12 łap i 4 kopyta: koniec części I, zaproszenie do II :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 15, 2013 11:09 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

dzień dobry :>
przypadkiem przed chwilą zajechałam do działu "Nasze Koty" i kolejnym zupełnym przypadkiem wlazłam tutaj - i kurdęż, chyba przysiądę na dłużej, można?
piszesz kapitalnie o Twoich Futrzakach, aż się chce czytać - tyle bije z tych słów ciepła i serdeczności.
powodzenia w szukaniu kiciaka, trzymam kciuki :)
KotkaWodna

Post » Sob cze 15, 2013 11:18 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

KotkaWodna pisze:dzień dobry :>
przypadkiem przed chwilą zajechałam do działu "Nasze Koty" i kolejnym zupełnym przypadkiem wlazłam tutaj - i kurdęż, chyba przysiądę na dłużej, można?
piszesz kapitalnie o Twoich Futrzakach, aż się chce czytać - tyle bije z tych słów ciepła i serdeczności.
powodzenia w szukaniu kiciaka, trzymam kciuki :)

Dzięki za dobre słowo :) Kot już znaleziony (viewtopic.php?f=13&t=151620&start=1245#p9871674), teraz czekam — Kotkins ma mi złożyć wizytę przedadopcyjną. Stąd obecny tytuł wątku, bo mam nadzieję, że Kotkins udzieli błogosławieństwa moim planom adopcyjnym.

A moje zwierzaki w końcu po to ze mną są, żebym je kochała :kotek:

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Sob cze 15, 2013 11:21 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

floxanna pisze:A moje zwierzaki w końcu po to ze mną są, żebym je kochała :kotek:

Jedno z najpiękniejszych zdań :1luvu:
Tak mogłoby brzmieć motto każdego prozwierzęcego forum :D

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob cze 15, 2013 11:23 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

yay!!....
jakie cudo.....
w takim razie - oby to był TEN Kot dla TEGO domu ;)

i jeszcze Neigh i Kotkinsiu pilotują sprawę - no, to już w ogóle dobrze wróży, bo to dobre baby som :mrgreen:
KotkaWodna

Post » Sob cze 15, 2013 11:43 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

jaaana pisze:
floxanna pisze:A moje zwierzaki w końcu po to ze mną są, żebym je kochała :kotek:

Dziękuję za uznanie, ale moje zdanie to żadne odkrycie, tylko stwierdzenie faktu :) Zwierz to członek rodziny i już.

KotkaWodna pisze:yay!!....
jakie cudo.....
w takim razie - oby to był TEN Kot dla TEGO domu ;)

i jeszcze Neigh i Kotkinsiu pilotują sprawę - no, to już w ogóle dobrze wróży, bo to dobre baby som :mrgreen:

Oby się Twoje słowa spełniły :) W dobroć N. i K. dla kotów to ja absolutnie nie wątpię. Podejrzewam, że przy nich bezpieczniej być kotem niż człowiekiem ;) A już na pewno nie chciałabym być w skórze kogoś, kogo one zechciałyby pociągnąć do odpowiedzialności za skrzywdzenie zwierzaka.

floxanna

Post » Sob cze 15, 2013 12:15 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

Moja kocia to bardziej od książek ceni sobie torebki foliowe ;) Nie wiem, co te koty mają z tym kładzeniem się na różnych dziwnych przedmiotach, ale przynajmniej można zrobić ładne zdjęcie :ok:
Śliczna ta Twoja klacz, ale ślimaka żal :( Kiedyś marzyłam o własnym koniu, dopóki nie dowiedziałam się, ile utrzymanie go kosztuje. Zostałam przy kotach i psach, ale nadal uważam konie za najpiękniejsze zwierzęta :)
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Od: Wto sie 14, 2012 12:12

Post » Sob cze 15, 2013 12:45 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

Ratio pisze:Moja kocia to bardziej od książek ceni sobie torebki foliowe ;) Nie wiem, co te koty mają z tym kładzeniem się na różnych dziwnych przedmiotach, ale przynajmniej można zrobić ładne zdjęcie :ok:
Śliczna ta Twoja klacz, ale ślimaka żal :( Kiedyś marzyłam o własnym koniu, dopóki nie dowiedziałam się, ile utrzymanie go kosztuje. Zostałam przy kotach i psach, ale nadal uważam konie za najpiękniejsze zwierzęta :)

