Florcia,złotookie czarne cudo.Już w domku z Isią!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 04, 2013 11:39 Re: Florcia, złotookie czarne cudo

Do twarzy jej w czerwonym :)
Dobrze, że ma dobra opiekę!
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw kwi 04, 2013 13:51 Re: Florcia, złotookie czarne cudo

Prawda, że ładnie? Kupiłam jej fajną wędkę na czerwonym patyku i dostanie ode mnie porcelanową miseczkę Trixie, oczywiście czerwoną :lol: Dostałam ją kiedyś jako bonus do czegoś i doczekała się.
Tak, Kasiu,Florcia ma dobrą opiekę, p.Iza o nią dba bardzo, w ogóle uwielbia tę kotkę.Chyba była już kupka w kuwetce, ale pewności nie ma, podejrzanym może być też Tino, chociaż on raczej preferuje toaletę na zewnątrz, albo w ostateczności swoją kuwetę.Florcia dostała surowe mięsko z indyka, smakowało jej.Należałoby teraz zadbać o jej futerko, leni się bowiem, ale w fartuszku to raczej trudne.Pozwolę jej jutro pochodzić "nago" :mrgreen: , oczywiście pod kontrolą i pozwolę się jej umyć.Dzisiaj jeszcze za wcześnie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt kwi 05, 2013 8:09 Re: Florcia, złotookie czarne cudo

Florcia je ładnie, z kuwetką w porządku, rana ładnie się goi.Trudno jednak coś powiedzieć, czy jej nie boli, bo to taka spokojna kotka, przed zabiegiem też nie szalała.Dzisiaj dałam jej antybiotyk, środek przeciwbólowy i wyczyściłam uszka.Moim zdaniem walka ze świerzbem wygrana, ale to sprawdzimy u weta, kiedy pójdę z nią do kontroli.Teraz śpi na fotelu.Tino chyba chciałby się z nią zaprzyjaźnić, często leży w przedpokoju, gdzie kicia ma swoje posłanka i miseczki.Zupełnie jednak nie niepokoi Florci, raczej czeka na jej inicjatywę.P.Iza cieszy się, że ja wykonuję zabiegi przy Florci, bo wtedy kotka jej nie kojarzy z "dręczeniem".
A oto Tino, kot gentleman :lol:
Obrazek

ewar

Post » Pt kwi 05, 2013 11:01 Re: Florcia, złotookie czarne cudo

Ładnemu we wszystkim ładnie, no ale stara to prawda, że czerwień przy czerni wygląda piekielnie :twisted: dobrze.

Florcia ma wszystkie atuty wielkiej gwiazdy, a to że :
-jest ładna
-jest miła
-jest nierozkapryszona
-ma wdzięk
-jest sławna w internecie :mrgreen: .

Jak na tak młoda osóbkę zebrała już pokaźny posag - miseczki, wędki , kuwetka, posłanko, kaftanik.

Ja tam jestem spokojna o jej los, panna piękna, młoda i posażna, w dodatku mądra = konkury będą jeszcze, zobaczycie !
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt kwi 05, 2013 12:41 Re: Florcia, złotookie czarne cudo

O,tak, panna będzie wyposażona, postaramy się o to z p.Izą.Dzisiaj jednak zmieni kolor ubranka na biały, takie niemowlęce body, a ten czerwony upiorę, jest pobrudzony sreberkiem.

ewar

Post » Sob kwi 06, 2013 7:58 Re: Florcia, złotookie czarne cudo

Florcia dostała wczoraj zielony fartuszek, czerwony poszedł do prania.Biedna p.Iza całą noc nie spała, pilnowała kotki, bo łobuzica wyzwoliła się z fartuszka i w żaden sposób p.Iza nie potrafiła jej go ubrać.Teraz Florcia lekko obrażona, nie podoba jej się to ubranko, ale wyjścia nie ma.
Tino zażyczył sobie wypuszczenia w nocy, a Florcia była gotowa iść razem z nim :lol: Poczuła się już lepiej.Dzisiaj wyczyściłam uszka, wydaje mi się, że jest super, ale to wetka musi potwierdzić.

ewar

Post » Sob kwi 06, 2013 8:19 Re: Florcia, złotookie czarne cudo

W zielonym też Florci do twarzy, prawda?
Obrazek

ewar

Post » Sob kwi 06, 2013 8:46 Re: Florcia, złotookie czarne cudo

Prawda, pasuje jej do oczu :wink:
Kotki są sprytne, moja Niunia, kiedy nosiła kaftanik po usunięciu nowotworu, też zdjęła go sobie, pamiętam, że o 3 w nocy wciskałam ją w niego z powrotem :)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Sob kwi 06, 2013 13:41 Re: Florcia, złotookie czarne cudo

P.Iza będzie jej zdejmowała fartuszek tak na około godziny przed moim przyjściem.Dzisiaj na noc dostanie już ten czerwony, wygodniejszy i taki, którego nie da rady zdjąć.Na osłodę dostanie filet z piersi indyka, powinna być zadowolona.

