Jego Wysokość Malagito :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 24, 2012 17:53 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Annazoo pisze:
solarie pisze:Super, dziękuję bardzo za opinię. :1luvu: W takim razie chyba mu kupię ten tunel w przyszłym miesiącu, bo limit pieniężny na sierpień jest już powoli na wyczerpaniu. :lol: Zainteresowałam się nim, bo zauważyłam, że Malaga strasznie lubi "zręcznościówki", tzn. kula sobie piłeczki pomiędzy nogami krzeseł, sam wciska je w jakieś dziury albo wąskie prześwity między meblami i potem ma kupę zabawy próbując je wydostać łapkami.
Cóż, przetestuję i się przekonam. Póki co jedyną nietrafioną zabawką, którą dla niego kupiłam było to: http://www.youtube.com/watch?v=LOlXsAzdn8Q (filmik nie mój) - naiwnie myślałam, że goniąca po podłodze fretka wzbudzi w nim instynkt łowiecki, ale on przed nią ucieka w popłochu i bynajmniej skory do zabawy nie jest... :wink:

A ja będę mój tunel niebawem wystawiała na bazarku :mrgreen:

W takim razie się wstrzymam z zakupem na Zoo+. 8)

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Pt sie 24, 2012 18:00 Re: Jego Wysokość Malagito :)

solarie pisze:
Annazoo pisze:
solarie pisze:Super, dziękuję bardzo za opinię. :1luvu: W takim razie chyba mu kupię ten tunel w przyszłym miesiącu, bo limit pieniężny na sierpień jest już powoli na wyczerpaniu. :lol: Zainteresowałam się nim, bo zauważyłam, że Malaga strasznie lubi "zręcznościówki", tzn. kula sobie piłeczki pomiędzy nogami krzeseł, sam wciska je w jakieś dziury albo wąskie prześwity między meblami i potem ma kupę zabawy próbując je wydostać łapkami.
Cóż, przetestuję i się przekonam. Póki co jedyną nietrafioną zabawką, którą dla niego kupiłam było to: http://www.youtube.com/watch?v=LOlXsAzdn8Q (filmik nie mój) - naiwnie myślałam, że goniąca po podłodze fretka wzbudzi w nim instynkt łowiecki, ale on przed nią ucieka w popłochu i bynajmniej skory do zabawy nie jest... :wink:

A nie będziecie przejazdem w Krakowie?

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pt sie 24, 2012 18:07 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Annazoo pisze:
solarie pisze:
Annazoo pisze:

Teraz raczej nie, dopiero 5 października jak będę na UEK jechać na rozpoczęcie zajęć. Wcześniej raczej nic mi nie wyskoczy w tamtym rejonie. :wink:

solarie

Post » Pt sie 24, 2012 19:11 Re: Jego Wysokość Malagito :)

solarie pisze:
Annazoo pisze:
solarie pisze:
Annazoo pisze:

Teraz raczej nie, dopiero 5 października jak będę na UEK jechać na rozpoczęcie zajęć. Wcześniej raczej nic mi nie wyskoczy w tamtym rejonie. :wink:

To na razie całuję dzióbka Malagitowego ***

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pt sie 24, 2012 19:16 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Annazoo pisze:To na razie całuję dzióbka Malagitowego ***

Wycałowany i wygłaskany na życzenie. :) Gdybym planowo wyrobiła prawo jazdy od początku sierpnia, jak zakładałam, to mogłabym z Malagą myśleć o wycieczce samochodowej w odwiedziny do Krakowa, zwłaszcza, że odkąd bierzemy go ze sobą na coraz dłuższe trasy (np. do Porąbki), jest w samochodzie coraz spokojniejszy, ale oblałam pierwszą próbę niestety. :roll: Druga za tydzień, jeśli się tym razem uda to może wtedy. :ok: Chociaż mój instruktor mnie postraszył, że teraz średnia zdawalności w bielskim WORDzie to siódmy raz, co przy aktualnych terminach oczekiwania na kolejny egzamin zapewniłoby mi prawo jazdy jakoś tak... w marcu przyszłego roku... :lol:

solarie

Post » Pt sie 24, 2012 19:32 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Przegrzebałam czeluści swojej komórki, bo pamiętałam, że swego czasu maniakalnie robiłam pewnemu panu zdjęcia... Czy poznają państwo tego koncertującego osobnika? :mrgreen:

