure koty dwa-parówkowym skrytożercom mówimy ni

Jesteście kochane koteczki, dbajcie o linię Dużej i macie racje serdelki są Fe. :mrgreen:
Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

[poprzednia][następna]