Witam witam!

Przepraszam, ze cały dzień ani słowa nie napisałam
dopiero niedawno w domu. Wstaję w południe, po nocnej zmianie . . i wszystkie zwierzaki siedzą, domagając sie 'późnego śniadania' choć o 5 rano już zjadły !
Kama już normalnie je suchą karmę i te z puszki, myślę ze źle się czuła wtedy jak nie chciala tego jeść.
A teraz problem z oczami

jest już po szczepionce, następna w grudniu i nie wiem dlaczego jej oczy ropieją . .
mruga mruga, jedno ma małe, drugie ok. Przemywalam ciemną herbatą, zobaczymy do jutra, lekarz musi to zobaczyć.
Faceta koty też są już po szczepionce (następna za miesiąc) i też od paru dni mają zaropiałe oczy. .
Co to może być ? ? ? ? te koty jego i moja - kontakt maja tylko przez nasze ubrania, mozliwe ze Kama sie od jego kotow zarazila ? ale czym ?
No i w pokoju mialam spory worek siana dla swinki i królika. Poszlam na chwileczke, Kama tam wlazła i . . . wyjęła pól worka siana na cały pokój, na łózko, na pościel . .. Z tego najbardziej sie ucieszyli Barus z Torą. Przeciez 'cały pokój' do zjedzenia !
Bylam równiez na długich zakupach - kupiłam wszystko co potrzeba na osiatkowanie okna w moim pokoju, prawdopodobnie w tym tygodniu zabierzemy sie do roboty.
Co do BARF-a to musze jeszcze sporo przeczytac . . .
a dlaczego kotom sie nie daje gotowane serduszka czy zoladki ? tylko surowe, hm ?
i jeszcze jedno- co tlumaczy takie zachowanie kotki - rano o 5 byla glodna, wiec dalam jej karme z puszki i suchą, zjadla troche i chciala zakopac miske, recznikiem ktory byl obok przykryla. Myslalam ze nie lubi, ze smierdzi, to wacham wacham, pachnie, a potem jak wstalam, blyszczaca miska, zjadla i nawet języczkiem umyła. hmm, to dlaczego kopie ?
...Ratując jednego zwierzaka nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego jednego zwierzaka...