Młoda wczoraj okupowała siateczkę z apteki :D

Z tym utrzymaniem konia to się wiąże mnóstwo mitów, zarówno takich na plus, jak i takich na minus. Najwięcej zależy od dwóch czynników: stajni (czy komercyjna, czy hobbystyczna, czy przy stadninie, czy samodzielna, czy są hale, łazienki itp.) i odległości między Twoim domem a stajnią (koszty dojazdu).

floxanna

Post » Sob cze 15, 2013 17:46 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

jaaana pisze:

TAK.

floxanna pisze:
jaaana pisze:
floxanna pisze:Dziękuję za uznanie, ale moje zdanie to żadne odkrycie, tylko stwierdzenie faktu :) Zwierz to członek rodziny i już.

:1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Sob cze 15, 2013 17:53 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

Moje szanowne starsze kocisko dziś mnie rozwaliło :ryk: Siedzę ja sobie przed komputerem (czyli po turecku na brzegu łóżka, przede mną stół, na stole laptop). Stary przyszedł i mnie zaczepia (moje koty mają zwyczaj zwracania na siebie uwagi targaniem za rękaw albo za bluzę/koszulkę itp. na plecach). Ja nic. No to on mnie jeszcze raz za koszulkę, tylko trochę wyżej. Ja nic. To mi wlazł na ramię :D Pierwszy raz w życiu :smiech3: Włażenie na moje kolana jest zjawiskiem dość rzadkim. Włażenie na mnie leżącą to codzienność. Ale mnie siedzącej na ramię — pierwszy raz! Zwariował na starość czy co? o.O :ryk:

floxanna

Post » Sob cze 15, 2013 20:52 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

Przycupnę sobie tutaj. Bardzo ciekawie i z miłością piszesz o zwierzakach :) Chętnie pokibicuję w adopcji puchatego cuda i poczytam o Twoich kociszczach i kobyłce (fajne zwierzaki, z końmi nie miałam za wiele do czynienia ale zawsze mnie fascynowały)
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Sob cze 15, 2013 21:21 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

kasumi pisze:Przycupnę sobie tutaj. Bardzo ciekawie i z miłością piszesz o zwierzakach :) Chętnie pokibicuję w adopcji puchatego cuda i poczytam o Twoich kociszczach i kobyłce (fajne zwierzaki, z końmi nie miałam za wiele do czynienia ale zawsze mnie fascynowały)

Tu przynajmniej mogę rozczulać się nad swoimi kotami i kobyłą, nie ryzykując wirtualnego pukania placem w czoło ze strony czytających ;)

Gdybyś kiedyś zawędrowała na Warmię, to chętnie dam Ci okazję zawarcia bliższej znajomości z końmi. Chimera idealnie nadaje się do tego, by ludź mógł się obyć z koniem, a że jestem orędowniczką przyjaźni końsko-ludzkiej, to z radością umożliwiam innym zarażenie się tym bakcylem :)

floxanna

Post » Sob cze 15, 2013 21:43 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

czyli wynika z tego, że imię nie jest adekwatne do jej charakteru ;>
KotkaWodna

Post » Sob cze 15, 2013 21:45 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

KotkaWodna pisze:czyli wynika z tego, że imię nie jest adekwatne do jej charakteru ;>

Bywa chimeryczna, ale w sposób niezagrażający człowiekowi (chociaż czasami umie wkurzyć). Imię dostała na długo przed trafieniem do mnie, zapewne nawet jeszcze przed urodzeniem albo tuż po narodzinach :)

floxanna

Post » Sob cze 15, 2013 22:11 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

O, odnalazłam filmik z moją „rozmową” z Młodą :D

http://www.youtube.com/watch?v=tup8frpZo0g

floxanna

Post » Nie cze 16, 2013 21:18 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

A dziś kot wtarabanił się na mnie po raz drugi, tyle że tym razem miał kto to uwiecznić:

Obrazek

Obrazek

Po tylu latach mu się zebrało na takie kombinacje…

floxanna

[poprzednia][następna]