FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 09, 2012 20:19 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

ilonajot pisze:Fiona miala na imie Bogna, tak jest w rodowodzie.
Na razie to jest w strasznej ale to strasznej depresji :( nie chce jesc, choc jej podtykaja puszeczki, i to wcale nie jakies byle jakie po taniosci, tylko takie super, co schronisko dostaje z darow z Niemiec ... A ona nawet nie spojrzy 8O

nie rusza sie tez z miejsca kompletnie, jest totalnie zobojetniala. Ale daje sie glaskac bez problemu, bez problemu na raczki, jak do tej pory nie pokazala zadnej agresji - ale wiadomo, to moze byc schroniskowy szok.

naprawde nie wiemy, co z nia bedzie.

Z drugiej strony kilka tygodni temu trafil do schronu mieszaniec persa Zdzislaw, domowy kot po smierci ukochanego pana, ktorego rodzina wywalila na ulice, ze niby sobie poradzi ... i Zdzislaw tez mial depreche na maksa na poczatku, nie radzil sobie w kociarni, bo inne koty go bily :( a teraz smiga az milo z innymi, je az mu sie uszy trzesa i wszystko jest ok!

istnieje możliwość aby założyć Zdzisławowi osobny wątek?
może znajdzie się ktoś chętny do przygarnięcia go
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro maja 09, 2012 20:23 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

kurcze szkoda tej kotki
najlepiej jakby trafiła do ds
czy mogę jej założyć wątek na miaukunowie?
Obrazek

dalia

Post » Śro maja 09, 2012 20:45 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

dalia pisze:istnieje możliwość aby założyć Zdzisławowi osobny wątek?
może znajdzie się ktoś chętny do przygarnięcia go

ja juz o tym myslalam, niestety na ten moment mam tylko fatalne zdjecia Zdzislawa :( chociaz on z charakteru to jest akurat miodzio - ulubieniec wszystkich!
nawet robilismy apel na stronie schroniska o dom dla niego, ale jak na razie cisza - nikt o niego nie dzwoni :(
choc generalnie w schronisku adopcje ida bardzo dobrze ...
Dopóki ludzie myślą, że zwierzęta nie czują - muszą one odczuwać, że ludzie NIE MYŚLĄ!
http://www.starogard.otoz.pl

ilonajot

Od: Wto maja 08, 2012 9:02

Post » Śro maja 09, 2012 20:46 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

dalia pisze:czy mogę jej założyć wątek na miaukunowie?

bardzo bardzo prosze :) jesli jest taka mozliwosc ... im wiecej ludzi ma szanse zobaczyc Fionka w necie - tym wieksze szanse na jakies rozwiazanie tej patowej sytuacji
Dopóki ludzie myślą, że zwierzęta nie czują - muszą one odczuwać, że ludzie NIE MYŚLĄ!

ilonajot

Post » Śro maja 09, 2012 21:21 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

ilonajot pisze:
dalia pisze:czy mogę jej założyć wątek na miaukunowie?

bardzo bardzo prosze :) jesli jest taka mozliwosc ... im wiecej ludzi ma szanse zobaczyc Fionka w necie - tym wieksze szanse na jakies rozwiazanie tej patowej sytuacji

to zakladam
Obrazek

dalia

Post » Śro maja 09, 2012 21:22 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

MariaD pisze:
Tosza pisze:iekawe co ustali MariaD i czy się z nami podzieli :)

A co mam ustalać? Nazwę hodowli znam. Nie mają strony www, więc kontaktu do niej nie ma. Nie znam jej zupełnie. Nigdy mi się o oczy nie obiła. Poszukam do niej kontaktu swoimi kanałami.

MariaD ustaliła, że niestety, nie zna tej hodowli. Ja się nie spodziewałam cudotwórstwa :wink:

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro maja 09, 2012 21:35 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

dalia pisze:to zakladam

SUPER, dzieki!!!

ilonajot

Post » Śro maja 09, 2012 21:37 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Mam dla kotki rewelacyjny DT - doświadczony w trudnych przypadkach. Już niejedną kotkę z agresją i problemami wyprowadził na koty i znalazł doskonały dom stały.

Odezwała się do mnie Pieczarka. Chce wziąć tę kotkę na tymczas.

Pieczarka jest z Krakowa. Jeżeli udałoby się kotkę wyciągnąć ze schroniska i znaleźć transport do Warszawy w końcu maja/na początku czerwca to mogłabym ja zawieźć Pieczarce jadąc na wystawę kotów do Krakowa 01.06.
Niestety nie mogę przetrzymać kotki u siebie ze względu na moje koty. Jakiś ewentualny TDT na dzień - dwa w Warszawie też musiałby być. Ale to jakoś da się załatwić.