Obrazek

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Pt sie 24, 2012 19:35 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Pasibrzucha pisze:Przegrzebałam czeluści swojej komórki, bo pamiętałam, że swego czasu maniakalnie robiłam pewnemu panu zdjęcia... Czy poznają państwo tego koncertującego osobnika? :mrgreen:

Obrazek

O matko. :1luvu: Pamiętam jak się rozczuliłam z mamą jak oglądałyśmy zdjęcia stąd: http://www.afn.pl/index.php?pl_malaga,389 - trudno uwierzyć jaka mała najeżona kulka z niego była jak się teraz na niego patrzy. :lol:

Swoją drogą ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=-XAz7tmlknM Annyzoo robi u mnie furorę i jest obowiązkowym punktem każdego rodzinnego spotkania, nikt się nie może oprzeć temu małemu krzykaczowi. :smiech3: Za każdym razem jak moja 6-letnia siostrzenica przychodzi w odwiedziny nie prosi bynajmniej o bajki tylko "Cioocia! A pokaż mi znowu ten filmik jak Malagito był mały!" :lol:

solarie

Post » Pt sie 24, 2012 19:40 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Witamy :1luvu:
Co za słodka puchata kulka :ryk:
Dobrze że chłopakowi dopisuje apetyt będzie wielki 8) 8)
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt sie 24, 2012 19:55 Re: Jego Wysokość Malagito :)

:D !
Ale trafił Ci się SUPER KOTEK :1luvu:
I jak pięknie upominał się o jedzonko :ryk:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pt sie 24, 2012 19:59 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Miraclle pisze:Dobrze że chłopakowi dopisuje apetyt będzie wielki 8) 8)

Przy czym oprócz BARFa je podczas spacerów tyle trawy, że chyba zamiast lwa wyrośnie mi pod dachem koza. :smiech3:

AnnAArczyK pisze::D !
Ale trafił Ci się SUPER KOTEK :1luvu:
I jak pięknie upominał się o jedzonko :ryk:

Najcudowniejszy na świecie i nikt mnie nie przekona, że jest inaczej. :1luvu: :1luvu: A głośne i nieustępliwe upominanie o jedzonko zostało mu do dzisiaj, tyle tylko, że jego głos nie jest już taki piskliwy. Niemniej decybeli w nim nie ubyło. :lol:

solarie

Post » Pt sie 24, 2012 20:12 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Pasibrzucha pisze:Przegrzebałam czeluści swojej komórki, bo pamiętałam, że swego czasu maniakalnie robiłam pewnemu panu zdjęcia... Czy poznają państwo tego koncertującego osobnika? :mrgreen:

Obrazek

To jest Malaga w wersji jestem mały, ale śmiały?? 8)
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Pt sie 24, 2012 20:21 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Na zdrowie niech się pasie :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt sie 24, 2012 20:23 Re: Jego Wysokość Malagito :)

KubaTST pisze:

Obrazek

To jest Malaga w wersji jestem mały, ale śmiały?? 8)

Z wyglądu aniołek, z charakteru diabełek - i dlatego je za dwóch. :wink:

solarie

Post » Pt sie 24, 2012 20:25 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Miraclle pisze:Na zdrowie niech się pasie :ryk:

Jak się będzie pasł w takim tempie to do końca wakacji będę miała wykarczowane podwórko. :wink: Dlatego myślałam o zasianiu jakiejś trawki w doniczce czy czegoś podobnego, żeby miał domowy wypas. :)

solarie

Post » Pt sie 24, 2012 20:26 Re: Jego Wysokość Malagito :)

[...]Z wyglądu aniołek, z charakteru diabełek - i dlatego je za dwóch. :wink:

Tak można też Hankę określić. Te AFN'owskie to wszystkie takie ananaski :D

Ależ był nastroszony :D Teraz go "wygładziło"
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

[poprzednia][następna]