Pń: Persik Tolek - pojechał do DS :) Powodzenia cudaczku!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 29, 2014 14:00 Re: Poznań: śliczny persik szuka najlepszego domu!

kotkins pisze:
Avian a wiesz może skąd on się wziął w schronie? Ładny, młody i zdrowy kotek?
Pytam z czystej ciekawości, bez podtekstów typu "może komuś zginął".
Jak zginął komuś , to widać ten ktoś nie chciał kotka znaleźć...

Może odpowiem w zastępstwie ;-).
Tolek został przywieziony ze Smochowic przez pana, który twierdził, że kot od paru dni kręcił się na terenie budowy. Tolek był ogromnie zestresowany, zapchlony, skołtuniony (tylna część ciała, brzuch i ogon, częściowo też łapki) i wychudzony. Po ok. 2-3 dniach zaczął się otwierać, stał się bardzo kontaktowy, jednak pojawił się też katar koci i problemy z jedzeniem. Był przeze mnie dokarmiany przez strzykawkę, robiłam mu inhalacje z majeranku, naświetlałam go i nagrzewałam lampą leczniczą, przemywałam oczka.
Tolek jest cudownym, przyjaznym kotem, już w schronisku bardzo lubił się bawić piórkami na patyczku, pozwalał się czesać, ale...focha też potrafił strzelić, np. gdy próbowałam przemycić w mokrej karmie pogniecioną tabletkę (bez smaku), to po prostu się na mnie obraził :twisted: .

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Sob mar 29, 2014 14:27 Re: Poznań: śliczny persik szuka najlepszego domu!

O, witaj Mysia :D
To teraz juz jesteśmy w komplecie :D

Tolek dziś czysty, najedzony i szczęśliwy :kotek:

Obrazek

Zważyłam go dziś - całe 3kg kota. Zobaczymy, jak będzie przybierał.
I chyba trafiłam w jego gusta kulinarne - gotowany mintaj, oooo, to jest to co persy lubią najbardziej!
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob mar 29, 2014 15:05 Re: Poznań: śliczny persik szuka najlepszego domu!

Avian pisze:O, witaj Mysia :D
To teraz juz jesteśmy w komplecie :D

Tolek dziś czysty, najedzony i szczęśliwy :kotek:

Obrazek

Zważyłam go dziś - całe 3kg kota. Zobaczymy, jak będzie przybierał.
I chyba trafiłam w jego gusta kulinarne - gotowany mintaj, oooo, to jest to co persy lubią najbardziej!

Śliczny dzisiaj czyściutki. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ale mintaj muszę dać mojej ten specjał. Moja Pusia - pers też jest niejadkiem, waży obecnie 3,80 kg. Wcześniej jak przyszła do mnie to ważyła / 2,5 roku temu/ 3,35 kg, przybyło jej 0,45 kg. Cieszę się ale jest też wyjątkowo wybredna, tylko suche lubi. Zje troszeczkę soku z tuńczyka w sosie własnym i parę razy poliże jak otworzę konserwę rybną w sosie pomidorowym jakąś lepszą. :lol:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Sob mar 29, 2014 15:18 Re: Poznań: śliczny persik szuka najlepszego domu!

Spróbuj z mintajem - u mnie jak dotąd żaden kot się oparł :D
Kupuję filety Frosty, inne tak nie smakują ;)
Najpierw gotuję wywar (marchewka, seler, koper, korzeń pietruszki - tylko bez soli!), do tego na 5 minut wrzucam kostki mintaja.
Obrazek

Avian

Post » Sob mar 29, 2014 15:21 Re: Poznań: śliczny persik szuka najlepszego domu!

Avian pisze:Spróbuj z mintajem - u mnie jak dotąd żaden kot się oparł :D
Kupuję filety Frosty, inne tak nie smakują ;)
Najpierw gotuję wywar (marchewka, seler, koper, korzeń pietruszki - tylko bez soli!), do tego na 5 minut wrzucam kostki mintaja.

Dzięki, zrobię tak. Pusi dogadzam a ona i tak wybrzydza.
Obrazek

jasia.stargard

Post » Sob mar 29, 2014 20:31 Re: Poznań: śliczny persik szuka najlepszego domu!

On :1luvu: jest boski,cudny,śliczny............
Próbowałam....rozmowy z mężem.... :cry:
Niestety.
Trzymamy kciuki za wspaniały domek.

Jola Wela

Od: Sob sie 06, 2011 8:15

Post » Nie mar 30, 2014 12:47 Re: Poznań: śliczny persik szuka najlepszego domu!

Tolo niedzielny :kotek:

Obrazek

Obrazek

Wczoraj odkrył, że uwielbia surowego kuraka :D Wciągnął całą michę, aż mu się uszy trzęsły ;) A potem jeszcze wylizał pustą miseczkę :lol: I nawet już mintaja nie zmieścił :twisted:
Obrazek

Avian

Post » Nie mar 30, 2014 13:04 Re: Poznań: śliczny persik szuka najlepszego domu!

O, to on jada jak kot! Beda z niego ludzie :mrgreen:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Nie mar 30, 2014 20:06 Re: Poznań: śliczny persik szuka najlepszego domu!

Wspaniale, ma apetyt. Niedzielnie wygląda wzorowo. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia.stargard

Post » Pon mar 31, 2014 9:27 Re: Poznań: śliczny persik szuka najlepszego domu!

Tolisław czaruje przy poniedziałku :kotek:

Obrazek

Obrazek

Już śpimy jakby nic złego się nie wydarzyło :D
Obrazek

... i nawet go towarzystwo nie stresuje ;)
Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pon mar 31, 2014 10:29 Re: Poznań: śliczny persik szuka najlepszego domu!

Ale mu dobrze, a ten biały to skąd persik? :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia.stargard

Post » Pon mar 31, 2014 10:36 Re: Poznań: śliczny persik szuka najlepszego domu!

A ten biały (szynszylowy) to mój Groszek :kotek:
Obrazek

Avian

Post » Pon mar 31, 2014 10:41 Re: Poznań: śliczny persik szuka najlepszego domu!

Avian pisze:A ten biały (szynszylowy) to mój Groszek :kotek:

Śliczny Grosik. Nie fukają na siebie? Taka przyjaźń od początku czyżby? :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia.stargard

Post » Pon mar 31, 2014 10:41 Re: Poznań: śliczny persik szuka najlepszego domu!

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Pon mar 31, 2014 10:57 przez jasia.stargard, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

jasia.stargard

Post » Pon mar 31, 2014 10:49 Re: Poznań: śliczny persik szuka najlepszego domu!

Gruchają do siebie ;)
Tolek oniemiał jak zobaczył Grocha - chyba wcześniej nie widział drugiego persa ;)
Groszek jest przyzwyczajony i zaciekawiony, to bardzo zgodny kot. Na razie nie mają kontaktu bezpośredniego, tylko tak jak na zdjęciu, pod kontrolą.
Dzisiaj Tolek będzie miał testy na FeLV/FIV.
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]