Steven ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 12, 2013 15:55 Re: Steven ♥

Czy Wasze kociaki też z Wami śpią? Czy wyrosły z tego z czasem czy zostało im to już?

Fred od samego początku kładł się przy głowie/na głowie. I nadal tak robi i nadal uwielbia spać z człowiekiem.;P Aczkolwiek ja z racji tego, że nie bardzo lubię mieć futro w ustach go na noc nie przygarniam tylko młodego, który grzecznie w nogach śpi.. Ale codziennie rano słucham opowieści mamuśki, która śpi z Fredem jak toczyła z nim woje o poduszkę. Skończyło się tym, że kot ma własną poduszkę na którą jest przenoszony jak zagarnia człowieczą poduchę..:D

biuna

Od: Pon paź 11, 2010 15:15

Post » Pon sie 12, 2013 18:51 Re: Steven ♥

biuna pisze:
Czy Wasze kociaki też z Wami śpią? Czy wyrosły z tego z czasem czy zostało im to już?

Fred od samego początku kładł się przy głowie/na głowie. I nadal tak robi i nadal uwielbia spać z człowiekiem.;P Aczkolwiek ja z racji tego, że nie bardzo lubię mieć futro w ustach go na noc nie przygarniam tylko młodego, który grzecznie w nogach śpi.. Ale codziennie rano słucham opowieści mamuśki, która śpi z Fredem jak toczyła z nim woje o poduszkę. Skończyło się tym, że kot ma własną poduszkę na którą jest przenoszony jak zagarnia człowieczą poduchę..:D

Ojej, uroczo. Steven jest tak mały, że mieścimy się jeszcze na jednej poduszce. Stevo nie może spać sam w innym pomieszczeniu, bo zaczyna się koncert, wszystkie pokoje muszą być otwarte, nawet jeśli mały nie chce w nich przebywać, ale niech któryś będzie zamknięty od razu zaczyna 'gadać'.

Słodziak dużo czasu spędza na zabawie. Trochę podgryza papierowe pudełka, czy rogi przy poduszkach. O dziwo nie boi się odkurzacza.

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Don't breed or buy while shelter pets die.
I WANT

Sylvanas

Od: Pt sie 09, 2013 10:11

Post » Pon sie 12, 2013 19:27 Re: Steven ♥

przecudny jest! bardzo mi się podobają jego kolorki! :1luvu:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto sie 13, 2013 6:18 Re: Steven ♥

Milena_MK pisze:przecudny jest! bardzo mi się podobają jego kolorki! :1luvu:

Jak na zwyklaczka rzeczywiście ładnie wygląda. Pyszczek ma taki miły. Na zdjęciach może tego nie widać, ale więcej u niego koloru srebra niż burego. Pasuje mu bardzo.

W nocy Steven spał nawet ładnie, przy głowie, przy szyi, na głowie, we włosach póki co. Cieszy mnie, że jest bardzo czysty. Jest też dość komunikatywny. Oby z czasem jeszcze się rozgadał. Kot mojej mamy [Fafik - wspaniałe kocisko] to najbardziej rozmowne stworzenie jakie znam, rozmawia z domownikami cały czas, biega przy nogach, reaguje tylko na imię i bardzo mi się to podoba, oby Steve też był podobny kiedy dorośnie.
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Wto sie 13, 2013 8:29 Re: Steven ♥

To musisz zaczac z nim rozmawiac :wink: Patrz mu w oczka i mow do niego - napewno odpowie - moje odpowiadaja :lol:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Wto sie 13, 2013 11:27 Re: Steven ♥

Cindy pisze:To musisz zaczac z nim rozmawiac :wink: Patrz mu w oczka i mow do niego - napewno odpowie - moje odpowiadaja :lol:

Heh, rozmawiam z nim chętnie o ile jest to możliwe oczywiście, Stevo goni jak z piórem, już się nawet przytulić nie da, ciągle tylko zabawa - no to bawimy się kiedy jestem w domu, mały ma tyle energii. Chyba mu załatwię jakąś zabawkę, coś jak wędka, bo muszę odpocząć czasem od biegania z tymi małymi myszkami i kulkami. A Wasze kociaki czym się bawią najchętniej? Steve lubi moje włosy niestety też.

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Wto sie 13, 2013 11:48 Re: Steven ♥

Oj wędka z piórkami lub ogólnie z czymś to jest świetny pomysł. Tylko nie kupuj z czymś cięzkim. Ja raz kupiłam z taką piłką, w której były ziarenka. Szeleściła fajnie, natomiast jak kotek mocniej się zamachnął, to piłka potrafiła go dość mozno uderzyć w łepek... Najlepiej jakaś myszka na wędce lub piórka. Są też fajne takie rękawice, które zakładasz na swoją rękę, a z nich zwisają różne kukiełki.

Ciekawy jest też laserek - i bardzo wygodny. Można siedzieć sobie na kanapie, a kot i tak ma zajęcie i próbuje łapać na ścianie :)

Szeleszczący tunel też jest atrakcyjny dla moich kotków (zwłaszcza dla młodszego).

U mnie myszki się nie sprawdzają, bo ciągle wpadają pod kanapę (która niestety sobie troszkę waży).