ewar

Post » Nie kwi 07, 2013 8:17 Re: Florcia, złotookie czarne cudo

Florcia zdecydowanie mniej teraz je.Nic dziwnego, ma mało ruchu, siedzi w cieple.Ma piękną sierść, naprawdę.Żadnych przebarwień, lśniąca, intensywnie czarna.P.Iza ją wyczesuje.Kicia dostaje pastę witaminową Miamora, bardzo jej to smakuje, jedzonko też ma dobre.Dzisiaj Florcia już biega bez fartuszka, rana wygląda ładnie, a p.Iza bardzo jej pilnuje.Nawet z tym przesadza :mrgreen: , jak tylko Florcia zbliża ozór do brzuszka, p.Iza odwraca jej uwagę, majta wędką, albo rzuca zabawkę..itd.Kicia jest bardzo parterowa, nie lubi w ogóle wskakiwać na meble, najlepiej jest jej na posłankach na podłodze.Od kiedy ja ją "obsługuję" kotka przestała bać się p.Izy, chętnie siedzi na rękach, nawet zasypia na kolanach i pięknie mruczy.Chyba coś więcej o jej charakterze będzie można powiedzieć, kiedy skończy antybiotyk, nie będzie miała czyszczonych uszek, po prostu będzie już normalnie.

ewar

Post » Pon kwi 08, 2013 12:58 Re: Florcia, złotookie czarne cudo

Bardzo szybko uwolniłyście Florcie z kubraczka :) Ale pani Iza jest na miejscu, może ją przypilnować. Jak mała się czuje?

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Pon kwi 08, 2013 13:01 Re: Florcia, złotookie czarne cudo

Właśnie, jak tam dziewczynka się miewa :) ?
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pon kwi 08, 2013 14:10 Re: Florcia, złotookie czarne cudo

ewar pisze:Florcia zdecydowanie mniej teraz je.Nic dziwnego, ma mało ruchu, siedzi w cieple.Ma piękną sierść, naprawdę.Żadnych przebarwień, lśniąca, intensywnie czarna.
(...)
Kicia jest bardzo parterowa, nie lubi w ogóle wskakiwać na meble, najlepiej jest jej na posłankach na podłodze.Od kiedy ja ją "obsługuję" kotka przestała bać się p.Izy, chętnie siedzi na rękach, nawet zasypia na kolanach i pięknie mruczy.Chyba coś więcej o jej charakterze będzie można powiedzieć, kiedy skończy antybiotyk, nie będzie miała czyszczonych uszek, po prostu będzie już normalnie.

Na to co przeszła to już teraz można nieśmiało zawyrokować, że Florcia jest kotką miłą, opanowaną i nie bojaźliwą.
Ciekawe jak się rozwinie dalej, bo przecież postępy robi takie jakby w siedmiomilowych butach przez życie szła.
Jak dla mnie to ma anielski charakter już teraz. No to tylko lepiej być może, bo jest w dobrych rękach.
Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pon kwi 08, 2013 17:45 Re: Florcia, złotookie czarne cudo

Florcia jest kotką nakolankową, uwielbia leżeć na kolanach, zasypia przytulona, a wcześniej pięknie mruczy.Jest przesłodka :1luvu: Dzisiaj ją głaskałam, a ona obejmowała mnie łapkami, no urocza jest :1luvu: Niestety, fartuszek musi nosić, ale już poszarpała rękawki, bardzo chciałaby się pozbyć odzieży :mrgreen: Dzisiaj ostatni antybiotyk, zaraz się do niej wybieram i jej podam.Z tym nie ma najmniejszego problemu.Kotka lubi się bawić, chyba najbardziej wędką.Tino ją lubi, ale ona na razie nie wykazuje chęci zaprzyjaźnienia się.Nie, nie ma syków, ani nic z tych rzeczy, Florcia zdaje się kocura nie zauważać.On natomiast zajmuje jej posłanka, ostatnio śpi na różowym kocyku :lol: Myślimy z p.Izą, że będą się razem bawić, kiedy Florcia już dojdzie całkowicie do siebie, to znaczy, kiedy będzie mogła być bez ubranka.Nic się z raną nie dzieje złego, ale lepiej dmuchać na zimne.
Bardzo jestem wdzięczna p.Izie, że dała kotce DT :1luvu: , jest naprawdę bardzo dobrą opiekunką dla Florci, nie mogłabym marzyć o lepszym domku :lol:

ewar

Post » Wto kwi 09, 2013 6:08 Re: Florcia, złotookie czarne cudo

Obcięłam Florci pazurki, musiałam bardzo uważać, bo ma ciemne, ale kotka była spokojna, nie protestowała.Ona by nie schodziła z rąk, po prostu przykleja się do człowieka, ugniata i mruczy.Nawet Tino poczuł się zazdrosny i czekał na mizianki.Fajnie tym kotom u p.Izy, mają spokój, wszystko im wolno, są przytulane, wybawione, najedzone, lepiej być nie może.A Florcia jest przepiękna, nadal z niej klusia, ma okrąglutką główkę i te okrągłe, ogromne oczka w kolorze złota :1luvu: Muszę zrobić parę zdjęć, naprawdę.

ewar

[poprzednia][następna]