Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!UWAGA POZNAŃ!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lip 18, 2015 18:41 Re: Klara, trikolorka w kropki.

Mam trzy maluszki w łazience, po weekendzie dołączy ich mama.Wesoło? Może i tak, ale ciasno przede wszystkim.Na szczęście nie tylko liczba kotów ma znaczenie, ale to jakie są.Teraz mam w miarę spokojne, tylko z maluszkami trochę kłopotu.Najgorzej było, kiedy Maniuś mieszkał w kuchni, a Toluś otwierał wszystkie drzwi.Wdodatku balkon był jeszcze nie osiatkowany.To był horror dla kotów i dla mnie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lip 22, 2015 13:34 Re: Klara, trikolorka w kropki.

Klarcia jest przesłodką kotką, naprawdę jej nie widać, jakby kota nie było.Szkoda mi jej bardzo, bo dochodzę do wniosku, ze jej nigdy nikt nie kochał, nie miała zabawek, była natomiast krzywdzona.Tuli się do mnie, mruczy, ale jak za długo ją trzymam i głaszczę to chwyta mnie zębami.Coraz rzadziej, nie jest to już bolesne, ale zawsze.Ona musi mieć jeszcze czas, aby zrozumieć, że naprawdę jest kochana, że już nikt jej nie uderzy, nie pociągnie za ogon i że człowiek to tylko dobro, to ręce, które głaszczą, które nakładają dobre rzeczy do miseczek i wyciągają wędkę albo laserek, aby dostarczyć jej rozrywki.Ona jest taka malutka, taki ma słodki pyszczek, jest jak aniołek.

ewar

Post » Śro lip 22, 2015 13:41 Re: Klara, trikolorka w kropki.

Poobserwuje inne koty i nauczy się od nich, że ludź może być w porządku :wink:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro lip 22, 2015 13:58 Re: Klara, trikolorka w kropki.

Ona to wie, śpi ze mną w łóżku, przytula się, ale czasem przypomina sobie coś z przeszłości i wtedy tak reaguje.Jest kotką wyjątkowo grzeczną, pięknie kuwetkuje, bez problemu zakrapiam jej uszka.Klarcia też korzysta z drapaka, no jest to kotka idealna.Ona mnie rozczula, bo właśnie taka grzeczna, przeprasza, ze żyje.Malutkie to bardzo, nie wygląda na dorosłą kotkę .Bardzo ją kocham.

ewar

Post » Śro lip 22, 2015 16:15 Re: Klara, trikolorka w kropki.

Ewcia, u Ciebie zawsze jakieś cudo z dobrym charakterkiem :wink: Miałaś szczęście dziewczynko że wpadłaś w TAKIE łapki :1luvu:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro lip 22, 2015 17:15 Re: Klara, trikolorka w kropki.

Klarcia chyba była mi przeznaczona.Panie karmiły ją codziennie przez kilka miesięcy, próbowały łapać i nic z tego nie wychodziło.Mnie się udało niemalże z marszu, Klara mi zaufała.Kiedy przyszła za mną pokonując dwie ulice obiecałam jej, że ją wezmę do siebie.I tak też się stało.Gdyby dała się złapać tym paniom byłaby wysterylizowaną piwniczną kotką.A ona jest domowa, nie chce wychodzić, a najlepszym posłankiem jest moje łóżko.To bardzo dobra kotka, grzeczna, dobrze ułożona, spokojna aż do przesady.Skarb po prostu.

ewar

Post » Śro lip 22, 2015 17:30 Re: Klara, trikolorka w kropki.

Przekazujesz kotom swoje dobre fluidy. Wszystkie masz takie dobrze ułożone Ewciu :201461
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw lip 23, 2015 17:11 Re: Klara, trikolorka w kropki.

Koty chyba się uczą od siebie nawzajem.Fredek nie lubił kotów, a teraz bawi się z małymi partyzantami, wręcz inicjuje zabawę.viewtopic.php?f=13&t=169790.Klarcia jest spokojna, nie umie się jeszcze tak bawić jak inne, ale próbuje.Maluchom się przygląda.Koty toleruje, ale kocha przede wszystkim mnie, lubi być blisko, barankuje, ociera się.Jest bardzo słodka.

ewar

Post » Pt lip 24, 2015 5:47 Re: Klara, trikolorka w kropki.

Dla Klarci największym szczęściem jest moc przytulić się do mnie.Dzisiaj rano, bardzo wcześnie rano obudziłam się, wzięłam Klarcię w ramiona i tak sobie jeszcze trochę spałyśmy.Kotka ma w sobie ogromne pokłady miłości, pragnie być kochana, jest naprawdę cudowną kotką.Zdrowiutką, kuwetkową, zupełnie nie kłopotliwą.

ewar

Post » Nie lip 26, 2015 11:21 Re: Klara, trikolorka w kropki.

Moja słodka Klarcia, najspokojniejszy kot na świecie.
Obrazek

ewar

Post » Wto lip 28, 2015 17:34 Re: Klara, trikolorka w kropki.

Byłam dzisiaj pod hutą, zostawiłam koty śpiące smacznie.Po powrocie dalej tak było.Jedynie Klarcia przywitała mnie w progu, wyraźnie ucieszona, że jestem, domagała się głasków.Ta kotka bardzo przylgnęła do mnie, najchętniej cały czas byłaby przy mnie, na kolanach niekoniecznie, ale przytulona do mnie.Nie ma mowy, aby nie spała w moim łóżku.Jakoś się z Fredkiem dogadali i mam tę dwójkę śpiącą obok mnie każdej nocy.Gucia jest biedna, bo już nie ma dla niej miejsca, a ona nie potrafi walczyć o swoje.Szkoda mi jej, ale nie będę się wtrącać do kotów.

ewar

Post » Wto lip 28, 2015 18:47 Re: Klara, trikolorka w kropki.

Kochana Klarcia i Fredzio :1luvu: i biedna Gucia :( :wink:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro lip 29, 2015 7:17 Re: Klara, trikolorka w kropki.

Tymczasuję koty od lat i moi rezydenci wiedzą, że kot jest, a potem go nie ma, a one wciąż u mnie są.Są kochane, przytulam je, nie widzą chyba powodów, aby prześladować inne koty.Wciąż wystawiam im laurki, bo dzięki nim mogę uprawiać ten proceder jakim jest tymczasowanie.Klarcia jest spragniona uczucia, nie okazywano jej go chyba, długo była bezdomna i jakoś dobrze jej nie było.To naprawdę wzruszające jak ona chce być blisko mnie, jak się cieszy, kiedy wracam do domu.Jest zdrowa, najedzona, ma ciepło i czysto, nawet zaczęła doceniać zabawki.Nareszcie żyje tak jak kot powinien.

ewar

Post » Śro lip 29, 2015 17:18 Re: Klara, trikolorka w kropki.

Rzadko mi się to zdarza, ale dzisiaj musiałam się z godzinkę przespać po południu.Wyciągnęłam koc i...natychmiast Klarcia była przy mnie.Za chwilę dołączył Fredek.One takie właśnie są, jest okazja, żeby się przytulić to należy ją wykorzystać.Bardzo to miłe, mnie aż serce mięknie, że te stworzonka tak okazują uczucie.
A Klarcia jest bardzo grzeczną kotką.
Obrazek

ewar

Post » Śro lip 29, 2015 18:02 Re: Klara, trikolorka w kropki.

Czyli sielanka :1luvu:

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

[poprzednia][następna]