Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 05, 2013 12:42 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Mała jest wspaniała. Katalina Ty to masz szczęście do wyjątkowych kotów :)
Ale z drugiej strony każdy kot jest wyjątkowy :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Wto lut 05, 2013 21:37 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Też przez chwilę myślałam, że to mo że ja jestem jakąś szczęściarą...ale to prawda...każdy jeden jest wyjątkowy :)

Donoszę, że Kola ma się bardzo dobrze. Siedzi na kolanach, ugniata, mruczy i zachwyca wszystkich ludzi z lecznicy. Nesca już na nią tak nie warczy, a koteczka jest cały dzień wypuszczona i biega po sklepie. Zrobiłam jej w takim zakamarku legowisko i widzę, że korzysta z niego...tylko biedna w kołnierzu się ciągle gdzieś blokuje.
Mam wrażenie, że coś ją jeszcze pobolewa, bo czasami krzyknie głośno i myślę, że to jakiś taki nagły ostry ból. Staram się podnosić ją delikatnie, ale kot nie powie co go boli i w którym miejscu.

A może to obrzydliwe, ale ogonek chyba niedługo sam odpadnie. Wetka jednak będzie musiała poprawić przy okazji sterylizacji i usunąć całą tą martwą część.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Śro lut 06, 2013 18:04 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Powiem tak, Kola to kot w którym nie sposób się nie zakochać :)
W poniedziałek miałam jedyne wolne popołudnie w tym tygodniu, więc postanowiłam ją odwiedzić i posiedzieć z nią jakieś pół godzinki... Siedziałam 3 godziny!!!! Kicia jest obłędna, ugniata, mruczy, tuli się, cuda na kiju wyprawia byleby być w centrum zainteresowania :1luvu: Przefajny z niej kociak. Siedziałam z nią w poczekalni i było sporo pacjentów. Każdy kto przychodził, to mówił-ojej kot bez łapki! A ja od razu mówiłam, że nie ma co tutaj rozpaczać, że ona sobie świetnie daje radę, kładłam ją na ziemię, a ona już kicała do nowych ludzi, by ją głaskali :) Kradnie serca mała Kola :)

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Śro lut 06, 2013 20:40 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Kola biega na tych swoich trzech łapkach coraz sprawniej :) Dziś nawet zakradała się za Neską i próbowała ją atakować...a Nesia biegała po mokrej podłodze i wyglądała jak zwierzątko z kreskówki z rozjeżdżającymi się łapkami :ryk:

Miło popatrzeć na takie szczęśliwe kotki...chociaż są to tylko szczęśliwe chwile dla nich, bo nadal mieszkają w lecznicy i sporą część czasu spędzają w klatkach.
Kola niezmiennie jest spragniona obecności i bliskości człowieka i mruczy w niebogłosy będąc na kolankach :)

Podliczając nasze koszty...
Dług w lecznicy na tą chwilę wynosi 435 zł i ciągle rośnie (dojdzie sterylizacja, zabieg ogonka, odrobaczenie i pobyt). Z wpłat, za które jeszcze raz bardzo dziękuję, udało się zebrać 175 zł i będzie około 80-100 zł z bazarku.
Tak więc nadal Kolcia potrzebuje pomocy finansowej.
Obrazek

Katalina

Post » Czw lut 07, 2013 16:00 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Kola :1luvu:

Obrazek
Obrazek

Katalina

Post » Czw lut 07, 2013 22:46 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Jak tam Kola?? Licytuję dla niej miskę na bazarku, to chciałam się przywitać.
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Czw lut 07, 2013 22:53 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Kola spędza codziennie trochę czasu na moich kolanach :) Przytula się wtedy, mruczy, czasami pomacham jej sznureczkiem to pięknie się bawi :) Mam też w lecznicy inne koty pod opieką więc muszą ją czasem postawić na podłodze...wtedy zaczyna głośno krzyczeć, że chce do mnie wrócić :)