Milena_MK

Post » Wto sie 13, 2013 15:22 Re: Steven ♥

No, u nas się co jakiś czas wygarnia kijem wszystko spod kanapy. A tam: myszki, piłeczki, żołędzie, kasztanki, kawałki futerka... Wrzucam do dużego pudełka po herbacie, po jakimś czasie znów to wszystko migruje pod kanapę i zaczynamy od początku :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Wto sie 13, 2013 15:44 Re: Steven ♥

Milena_MK pisze:Oj wędka z piórkami lub ogólnie z czymś to jest świetny pomysł. Tylko nie kupuj z czymś cięzkim. Ja raz kupiłam z taką piłką, w której były ziarenka. Szeleściła fajnie, natomiast jak kotek mocniej się zamachnął, to piłka potrafiła go dość mozno uderzyć w łepek... Najlepiej jakaś myszka na wędce lub piórka. Są też fajne takie rękawice, które zakładasz na swoją rękę, a z nich zwisają różne kukiełki.

Ciekawy jest też laserek - i bardzo wygodny. Można siedzieć sobie na kanapie, a kot i tak ma zajęcie i próbuje łapać na ścianie :)

Szeleszczący tunel też jest atrakcyjny dla moich kotków (zwłaszcza dla młodszego).

U mnie myszki się nie sprawdzają, bo ciągle wpadają pod kanapę (która niestety sobie troszkę waży).

Właśnie, tunel! Steven lubi jak mu szeleści. I masz rację, żeby wybierać lekkie zabawki, szkoda kociej głowy, zwłaszcza tak małej. Ta rękawiczka też ciekawa, widziałam ją, ale wydała mi się taka... creepy, heh. Ale wędka obowiązkowo musi być.

PumaIM pisze:No, u nas się co jakiś czas wygarnia kijem wszystko spod kanapy. A tam: myszki, piłeczki, żołędzie, kasztanki, kawałki futerka... Wrzucam do dużego pudełka po herbacie, po jakimś czasie znów to wszystko migruje pod kanapę i zaczynamy od początku :lol:

Ach, to u nas tak samo. Ja się muszę konkretnie nagimnastykować, żeby pozbierać po Stevenie zabawki, papierki etc. Ale on uwielbia te myszki i kulki z papieru. I pudełka - to jego miłość - zabawa w pudełkach.
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Wto sie 13, 2013 15:47 Re: Steven ♥

Sylvanas pisze:Ta rękawiczka też ciekawa, widziałam ją, ale wydała mi się taka... creepy, heh.

hehe nooo wygląda trochę creepy, ale kotki się jej nie boją, trust me :D

Milena_MK

Post » Wto sie 13, 2013 15:56 Re: Steven ♥

Milena_MK pisze:
Sylvanas pisze:Ta rękawiczka też ciekawa, widziałam ją, ale wydała mi się taka... creepy, heh.

hehe nooo wygląda trochę creepy, ale kotki się jej nie boją, trust me :D

Haha, wierze na słowo w takim razie! 15ego Stevo kończy 2 miesiące, to akurat będzie miał jakiś prezent ode mnie.
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Wto sie 13, 2013 19:58 Re: Steven ♥

Sylvanas pisze:Ach, to u nas tak samo. Ja się muszę konkretnie nagimnastykować, żeby pozbierać po Stevenie zabawki, papierki etc. Ale on uwielbia te myszki i kulki z papieru. I pudełka - to jego miłość - zabawa w pudełkach.

Pudelka, mówisz?
Proszę: http://cheezburger.com/2523096576
http://www.google.pl/images?hl=pl&q=cat ... d=0CB0QsAQ
I jeszcze to: http://www.youtube.com/watch?v=ldF0YG9VS6E :wink:
Calą serię obejrzyj najlepiej :)

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto sie 13, 2013 20:19 Re: Steven ♥

felin pisze:
Sylvanas pisze:Ach, to u nas tak samo. Ja się muszę konkretnie nagimnastykować, żeby pozbierać po Stevenie zabawki, papierki etc. Ale on uwielbia te myszki i kulki z papieru. I pudełka - to jego miłość - zabawa w pudełkach.

Pudelka, mówisz?
Proszę: http://cheezburger.com/2523096576
http://www.google.pl/images?hl=pl&q=cat ... d=0CB0QsAQ
I jeszcze to: http://www.youtube.com/watch?v=ldF0YG9VS6E :wink:
Calą serię obejrzyj najlepiej :)

Heh, rewelacja! A Maru już poznałam wcześniej trochę, uwielbiam tego kocura. Fafuś u mamy mojej ma to samo z pudełkami, koszykami, wiaderkami. Ostatnio przywłaszczył sobie koszyk po truskawkach, który miał zostać wyrzucony, ale mama nie miała serca, Faf ciągle właził do tego koszyka, trzeba było urwać rączkę, żeby zmieścił się do niego cały. Koszyk, pomimo że masakrycznie sfatygowany, popękany, skrzypiący etc. stał się miejscem nr 1.
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Wto sie 13, 2013 23:14 Re: Steven ♥

Torby na zakupy też są dobre, takie z uszami i takie na kółkach :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Śro sie 14, 2013 7:14 Re: Steven ♥

PumaIM pisze:Torby na zakupy też są dobre, takie z uszami i takie na kółkach :lol:

Tak jest. Faf uwielbia być noszony i lekko kołysany w torbie na zakupy, najlepiej takiej eco. Co do małego to jeszcze nie próbował.

Steveno spał w nocy dobrze, ja w miarę też, co ciekawe jeszcze mnie nie budzi jak niektóre Wasze kociaki, on czeka, aż wstanę i zrywa się za mną. Potem prosi o papu, głos ma taki śmieszny, już nie piszczy, ale jeszcze nie miauczy. W kuchni chce wskakiwać na blaty, ale nie pozwalam mu i ściągam go za każdym razem z donośnym 'nie' bądź 'nie wolno'. A macie jakiś swój skuteczny sposób nauczenia kociaka, że nie wolno mu wchodzić w dane miejsce np. blaty, stół, że nie wolno szarpać stor i firan itp.?
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

[poprzednia][następna]