Ten mój kot jest szalony :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 26, 2013 1:24 Re: Ten mój kot jest szalony :)

Ktos tu chyba wykrakał...jest srodek nocy a Bajzel robi mi w domu niezly bajzel :) biega po calym mieszkaniu, skacze po meblach krzyczac przy tym wsciekle jak szatan, oczy mu się swieca a maz się smieje, ze przedawkowal witaminki :) wystarczy, ze rusze noga pod koldra, on już się na mnie rzuca...jakis demon się w nim obudzil, ale najwazniejsze jest to, ze co chwila pije wode, co prawda zmieszana z odrobina kociego mleka, ale jednak pije. W takim razie dobranoc :)
"Kot jest domowy na tyle, na ile mu to odpowiada."

sasinka1990j

Od: Śro sie 21, 2013 22:13

Post » Pon sie 26, 2013 6:05 Re: Ten mój kot jest szalony :)

Hahaha, no ładnie, w ciągu dnia taki królewicz, a w nocy wyłazi rozrabiaka! :D
Świetnie że pije, jest jeszcze kociakiem, więc smak samej wody może mu tak bardzo nie odpowiadać, póki nie przyjdzie fontanna możesz mu zakrapiać trochę tę wodę mlekiem. Niech się przyzwyczaja ;)
Dzień dobry :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Pon sie 26, 2013 7:11 Re: Ten mój kot jest szalony :)

sasinka1990j pisze:Ktos tu chyba wykrakał...jest srodek nocy a Bajzel robi mi w domu niezly bajzel :) biega po calym mieszkaniu, skacze po meblach krzyczac przy tym wsciekle jak szatan, oczy mu się swieca a maz się smieje, ze przedawkowal witaminki :) wystarczy, ze rusze noga pod koldra, on już się na mnie rzuca...jakis demon się w nim obudzil, ale najwazniejsze jest to, ze co chwila pije wode, co prawda zmieszana z odrobina kociego mleka, ale jednak pije. W takim razie dobranoc :)

Wyszedl z trybu "stand by" i wszedl w "action". :twisted: Jak chcesz miec spokojna noc, to go z godzinke przez zasnieciem wybaw tak, ze az bedzie lezal na boku na ziemi i ziapał z wysiłku :). A potem ew. jakiś posiłek, żeby brzuszek miał pełny - i kotek będzie chrapał... czas jakiś. Jest szansa, że do rana.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Pon sie 26, 2013 18:35 Re: Ten mój kot jest szalony :)

Dobry sposób, u mnie się przeważnie sprawdza ;) z tym, że moja to już jest dorosła, ale w głowie i tak ciągle pstro...
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto sie 27, 2013 0:46 Re: Ten mój kot jest szalony :)

Zastanawiam się coraz częściej czy nie lepiej było by wziąć dwa koty. Może Bajzel by nie był samotny, jak będę w szkole a mąż w pracy, a ostatnie co bym chciała żeby był samotny :)

sasinka1990j

Post » Wto sie 27, 2013 9:04 Re: Ten mój kot jest szalony :)

Jeśli tylko masz warunki - jak najbardziej. Utrzymanie dwóch kotów wychodzi niewiele drożej, niż jednego. Większość karm ma duże, ekonomiczne puszki po 400g, przy dwóch kotach są idealne. Suchą też można kupować w wielkich worach albo wręcz pakietach z wielkich worów ;) Małe kociaki szybko się do siebie przyzwyczają i będą brykać razem, może przy okazji oszczędzając Ci trochę meble :D
Ja mam tylko jednego kota, od małego zostaje czasem na kilka godzin sama. Jak była zupełnie malutka, to się jej robiło tor przeszkód z kartonów, a w nim pochowane jedzenie w mniejszych pudełeczkach albo miseczkach. Bywało tak, że wracałam, a ona nadal siedziała w tych kartonach :D także przy odpowiednim zorganizowaniu kotu czasu nie powinien czuć się samotny nawet w pojedynkę.
Ale wiadomo - co dwa koty, to nie jeden :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto sie 27, 2013 19:46 Re: Ten mój kot jest szalony :)

a może on jest nieszczęśliwy, że tak śpi ? :( Spodobało mu się okno i leży na parapecie i ogląda, i ciekawe czy ogląda bo go ciekawi czy ogląda bo jest smutny, że jest zamknięty :P

sasinka1990j

Post » Wto sie 27, 2013 19:51 Re: Ten mój kot jest szalony :)

A skąd, jest maluszkiem, musi się porządnie wysypiać. Jakby był nieszczęśliwy, to nie chciałby się w ogóle bawić, prawdopodobnie nie chciałby też jeść ani się przytulać. Dorosłe koty przesypiają kilkanaście godzin na dobę, a kociątka potrzebują jeszcze więcej snu. Nie masz się czego obawiać ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto sie 27, 2013 20:23 Re: Ten mój kot jest szalony :)

No daj spokoj, Szukasz problemu tam, gdzie go nie ma. Ciesz sie malym kotkiem, ktory swiruje, a potem odsypia.

A okno to koci telewizor. Lepsze od tego jest tylko akwarium...

Moj 5-letni kot tez sobie lubi pospac na oknie, gdy juz mu sie program za szyba znudzi.
Obrazek

Lifter

Post » Wto sie 27, 2013 21:21 Re: Ten mój kot jest szalony :)

Nie szukam problemu, nie znam się na kotach domowych, kot moich rodziców cały dzień biega po wsi, łowi ryby, łapie myszy, więc nie ma czasu na nudę.

sasinka1990j

Post » Wto sie 27, 2013 21:27 Re: Ten mój kot jest szalony :)

No, zwierzak na dworze ma ruch cały czas, musi mieć, bo musi być zwinny, żeby sobie taką myszkę złapać ;) koty domowe są przeważnie leniwe, mają jedzonko pod nosem, więc poprzestają na oglądaniu świata za oknem. Nie ma powodu do zmartwień, moja uwielbia się gapić przez okno i śmiesznie ćwierka, kiedy przelatuje jakiś ptaszek albo większa ćma. Tak jak pisze Lifter, to taka kocia telewizja ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto sie 27, 2013 21:27 Re: Ten mój kot jest szalony :)

na pewno przydalby mu sie kompan koci do zabawy :) dwa koty chowaja sie lepiej i sa szczesliwsze niz w pojedynke. Tym bardziej jak kotek ma byc kotem niewychodzacym

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Śro sie 28, 2013 8:57 Re: Ten mój kot jest szalony :)

sasinka1990j pisze:Nie szukam problemu, nie znam się na kotach domowych, kot moich rodziców cały dzień biega po wsi, łowi ryby, łapie myszy, więc nie ma czasu na nudę.

No wiec ci mowimy - masz zero powodow do obaw, ale za to duzo powodow do radosci.
Ostatnio edytowano Śro sie 28, 2013 18:12 przez Lifter, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Lifter

Post » Śro sie 28, 2013 18:04 Re: Ten mój kot jest szalony :)

Więc już się nie martwie :P Bajzel śpi,ale zawsze tam gdzie ja jestem, zazwyczaj na mojej klawiaturze

sasinka1990j

Post » Śro sie 28, 2013 18:08 Re: Ten mój kot jest szalony :)

Przywiązał się koteczek ;) a jak tam z piciem? Przyszła już do Was fontanna? ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

[poprzednia][następna]