Kudły, wszędzie kudły, jeszcze więcej kudłów =^.^= + tymczas

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 13, 2013 18:10 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Patikujek pisze:Na tym zdjęciu całkiem fajnie widać kolor jego oczu :D
Obrazek

O! Miodowe ma oczy!!! :ok:

:ok: Naprawdę jest śliczny!

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Czw cze 13, 2013 18:11 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

a dziękuje, dziękuje też jestem w nim zakochana )}i{(
Obrazek

Patikujek

Od: Czw kwi 05, 2007 21:09

Post » Czw cze 13, 2013 18:28 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

O, to faktycznie mnie zmyliło :lol: Takie bursztynowe też piękne! :1luvu:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Czw cze 13, 2013 21:34 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

:conf: Właśnie teraz siedzę na łóżku gotowa do spania i piszę tego posta a kot leży wybawiony obok :cat3: . Rozwalony na boku i śpi (czekam z niecierpliwością kiedy mruczeć zacznie, bo jeszcze mu się nie zdarzyło)

A tak panikowałam jak to będzie? Przez 25 lat swojego życia miałam masę zwierząt. Były chomiki, szynszyle, świnki morskie, szczury, myszy, myszoskoczki itp... Ale kota nigdy. Wiadomo, widziałam u znajomych wiele (i właśnie przez jedną taką znajomą rodziców się zakochałam w olbrzymich kotach), ale to nie to samo co mieć w domu. A teraz leżymy sobie razem na łóżku, pies z moją mamą a kot u mnie i szykujemy się do spania...

Neoś jest u mnie już tydzień! :dance: Kiedy te czas zleciał?
Obrazek

Patikujek

Post » Pt cze 14, 2013 9:23 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Nie już tydzień, tylko dopiero tydzień :) Oj ja mam podobnie jak Ty, kot zamieszkał u mnie rok temu, wcześniej były psy i gryzonie, do dziś u mojej mamy mieszka mój szynszyl. I od tego czasu jestem stracona. Moja kotka mnie drapię, gryzie, całe dnie śpi, nawet nie mogę jej nauczyć, że ma na imię Kita, a nie "kici kici". Ale... tylko do mnie przychodzi, tylko mnie gryzie, jak się budzę zazwyczaj leży na mnie zwinięta w kłębek... Urzekła mnie, i już nawet moja sunia jest zazdrosna. Zawsze jak głaszcze kota, to kładzie się obok i pilnuje ;)
Zobaczysz, już niedługo Neo zawładnie Twoim sercem zupełnie :)
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Od: Wto sie 14, 2012 12:12

Post » Pt cze 14, 2013 9:43 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Dzień dobry, jutro miną dwa tygodnie odkąd jest z nami Tosia :) a ja już mam świra na jej punkcie. Z resztą na punkcie pozostałych dwóch też mam :lol:

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Pt cze 14, 2013 16:16 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Ratio pisze:Nie już tydzień, tylko dopiero tydzień :) Oj ja mam podobnie jak Ty, kot zamieszkał u mnie rok temu, wcześniej były psy i gryzonie, do dziś u mojej mamy mieszka mój szynszyl. I od tego czasu jestem stracona. Moja kotka mnie drapię, gryzie, całe dnie śpi, nawet nie mogę jej nauczyć, że ma na imię Kita, a nie "kici kici". Ale... tylko do mnie przychodzi, tylko mnie gryzie, jak się budzę zazwyczaj leży na mnie zwinięta w kłębek... Urzekła mnie, i już nawet moja sunia jest zazdrosna. Zawsze jak głaszcze kota, to kładzie się obok i pilnuje ;)
Zobaczysz, już niedługo Neo zawładnie Twoim sercem zupełnie :)

To już się stało! Neoś to ostatnio moje oczko w głowie :1luvu:
Obrazek

Patikujek

Post » Pt cze 14, 2013 16:42 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Patikujek pisze:To już się stało! Neoś to ostatnio moje oczko w głowie :1luvu:

Ja mam dwa oczka w głowie :ryk:

WItamy się :piwa:
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Pt cze 14, 2013 17:57 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Doberek

Wiecie co? Tak obserwuje Neosia od wczoraj i zauważyłam, że bardzo często się drapie po karku i głowie (tak w okolicach uszu i pod policzkami). nie wiem, może jestem jakaś przewrażliwiona? Kurczę... Pcheł nie mógł złapać bo skąd? Pies jest kropiony i nic nie ma. Próbowałam się przyjrzeć czy ma coś tam ale nie znalazłam. Ja chyba naprawdę strasznie panikuję :?
Obrazek

Patikujek

Post » Sob cze 15, 2013 21:58 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Moje mądre zwierzaczki co dzień mnie zachwycają coraz bardziej... Dzisiaj spokojnie sobie siedziały niedaleko siebie i obydwaj wyglądali na odprężonych :D (pliss nie zwracajcie uwagi na burdel bo akurat w środku sprzątania pokoju byłam)

Obrazek
Obrazek

Patikujek

Post » Nie cze 16, 2013 7:14 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Witam tego uroczego dnia! Super, że paskudy małe doszły w końcu ze sobą do ładu. Mam nadzieje, że już niedługo będą kolegami :ok:
A Neoś nadal się tak drapie?
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Od: Wto sie 14, 2012 12:12

Post » Nie cze 16, 2013 8:33 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Mój Bazyl kiedyś dużo się drapał po jednym uchu... mieliśmy krople do uszu i po kilku "razach" przeszło na szczęście... może poobserwuj jeszcze ze 2 dni...
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Nie cze 16, 2013 13:55 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Wczoraj wieczorem i dzisiaj już nie zauważyłam. Może troszkę kurzu mu wpadło do ucha (bo na razie zbiera kurze ze wszystkich dziur gdzie normalnie nie sięgam :P ) Ale jeszcze poobserwuję.
Za to dzisiaj musiał przeżyć kąpiel, a nie było nam obydwojgu łatwo. Niestety wystraszył się odkurzacza i zauważył otwartą szafkę pod zlewem, no i wparzył tam na tyły. A tam było kilka doniczek z cebulami które odpoczywają. Tak też jak go wyjęłam cały czarny z ziemi, tak też trzeba było kąpać. W pierwszym momencie myślałam, że rozniesie kabinę prysznicową więc musiałam tam wejść z nim. No i mocno go trzymając jakoś udało nam się dobrnąć do końca. Teraz mokry i przypominający kurę kot siedzi pod łóżkiem i próbuje schnąć hehe. Chciałam mu pomóc suszarką, jednak jej nie lubi podobnie jak odkurzacza :?

P.S
Po kąpieli, ładnych kilka minut zajęło mi wyciskanie z kota wody 8O W życiu bym się nie spodziewała, że jego sierść jest w stanie tyle wchłonąć... :strach:
Obrazek

Patikujek

Post » Nie cze 16, 2013 14:28 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Hahaha mogę sobie tylko wyobrazić takiego mokrego kudłacza :mrgreen: Szkoda, że fotek nie ma :ryk:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Nie cze 16, 2013 15:00 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

nie dałam rady kąpać i fotek robić mam jedną spod łóżka ale to głównie głowę widać. Jednak przy następnej kąpieli już mu nie daruje i strzelę jakieś fotki
Obrazek

Patikujek

[poprzednia][następna]