Pieczarkę znam ja, zna ją Tosza, zna dalia - z osób obecnych w tym wątku. Jeżeli potrzebne będą jeszcze inne rekomendacje dla Pieczarki jako DT, to odszukam inne osoby, które ją znają.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro maja 09, 2012 21:42 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

gdyby się udało byłoby świetnie :D
Obrazek

dalia

Post » Śro maja 09, 2012 21:47 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Tu jest podobny przypadek agresywnej kotki MCO, która wzięła na tymczas Pieczarka: viewtopic.php?f=13&t=82740

Edit: mam telefon do hodowli. Jutro spróbuje się skontaktować.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro maja 09, 2012 22:09 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

MariaD pisze:Mam dla kotki rewelacyjny DT - doświadczony w trudnych przypadkach. Już niejedną kotkę z agresją i problemami wyprowadził na koty i znalazł doskonały dom stały.

Odezwała się do mnie Pieczarka. Chce wziąć tę kotkę na tymczas.

Pieczarka jest z Krakowa. Jeżeli udałoby się kotkę wyciągnąć ze schroniska i znaleźć transport do Warszawy w końcu maja/na początku czerwca to mogłabym ja zawieźć Pieczarce jadąc na wystawę kotów do Krakowa 01.06.
Niestety nie mogę przetrzymać kotki u siebie ze względu na moje koty. Jakiś ewentualny TDT na dzień - dwa w Warszawie też musiałby być. Ale to jakoś da się załatwić.

Pieczarkę znam ja, zna ją Tosza, zna dalia - z osób obecnych w tym wątku. Jeżeli potrzebne będą jeszcze inne rekomendacje dla Pieczarki jako DT, to odszukam inne osoby, które ją znają.

Jestescie naprawde NIE-SA-MO-WI-CI!!! To super wiadomosc! Mialam co prawda wielka nadzieje, ze szybciej tu na miau znajdziemy dla Fionki wlasciwe rozwiazanie, ale ze w takim tempie?? 8O

MariaD, bardzo dziekuje za zaangazowanie i pomoc. Jutro bede dzwonila do Oli kierowniczki schronu. Ola sama jest DT, wiec chetnie daje zwierzaki ze schroniska (zwlaszcza te do socjalizacji) doswiadczonym DT - nie bedzie problemu wyciagniecie jej ze schronu ...

Gorzej z transportem, bo ani ja, ani Ola nie jestesmy zmotoryzowane. AUto schroniskowe nie wchodzi w gre, bo dopiero co wyzionelo ducha :( i tez jezdza teraz pozyczonym ...
Ja moglabym wesprzec transport (czesciowo) finansowo :) Ale mamy jeszcze troche czasu do konca maja, wiec bede szukac.

Jeszcze raz w imieniu Fionki z serca dziekuje :1luvu:

ilonajot

Post » Śro maja 09, 2012 22:39 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Mogę kotę przetrzymać u siebie do czasu transportu do Krakowa. Od dzis choćby. Tyle mogę. Przynajmniej ściągnę MarięD do siebie 8) na obiecaną kawę:-) Nie wiem czy to dobra opcja, ale chyba lepsza niz schron. Mam możliwość izolacji i hmm pewne doświadczenie. Z jednej strony bez sensu jest takie rzucanie kotem..........z drugiej chyba lepszy jest własny pokoj ( z łożkiem !) niż schron.........wstępną diagnozę postawić też mogę.

Nie znam Pieczarki osobiście, ale znam z opowiadań, wiec wiem, ze to słuszna z wszech miar opcja. Decyzja w rękach Komitetu Pomocowego. Neigh się nie obrazi jak uznacie propozycję za durną.

Ilonajot - nawrócona nie oznacza, ze się całkowicie dogomanii pozbyła........ale przewaga kotów w stosunku 2:4 nastąpiła

ps. moja suka ( 8 lat w schronie ) też myślała, ze nienawidzi kotów......dałam radę psicę skocić:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro maja 09, 2012 22:44 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Achaś i bardzo prosze o jakiekolwiek zdjęcia Zdzisława ( piekne imię!!!!:-) ) .

Jak powszechnie wiadomo miaukun z persem dwa bratanki.......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Śro maja 09, 2012 22:49 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Ale super wiesci, az się seerce raduje. Niech tylko Fionka się nie wyglupia i zacznie jesc i nie strajkuje, moze by wrzucic na watek transportowy ze potrzebny na cito transport ze Starogardu do Wawy? To udaloby się ja szybciej z deprechy wyrwac

P.S.

Ilona zalatw zdjecia Zdzislawa, zalozysz mu osobny watek. Moze i jemu się uda :)
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro maja 09, 2012 22:53 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Oczywiscie, że się uda. Każdemu się udaje. Prędzej czy pózniej. Tylko trzeba w to wierzyć.

Kazdy kot gdzieś tam ma swojego człowieka - wystarczy go znaleźć. Ja tam w to uparcie wierzę.

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]