Wetka mówi, że Kola ostatnio dużo więcej śpi...nie wiemy dlaczego. Może gojenie rany to powoduje, może adrenalina opadła, a kotka zaczyna przyzwyczajać się do nowej sytuacji...
Większość czasu spędza na posłanku w kocim pomieszczeniu. Mam nadzieję, że ze zdrówkiem wszystko dobrze...chociaż musi być dobrze, bo apetyt ma nie z tej ziemi, a mruczy coraz głośniej - jak mały traktorek :1luvu:
Obrazek

Katalina

Post » Pt lut 08, 2013 19:17 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Chyba znamy przyczynę dlaczego Kola w ostatnich dniach dużo spała w kocim pomieszczeniu, zamiast biegać po lecznicy.
Nesia - czarna koteczka, którą wzięłam dziś do siebie atakowała ją troszkę. Nic poważnego, ale obsykiwała ją i biła łapkami.
Kola - to nasze słoneczko, udawała że się tym nie przejmuje, a jednak była zestresowana i wolała się jej usunąć z drogi. Tak to jest, koty czasami atakują słabsze osobniki...behawioryści pewnie potrafiliby to wyjaśnić.

Dziś Kola podobno cały dzień biegała po sklepie, zaprzyjaźniła się z Kitą - starszą kotką wetki (która nie każdego kota lubi) i spała z nią na kaloryferze :)
Kotki lecznicowe dostały też jakiś pyszny budyń od pani, której wyadoptowałam kiedyś braciszka moich rezydentów :)
Obrazek

Katalina

Post » Pon lut 11, 2013 8:53 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Piątkowe przytulanie :)
Kola z takim uwielbieniem będzie patrzyła na każdego człowieka :1luvu:

Obrazek
Obrazek

Katalina

Post » Pon lut 11, 2013 9:01 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Piękne, zakochane oczęta :love:
Serio, dla szczęśliwca, który ją przygarnie będzie prawdziwym :aniolek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Hebi

Od: Wto cze 26, 2012 14:47

Post » Pon lut 11, 2013 12:16 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

:ok: :ok: trzymam mocne kciuki za tą ślicznotke
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pon lut 11, 2013 12:53 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Dzisiaj widziałam się z małą Kolą w lecznicy. Nie mogłam się nią zająć, bo przytrzymywałam do badania kotkę, którą przywiozłam do sterylizacji. Kola miałkoliła, wręcz skrzeczała zniecierpliwiona, kiedy ją pogłaszczę! Kicała wokół jak mały króliczek. Ona w ogóle jest taka puchata, kuleczka, ma mięciutką sierść :1luvu:

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Pon lut 11, 2013 22:16 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Cudowna jest :1luvu:
Mały aniołek :) Cały dzień w lecznicy jest puszczona, ale tak naprawdę to tylko szuka człowieka, który weźmie ją na kolanka i będzie głaskał w nieskończoność :)
To nie jest stereotypowy kot- indywidualista. Wręcz przeciwnie :)

Z wpłat i bazarku udało się uzbierać 280 zł. Dziękuję wszystkim, którzy się dorzucili. Dług w lecznicy już nie jest taki wielki, jednakże nadal potrzebujemy ok. 170 zł + na sterylkę i zabieg ogonka.
Obrazek

Katalina

Post » Pon lut 11, 2013 23:23 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

O jaka śliczniusia biedulinka!
Chętnie ureguluję dług w lecznicy i sfinansuję jej dalsze leczenie. Jak to najsprawniej przeprowadzić? Mogę np. przelewać pieniądze bezpośrednio na konto lecznicy, proszę tylko o odpowiednie informacje, tzn. ile i gdzie... :-)
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Pon lut 11, 2013 23:32 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Oooo naprawdę? Czy ja dobrze paczę?
Ostatnio edytowano Pon lut 11, 2013 23:58 przez Doris83, łącznie edytowano 1 raz

Doris83

Od: Nie lut 10, 2013 10:24

[poprzednia][następna]