Czteropak ma już 8 tyg. Zdjęcia nowe są :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 13, 2013 19:25 Re: Ktoś kto nie lubi kotów ma dwa koty - Zołza i Kajtek

Ach.............................
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Czw cze 13, 2013 19:27 Re: Ktoś kto nie lubi kotów ma dwa koty - Zołza i Kajtek

Często w Świdwinie bywam :)
Czekam na wystawę w zachodniopomorskim a ta dopiero za dwa lata buuuuuuuuuuuuuu

basidrak20

Od: Pon kwi 22, 2013 10:24

Post » Czw cze 13, 2013 19:28 Re: Ktoś kto nie lubi kotów ma dwa koty - Zołza i Kajtek

basidrak20 pisze:Często w Świdwinie bywam :)
Czekam na wystawę w zachodniopomorskim a ta dopiero za dwa lata buuuuuuuuuuuuuu

Świdwin to już bliżej i ja tez tam bywam.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Post » Czw cze 13, 2013 19:53 Re: Ktoś kto nie lubi kotów ma dwa koty - Zołza i Kajtek

Gorąco... moje dwa szukają zimnych kamieni - jednak moje płytki już się nagrzały i nie ma chłodu...

basidrak20

Post » Czw cze 13, 2013 21:57 Re: Ktoś kto nie lubi kotów ma dwa koty - Zołza i Kajtek

W poniedzialek wysylam dokumenty do FIFe. Musze jeszcze dwie nazwy przydomkow wymyslec... Poki co ja chce BasiKot a moj TZ otulisko. Mam jeszcze MorskaBryza. Omega jeszcze. I brakuje mi dwoch a w glowie pustka.

basidrak20

Post » Pt cze 14, 2013 21:58 Re: Ktoś kto nie lubi kotów ma dwa koty - Zołza i Kajtek

Jak już myślałam że mam przydomki już wymyślone, dziś siadłam i stwierdziłam że są inne. Fajniejsze. Mam 5 jeszcze jeden ehhhh :|

basidrak20

Post » Pt cze 14, 2013 22:10 Re: Ktoś kto nie lubi kotów ma dwa koty - Zołza i Kajtek

Puszysta Bryza, Brytyjski Pomruk,
Obrazek Obrazek

ab.

Post » Pt cze 14, 2013 22:33 Re: Ktoś kto nie lubi kotów ma dwa koty - Zołza i Kajtek

Myslalam o morskiej bryzie bo jestem z nad morza... Moze puszek okruszek... Hihi

basidrak20

Post » Sob cze 15, 2013 0:17 Re: Ktoś kto nie lubi kotów ma dwa koty - Zołza i Kajtek

Witam :1luvu: Pozwolisz , ze przycupnę w kąciku ? Mam słabość do niebieskich , ale nie są mi na razie pisane .

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob cze 15, 2013 11:11 Re: Ktoś kto nie lubi kotów ma dwa koty - Zołza i Kajtek

To i ja przycupnę.
Tak się jakoś składa, że koty w domu u kogoś, kto kotów nie lubi mają jakoś wybitnie dobrze. Moja ciotka, alergiczka, też kotów nie lubi, ale jak nawilżacz powietrza sobie sprawiła, to zaraz w kolejności do domu przyszła kotka domowa, do kotki zabawki, drapaczki, siatka na okno, saszetki, gotowanie galaretek, bo kicia lubi itp... itd... :)
I nielubiący kotów bardzo martwią się o wagę chudzin.
Jakoś bardzo zgadzam się z tymi nielubiącymi kotów :mrgreen:

Co do przydomka radziłabym bardziej neutralne:
np co z "Brytyjskim pomrukiem", kiedy zdecydujesz się "wyjść" z brytyjczyków i hodować inną rasę? :wink:
Co do "Morskiej Bryzy", a raczej uzasadnienia, że jesteś znad morza... Zawsze kiedyś możesz się wyprowadzić, a przydomek zostaje taki sam.

Ja dla przykładu zarejestrowałam na siebie "Kot Czarownicy*PL" i kociaki będą nazywać się np: "Alex Kot Czarownicy*PL"
Znajoma zarejestrowała ostatnio: "Kocie Zakamarki*PL" i też ładnie skomponuje się z imieniem.
W FIFE imię z przydomkiem i znakiem kraju nie może przekraczać 28 znaków

czyli mi zostaje 28-17=11 liter na imię (z spacjami w imieniu). To też powinnaś wziąć pod uwagę, bo potem możesz chcieć nazwać kociaka jak jakiegoś aktora i ja na przykład "Anthony Hopkins" już nie nazwę, bo zostało mi za mało znaczków. :mrgreen:
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Od: Pon maja 03, 2010 13:39

Post » Sob cze 15, 2013 11:15 Re: Ktoś kto nie lubi kotów ma dwa koty - Zołza i Kajtek

na pierwszym miejscu jest BasiKot :) wiadomo z jakiego powodu a na drugim tygrysie oko potem Flavis coś na m już nie pamiętam a na końcu bursztynek... W poniedziałek wysyłam dokumenty. po raz 8 nie przepisuje już nic :evil:

Ja wręcz boje się innych kotów. Za nic moich nicponiów bym nie oddała. Zołza mi się z umaszczenia nie podobała nigdy. Po mału zaczynam się do niej przekonywać - ma cudowne czarne poduszeczki i sierść na łapach - i te plamki czarne na brzuchu. tak tak mówie że mi się nie podoba a uwielbiam

basidrak20

Post » Sob cze 15, 2013 11:37 Re: Ktoś kto nie lubi kotów ma dwa koty - Zołza i Kajtek

Mi zdecydowanie się na przydomek zajęło 1,5 roku, ale ja mam czas. :D
Żałuję tylko że nie jest po angielsku, ale angielska wersja była zajęta. Poza tym *PL to *PL :)
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Od: Pon maja 03, 2010 13:39

Post » Sob cze 15, 2013 15:36 Re: Ktoś kto nie lubi kotów ma dwa koty - Zołza i Kajtek

BasiKot bardzo mi się podoba :ok: :ok:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Sob cze 15, 2013 15:53 Re: Ktoś kto nie lubi kotów ma dwa koty - Zołza i Kajtek

NatjaSNB pisze:BasiKot bardzo mi się podoba :ok: :ok:

Mi też!
Można tu z boku sobie przycupnąć? :)
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Od: Wto sie 14, 2012 12:12

Post » Sob cze 15, 2013 20:25 Re: Ktoś kto nie lubi kotów ma dwa koty - Zołza i Kajtek

Zalozylam kilka dni temu watek o poczatkujacej hodowli. Zdziwilo mnie mile przyjecie i tyle popcy. Znalazlam dzieku forumowiczom kilku hodowcow w Szczecinie ktorzy sluza pomoca i sa otwarci. Nawet sobie nie wyobrazacie jak sie ciesze.
Chcialabym aby BasiKot sie sprawdzil.
Postajowilam tez pojechaz z Zolza na wystawe w Sopocie. Jesli dostane wolne w pracy oczywiscie moze uprosze P.kierownik. Jakos mam dzis dobry humor...

basidrak20

[poprzednia][następna]