Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mikela pisze:Mleko powinno być dwa razy gęstsze niż dla niemowlaka- więc dajesz połowę wody (jeżeli dobrze pamiętam)
Masujesz też odbyt? Czasem trzeba robić to dość długo, aż poczujesz coś twardego pod palcami- to znak, że kupa jest bliskoPrzy sztucznym karmieniu bywają też zaparcia.
Fajnie, że zajęłaś się malcem![]()
Domek dla malucha się znajdzie, spokojnie. Trzeba mu będzie w stosownym czasie zrobić ładne zdjęcia i dużo ogłoszeń w necie.
Dasz radę wysterylizować kotkę? Skoro jesteś pewna, że nie ma innych kociąt, to najlepszy moment- za kilka miesięcy mogą się pojawić kolejne piszczące problemy
natalijka83 pisze:niestety już nie przychodziwiec z musu wziełam go do domu ma ciepłe legowisko z butelką ciepła ale nie chce go przekarmić
Prakseda pisze:natalijka83 pisze:niestety już nie przychodziwiec z musu wziełam go do domu ma ciepłe legowisko z butelką ciepła ale nie chce go przekarmić
![]()
![]()
Na siekanego kurczaka jeszce za wcześnie.
Najlepsze Gerberki dla niemowląt - pasztet z kurczaka lub indyka. Rozmieszać z ciepłą wodaąna postać półpłynną. Jeżeli sam jeszcze nie zliże ze spodeczka, to można podawać strzykawką.
Natalijko napisz skąd jesteś, może ktoś z klatką -lapką do złapania mamuśki da radę podjechać.
natalijka83 pisze:
to jak z tym mlekiem bo ja zrobiłam wodniste - jedna miarka na 90 ml ( przepis dla niemowlaka na opakowaniu bebiko to 3 miarki na 90ml)
natalijka83 pisze:mieszkam w małej miejscowości także tu pełno wałęsających siękotów, nawet jak sie tego złapie to drugi sie pojawi ot co!
nie mam czasu ani zdrowia na takie zaangażowanie, poprostu chciałam uratować tego kotka i tyle
wole skupić się na nim
jak już pisałam wejście do komórki przez kurnik zablokuje.
natalijka83 pisze:nie potrzebnie może wyrzucałam resztki mięsa po obiedzie na podwórku dla kotów
nie jestem jakąś aktywistką na rzecz kotów ale temat przemyśle
dzięki za pomoc
mikela pisze:Na opakowaniu powinno być napisane, ile kociak w tym wieku wymaga, ale to oczywiście sprawa indywidualna. Mleko kocie jest bardziej sycące niż dla niemowląt, więc pewnie nie jest głodny.
Próbowałaś mu gerberki jakieś podsuwać? Ewentualnie zmiksowanego kurczaka, jakiś twarożek. Jeśli ma już ząbki spokojnie możesz zacząć podawać stały pokarm, oczywiście stopniowo, na razie np jeden posiłek stały, resztę mlecznych.
edit: od 17 to trochę długo, może za dużo dostał?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 71 gości