Bratka, Krulik i Prezes.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 07, 2012 18:14 Re: Bratka, Krulik i Prezes^^

małgorzata.t pisze:...krople codziennie do oka zakraplać...

:strach: :strach: :strach:

Ale się porobiło :?
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Śro sie 08, 2012 5:11 Re: Bratka, Krulik i Prezes^^

redaf pisze:
małgorzata.t pisze:...krople codziennie do oka zakraplać...

:strach: :strach: :strach:

Ale się porobiło :?

Się porobiło masakrycznie, ale dajemy radę! Zbieram kupki (do badań), zakraplam, czyszczę i..... HA! Krulisią Pannę udało mi się (już normalnie, bez uciekania się do podstępów) po raz wtóry wziąć na ręce! :mrgreen: Za pierwszym razem oczko zakraplał Tomek, a że teraz mąż mój śpi - sama sobie poradziłam! Jestem z siebie dumna! Dlaczego? Ponieważ odkryłam pewien fakt! Nie trzeba ręczników, klatek, biegania, etc... za Krulikiem... Wystarczy podejść - stanowczo i pewnie i wziąć szybko na ręce.. Panna na początku delikatnie wpada w panikę, ale po kilku sekundach drapania za uszkiem i rozmowy uspakaja się i ze spokojem można kontynuować rozpoczęte działania lecznicze :mrgreen: Z Krulisia naszego jestem dumna jeszcze bardziej!!! :1luvu:
Obrazek
Mushu,Bratka,Krulik & Prezes ♥
RPG by PBF

małgorzata.t

Od: Śro lut 01, 2012 16:56

Post » Śro sie 08, 2012 8:28 Re: Bratka, Krulik i Prezes^^

Krulisia się cywilizuje :)
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro sie 08, 2012 15:37 Re: Bratka, Krulik i Prezes^^

ariel pisze:Krulisia się cywilizuje :)

Dokładnie! Co mnie niezmiernie cieszy. Póki co tylko ja mam ten przywilej złapania Panny :mrgreen:

Prezes o poranku, po czyszczeniu uszoli
Obrazek
RPG by PBF

małgorzata.t

Post » Śro sie 08, 2012 16:57 Re: Bratka, Krulik i Prezes^^

Uszyska prezio ma wieeeelkie.
Patyczkiem czyścisz czy mopem? 8)
ariel pisze:Krulisia się cywilizuje :)

NieE. W tym domu psują Krulika :twisted:
A tak po cichu to wielkie gratulacjony!
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Czw sie 09, 2012 12:42 Re: Bratka, Krulik i Prezes^^

redaf pisze:NieE. W tym domu psują Krulika :twisted:
A tak po cichu to wielkie gratulacjony!

Za szybko się cieszyliśmy, hehe. Oczysko Krulasa po zakraplaniu bardzo ładnie wygląda.. Można powiedzieć, że prawie wyleczone... Krulas już nie popyla po chacie z zamkniętym okiem i tym samym cywilizowanie Piekielnicy cofnęło się do stanu rzeczy sprzed choroby oka :placz: Co za kot hehe Prezio coraz piękniejsze uszyska ma a ślepia czyste i nie łzawiące już! (i nie kicha) :mrgreen: Bratulia jak zwykle - dama wylegująca się w spokoju już teraz i zdrowa jak ryba! Pozdrawiamy
Obrazek
RPG by PBF

małgorzata.t

Post » Sob sie 11, 2012 20:53 Re: Bratka, Krulik i Prezes^^

Krulik trzyma fason :lol:
Dobrze, że odpuściła ciut na czas leczenia ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie sie 19, 2012 10:41 Re: Bratka, Krulik i Prezes^^

Wszystko powoli wraca wreszcie do normy. Krulas wyleczona, Prezes oczyska prawie czyste, Bratka - lewe oko bardzo ładne, z prawego zeszła opuchlizna i już nie chodzi cały czas z zamkniętym... Uszyska Młodego też już bardzo ładnie wyglądają. Jedyne co mnie martwi - na lewej łapce zauważyłam niewielkie miejsce bez włosów (weterynarz powiedziała, że najprawdopodobniej jest to jakaś blizna, lub znamię, jednakże mam monitorować sytuację i w momencie kiedy zacznie się to powiększać przyjść do niej - w takiej sytuacji możliwe że to świerzb, ale że Młodego to nie boli, nie drapie tego, nie jest zaczerwienione, po prostu wygląda jak blizna, więc nie mam się póki co stresować, tylko obserwować)... Jeszcze tylko 3 dni zakraplania oczysk i mam nadzieję, że już nie będą krople potrzebne... W środę z Preziem do zaszczepienia idę. 17 cała Trójca Święta została odrobaczona. Powoli wszystko się stabilizuje :D
Obrazek
RPG by PBF

