Skierniewicka banda i arystokracja - 2 lata Szefka u nas :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 20, 2011 9:59 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

a Carlos bezpardonowo mu go odebrał i żywcem pożarł

Wyszkolił się chłopak na chrabąszczach. :lol:

A ja sobie czekam na nowy aparat fotograficzny i... doczekać się nie mogę. Już dawno nie robiłam zdjęć mdlaczkom, bo mi się starym nie chce. :ryk:
A tak w ogóle, to niedługo będę chyba mdlaczki rozdawać... :|
Nutka, Muza, Amber, Evo, Bonnie Blue, Demi, Goran oraz Gama pozdrawiają wszystkich.:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
viewtopic.php?f=20&t=137690 - Bazarek na Kotylion Viva!

mojekoty

Od: Pon maja 03, 2010 13:57

Post » Śro lip 20, 2011 10:01 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Witamy pieknie! :D Carlosek miszczu! :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro lip 20, 2011 10:04 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

mojekoty pisze:
a Carlos bezpardonowo mu go odebrał i żywcem pożarł

Wyszkolił się chłopak na chrabąszczach. :lol:

A ja sobie czekam na nowy aparat fotograficzny i... doczekać się nie mogę. Już dawno nie robiłam zdjęć mdlaczkom, bo mi się starym nie chce. :ryk:
A tak w ogóle, to niedługo będę chyba mdlaczki rozdawać... :|

Ooooooooooooooo jaki kupiłaś?? :D

Nie ma chętnych na mdlaki? :(
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro lip 20, 2011 10:16 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Nikon D7000. Zobaczymy jak się sprawdzi. :) Jeszcze pasowałby mi do niego dodatkowy obiektyw za 900 zł i lampa, i inne cuda. :ryk: Na początek musi wystarczyc obiektyw kitowy.

O mdlaczka czasami ktoś zapyta - niby się zachwycają i zakochują (najczęściej kobiety, które później nie otrzymują zgody od TŻ-tów...) Była szansa, że Dalen pojedzie do Szczecina - pani dzwoniła trzy razy w ciągu jednego dnia, ale po konsultacji z mężem słuch o niej zaginął. No i tak oto mdlaczki dobijają już do 4 miesięcy... Demi zapowiada się świetnie i mogłaby zostać w hodowli (coraz częściej się nad tym zastanawiam, zwłaszcza że ona mnie kocha nad życie), ale nie jestem do końca przekonana ze względu na to, że ona jest cętkowana. Dalen jest piękny, umięśniony, przesłodki. Doran jest bardziej kościsty, za to najgłośniej mruczy i ćwierka jak wróbelek - wystarczy się do niego odezwać. Kocham je bardzo i coraz trudniej będzie mi się z nimi rozstać. Mnie ich obecność nie przeszkadza, ale w końcu będę miała w hodowli przewagę kastratów. :ryk: Ciekawe, czy moje marzenia o domku za 2-3 lata się spełnią... Wtedy żadna ilość kotów nie będzie mi straszna. :ok:
Nutka, Muza, Amber, Evo, Bonnie Blue, Demi, Goran oraz Gama pozdrawiają wszystkich.:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

mojekoty

Post » Śro lip 20, 2011 10:19 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Magda z ilościa kotów tez nie możńa przesadzać, trzeba dać rade wszystko ogarnąć ;) i finansowo i czasowo przeważnie. Wierzę, że się uda znaleźć fajne domki dla mdlaczków :ok: :ok: :ok:

No to będziemy czekać na zdjęcia nowym aparatem :piwa:

WarKotka

Post » Śro lip 20, 2011 10:20 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

trzeba dać rade wszystko ogarnąć i finansowo i czasowo przeważnie

Fakt... Na razie tę dziewiątkę, psa i chomika ogarniam. :ryk:
Co do czasu - tego Ci u mnie dostatek. Nie wiem na ile to się zmieni gdy firma drapakowa ruszy, ale i tak będę w domu. Koty będą mi pomagały szyć. :lol:
Ostatnio edytowano Śro lip 20, 2011 10:22 przez mojekoty, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

mojekoty

Post » Śro lip 20, 2011 10:22 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Dziewczyny, żebym ja miała możliwość wziąć kolejnego kota (domowników by się przekabaciło, gorzej z finansami), to z chęcią spełniłabym swoje marzenie o długowłosym miziaku... :( Ale niestety...

Więc tylko trzymam kciuki za domki.

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Śro lip 20, 2011 10:22 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Oj tam, u nas też przewaga kastratów, w pełni sprawni jeszcze tylko Warkota (do piątku) i Carlos (parę miesięcy), ciekawe czy w 11 można wystawiać kastraty :mrgreen:
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Śro lip 20, 2011 10:24 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

ciekawe czy w 1 można wystawiać kastraty

Wyraź się jaśniej, bo nie kumam tej "1"... :oops:

Dziewczyny, żebym ja miała możliwość wziąć kolejnego kota (domowników by się przekabaciło, gorzej z finansami), to z chęcią spełniłabym swoje marzenie o długowłosym miziaku... Ale niestety...

No widzisz - ja z kolei marzę o przygarnięciu dachowca, który dobrze by się odnajdował w dużym stadzie, bo często mam wyrzuty sumienia, ze mieszkają u mnie tylko rasowce. :oops:
Ostatnio edytowano Śro lip 20, 2011 10:28 przez mojekoty, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

mojekoty

Post » Śro lip 20, 2011 10:27 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

poprawiłem na 11, klawiatura mnie zdycha :mrgreen:
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Śro lip 20, 2011 10:31 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Gdzieś mi się obiło o uszy, że można. Ktoś opowiadał, że jego niewykastrowany młodziak nie miał szans, bo za konkurencję miał kastrata i ten kastrat z założenia miał większą masę i lepsze futro.
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

mojekoty

Post » Śro lip 20, 2011 10:35 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Dziewczyny, żebym ja miała możliwość wziąć kolejnego kota (domowników by się przekabaciło, gorzej z finansami), to z chęcią spełniłabym swoje marzenie o długowłosym miziaku... Ale niestety...

No widzisz - ja z kolei marzę o przygarnięciu dachowca, który dobrze by się odnajdował w dużym stadzie, bo często mam wyrzuty sumienia, ze mieszkają u mnie tylko rasowce. :oops:

W sumie u mnie też jest taki problem, że jakbym wzięła rasowego, to miałabym do siebie pretensje, że nie wzięłam jakiejś bidy, co to potrzebuje domku... I tak źle, i tak niedobrze ;) Ale może kiedyś przygarnę jakąś bidę rasową :) i będę mieć dwa w jednym.

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Śro lip 20, 2011 10:45 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

No właśnie. :ok: Rasowych kotów też w schroniskach jest wiele.
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

mojekoty

Post » Śro lip 20, 2011 11:50 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Dzień dobry. :lol:

Kochani a co z klubem...co ze światówką...będziecie?
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro lip 20, 2011 11:51 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

się zobaczy, jeszcze nic nie wiadomo

WarKotka

[poprzednia][następna]