Jestem Lila, mów mi szefie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 20, 2014 13:42 Re: Jestem Lila, mów mi szefie.

Ohh bardzo by sie przydał...

Aiivilis

Od: Wto lip 15, 2014 23:36

Post » Śro sie 20, 2014 13:48 Re: Jestem Lila, mów mi szefie.

I ja witam Lilę
InkaPigulinka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro sie 20, 2014 14:20 Re: Jestem Lila, mów mi szefie.

Hej :1luvu:

Ja jestem wielką zwolenniczką dokocenia m.in dlatego, że ... Muszeron przestał nas gryźć :ryk:
Lila cudnie się bawi, z drugim maluchem to by była dopiero zabawa :D

Miziaki dla ślicznotki :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Śro sie 20, 2014 14:34 Re: Jestem Lila, mów mi szefie.

MaryLux pisze:I ja witam Lilę
InkaPigulinka

Mru :201461
Rilla07 pisze:Hej :1luvu:

Ja jestem wielką zwolenniczką dokocenia m.in dlatego, że ... Muszeron przestał nas gryźć :ryk:
Lila cudnie się bawi, z drugim maluchem to by była dopiero zabawa :D

Miziaki dla ślicznotki :1luvu:

:1luvu: No właśnie energia szłaby na drugiego kota nie na nasXD
Ale nie przekonam Niedźwiedzia, o zawzięty jest strasznie i nie rozumie, że wcale drużej drugi kot nas nie wyniesie ani jedzeniowo ani żwirkowo, kuwete kupiłam dużą na dwa koty jest ok. Poza tym samotny kot to jak samotna kobieta dużo je, w towarzystwie jest wiele innych fajnych rzeczy do robienia....

Tak bym chciała jakiegoś brzydala czarnego.

Aiivilis

Post » Śro sie 20, 2014 14:47 Re: Jestem Lila, mów mi szefie.

Aiivilis pisze:
:1luvu: No właśnie energia szłaby na drugiego kota nie na nasXD
Ale nie przekonam Niedźwiedzia, o zawzięty jest strasznie i nie rozumie, że wcale drużej drugi kot nas nie wyniesie ani jedzeniowo ani żwirkowo, kuwete kupiłam dużą na dwa koty jest ok. Poza tym samotny kot to jak samotna kobieta dużo je, w towarzystwie jest wiele innych fajnych rzeczy do robienia....

Tak bym chciała jakiegoś brzydala czarnego.

Może zmieni zdanie ;)
Mój małż przez dłuuugi czas nie chciał nawet słyszeć o drugim kocie, a potem jak sam zobaczył maleństwo do adopcji to sam już chciał i teraz twierdzi, że to jego pomysł był 8)
Faktycznie wydatki są troszkę większe, ale nie o 100%, bo im więcej kg się kupuje karmy i żwirku to jest taniej. My tego kompletnie nie odczuliśmy, chociaż ja nie mam stałej pracy :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Śro sie 20, 2014 15:03 Re: Jestem Lila, mów mi szefie.

Ja kupuję mojej karmę Bąbel albo Winston, puszka 400g wystarcza nam na tydzień to jest koszt 3 zł max.
Do tego sucha karma która kupiłam jeszcze w maju,wymieszany Whiskas, Kitty kat, karma dla juniorków której dostałam woreczek od pana w zoologiku jak tylko usłyszał że przygarnęłam biedę i w Rossmanie kupiłam jeszcze suchą karmę kilogram, w sumie miałam jakieś 3 kg karmy z czego zostało mi jeszcze całe metalowe pudełko z Whiskasa które kiedyś były w takich promocyjnych paczkach z saszetkami, czyli suchą wykluczam bo Lila zjada ją jak juz mokrej wie ze nie wyprosi.
I raz w tygodniu Niedźwiad kupuje jej saszetkę jako smakołyk, jedzenie dla niej kosztuje nas taaaaaaaaaaaaaak malutko ze az mnie to dziwi dla drugiego kota to w sumie tylko puszke musiałabym dokupić tylko a to jest 12 zł miesięcznie. Żwirek mam silikonowy opakowanie na dwa koty wystarczyć ma na miesiąc. Ja od maja kupiłam dopiero drugie i to w lipcu jeszcze i mam go połowę taki wydajny.Koszty są maleńkie a on i tak nie chce drugiego kota....

Aiivilis

Post » Śro sie 20, 2014 15:07 Re: Jestem Lila, mów mi szefie.

Pieniądze pieniędzmi, u nas decyzja o dokoceniu była spowodowana głównie tym, że wstyd się gdziekolwiek pokazać z tak pogryzionymi i podrapanymi rękami jak wyciągniętymi z szatkownicy :D
Była też kwestia znalezienia kota o podobnym charakterze, co by był kompan do zabaw a nie do terroru. Faro jest idealny, a przede wszystkim mam wrażenie, że będzie potrafił oddać Ince jak go mocniej ugryzie, ona sama teraz nie za bardzo wie kiedy przekroczyła granice. Poza tym z taką parką raczej nie grozi Ci depresja, co najwyżej codzienne "ataki serca" i ból brzucha ze śmiechu :D
Także będę zachęcała do dokocenia! (chociaż sama jeszcze troszkę muszę na Faro poczekać :( )

siljestene

Od: Śro lip 02, 2014 11:02

Post » Śro sie 20, 2014 15:19 Re: Jestem Lila, mów mi szefie.

Depresja,to kolejna część mojej i Mamy przygody.