małgorzata.t

Post » Wto sie 21, 2012 14:56 Re: Bratka, Krulik i Prezes^^

:dance2: :dance: yeeey wreszcie wszystkie oczyska zdrowe!!! Bratka jeszcze dzisiaj profilaktycznie kropelki do oczysk, żeby nie było.. Młody uszyska ma prawie ogarnięte! Jutro szczepienie ponowne Prezia i mam nadzieję, że do weta pójdę dopiero w grudniu, kiedy trza będzie zaszczepić Krulasa! Nowe zdjęcia postaram się wrzucić wieczorkiem. Alebo, czy jutro aktualne? Pozdrawiamy
Obrazek
RPG by PBF

małgorzata.t

Post » Wto sie 21, 2012 14:59 Re: Bratka, Krulik i Prezes^^

No, wcześniej pewnie jeszcze cięcie jajek :)

ariel

Post » Śro sie 22, 2012 13:58 Re: Bratka, Krulik i Prezes^^

AGrrrrWRrrrrr :placz: Grzyb (k#$&^#) ..... To na łapie jednak jest grzybem ... Prezio zaszczepiony dzisiaj został... W poniedziałek Bratka i Krulik będą zaszczepione (grzyba u wszystkich mi nie trzeba) a Młody będzie zaszczepiony (przeciw grzybowi i na grzyba) kiedy tylko minie okres między jednym a drugim szczepieniem (póki co mam Fungiderm)... No i w poniedziałek od razu Prezes będzie miał przebadaną krew... Na szczęście mu się to nie powiększa! :D Po przyjściu od weta młody od razu odwiedził kuwetę.. Coś mi tak dziwnie smrodek doleciał jakby większy... Eureka - Prezio rozbabrał wszystko, oświnił całą kuwetę i sobie łapy. Udało mi się szybko capnąć i do łazienki... Grunt, że nie jest źle i powoli wszystko się ogarnia :D Pozdrawiamy
Obrazek
RPG by PBF

małgorzata.t

Post » Śro sie 22, 2012 18:28 Re: Bratka, Krulik i Prezes^^

ło matko, skąd grzyb?

ariel

Post » Sob sie 25, 2012 15:30 Re: Bratka, Krulik i Prezes^^

ariel pisze:ło matko, skąd grzyb?

nie wiem :( się wziął i już ... no cóż, szykują się kolejne wydatki .. heh.. trza grzyba zdusić w zarodku, że tak powiem! :) Trójcę Świętą czekają kolejne szczepienia!
Obrazek
RPG by PBF

małgorzata.t

Post » Pon sie 27, 2012 12:00 Re: Bratka, Krulik i Prezes^^

Aktualne fotki Bratki, Krulasa i Prezesa wrzuciłam żem tutaj i będę co jakiś czas aktualizować albuma : TRÓJCA ŚWIĘTA :mrgreen:

Do weterynarza dzisiaj popołudniu się wybieramy. Poza tym wszystko w porządku u wesołej ferajny ... Wszystkie śpią teraz... Wcześniej świrowały (jak to u kotów bywa)... Bratka w końcu po miesięcznym fochu znowu zaczęła gadać... Krulas jak zwykle jest wypłoszem i niegodziwcem (złapanie jej graniczy z cudem) a Prezes (kiedy nie śpi) chodzi po chacie i pierdzi... ehhh co ja z nimi mam.. Uszyska u Prezia czyściutkie a grzyb w zastraszająco szybkim tempie się leczy (zachowujemy ostrożny optymizm i działamy dalej) :D

Pozdrawiamy
Obrazek
RPG by PBF

małgorzata.t

Post » Pon sie 27, 2012 12:07 Re: Bratka, Krulik i Prezes^^

W podpisie to on ma jeszcze taaką dziecięcą buźkę, a tymczasem tutaj już kawał chłopa.
Czy on też jest takim chudym przecinkiem? Jego rodzeństwo, mimo że je strasznie dużo, tak właśnie wygląda.

ariel

[poprzednia][następna]