Bo moja mama to bardzo smutny człowiek jest i podobno kiedyś dużo płakała, aż znalazła mnie, ciągle mnie mizia i tula i całuje i taka dobra dla mnie jest.Wierzę,że jej pomogłam z pewnymi złymi myślami, dużo ich miała.Biedna Mama, potrzebowała futra do kochania.

Fakt,zawdzięczam Lilce dużo stabilności i spokoju, ustabilizowałą mnie trochę, ja sama w świecie ludzi dziwnie się nie odnajduję, wolę koty, szczury, myszki wszystko z futrem i bez byle nie człowiek. Człowieki są złe, nie potrafią przestać robić sobie krzywdy.
Czuję, że drugi kot dałby mi juz pełnię swobodności i komfortu psychicznego.Nie żeby Lila była niedoskonała, jest. To moja królewna i tak teżpozosanie po prostu dwa ogony to taka moja wewnętrzna potrzeba,chcę mieć kim się opiekować.

Aiivilis

Post » Śro sie 20, 2014 15:22 Re: Jestem Lila, mów mi szefie.

Aiivilis pisze:Ja kupuję mojej karmę Bąbel albo Winston, puszka 400g wystarcza nam na tydzień to jest koszt 3 zł max.
Do tego sucha karma która kupiłam jeszcze w maju,wymieszany Whiskas, Kitty kat, karma dla juniorków której dostałam woreczek od pana w zoologiku jak tylko usłyszał że przygarnęłam biedę i w Rossmanie kupiłam jeszcze suchą karmę kilogram, w sumie miałam jakieś 3 kg karmy z czego zostało mi jeszcze całe metalowe pudełko z Whiskasa które kiedyś były w takich promocyjnych paczkach z saszetkami, czyli suchą wykluczam bo Lila zjada ją jak juz mokrej wie ze nie wyprosi.
I raz w tygodniu Niedźwiad kupuje jej saszetkę jako smakołyk, jedzenie dla niej kosztuje nas taaaaaaaaaaaaaak malutko ze az mnie to dziwi dla drugiego kota to w sumie tylko puszke musiałabym dokupić tylko a to jest 12 zł miesięcznie. Żwirek mam silikonowy opakowanie na dwa koty wystarczyć ma na miesiąc. Ja od maja kupiłam dopiero drugie i to w lipcu jeszcze i mam go połowę taki wydajny.Koszty są maleńkie a on i tak nie chce drugiego kota....

Masz piękną kicię, cudowna jest, zaglądam na Wasz wątek i podczytuję :)
Jeśli mogę coś podpowiedzieć, to karma Whiskas, Kitty Kat, to nie jest dobra karma,
poczytaj w KOCIM ABC o karmach :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro sie 20, 2014 15:31 Re: Jestem Lila, mów mi szefie.

Lepiej kupić za tę samą cenę mniej lepszej jakościowo karmy, bo kocię i tak zje jej mniej, jest bardziej sycąca.
Ja przy doborze jedzonka kieruję się zasadą - "Jak nie wydasz na piekarza, to wydasz na lekarza"

siljestene

Post » Śro sie 20, 2014 15:42 Re: Jestem Lila, mów mi szefie.

jak spojrzysz na cenę whiskasa w sklepie (15.5 za kg): http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ior/307498

I porównasz z ceną Miamora (14.92 za kg): http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ale/371175

To nagle się okazuje, że kupujesz kotu droższą karmę zawierającą ok. 4% mięsa, zamiast tańszej karmy, która zawiera tylko mięso i minerały.
Dodam tylko, że kot jest 100% mięsożercą.

Co jest więc lepsze dla kota - mieso czy zboże? ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro sie 20, 2014 15:47 Re: Jestem Lila, mów mi szefie.

I to samo robimy z suchą. Albo kupujesz kotu suchą karmę, która zawiera w sobie ok. 32% węglowodanów (które są kotu całkowicie zbędne i mu szkodzą!) w cenie 11.3 za kg (whiskas): http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... kas/364640

Albo karmę bez zbóż, zawierającą tylko ok. 20% węglowodanów, o lepszym indeksie białek do tłuszczów (co wpływa na pracę nerek i zdrowie kota), o cenie tylko 2 zł za kg wyższej: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... rma/407523
A do tego kot zjada jej mniej, więc fizycznie kupujesz mniej karmy = wydajesz mniej ;)

Szalony Kot

Post » Śro sie 20, 2014 15:50 Re: Jestem Lila, mów mi szefie.

Ja na samym początku zamówiłam Ince taki pakiet, możesz spróbować :)

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ten/348129

siljestene

Post » Śro sie 20, 2014 15:52 Re: Jestem Lila, mów mi szefie.

siljestene pisze:Ja na samym początku zamówiłam Ince taki pakiet, możesz spróbować :)

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ten/348129

Ta sucha karma Animondy nie jest zbyt dobra, lepsza niż whiskas ;) ale ciągle zbożówka, da się znaleźć bezzbożowe w niższej cenie.
Za to te karmy mokre są całkiem ok, porownywalne do Miamora :)

Szalony Kot

Post » Śro sie 20, 2014 16:16 Re: Jestem Lila, mów mi szefie.

Inka jest fanką mokrych Animond, więc łączymy przyjemne z pożytecznym :)
Jeśli chodzi o suchą to było jej stosunkowo niedużo, wymieszałam z http://www.zooplus.pl/shop/koty/produkt ... omposition i pewnie nawet jej nie poczuła :)

siljestene

[poprzednia][następna]