Ryszard, Ryś, Rysiek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 16, 2011 9:15 Re: Ryszard, Ryś, Rysiek

Zapraszamy do naszych wątusiów, linki w podpisie :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw cze 16, 2011 9:15 Re: Ryszard, Ryś, Rysiek

Spokojnie, dziewczyna zawiozła 5 szt do Wielkiej Brytanii, wszystko się uda :ok: . Chip to dobra sprawa, nie tylko przy wyjeździe. Doczytaj spokojnie jakie wymogi musisz spełnić i rozplanuj spokojnie co kiedy.
Za kurczaka palec odgryza - drapieżnik w końcu :twisted: . Tylko kurak to chyba sparzony albo przemrożony powinie być :wink:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw cze 16, 2011 9:17 Re: Ryszard, Ryś, Rysiek

alix76 pisze:Makaron to zboża, nie zaszkodzi, ale raczej mało pożywny dla kotów - lepiej pozwalaj mu kraść mięso 9bez przypraw), twarożek, jajko ...
Cudny kocurek! Po odrobaczeniu trzeba by go zaszczepić - dogadasz się :wink: ? I coś jeszcze mi przyszło do głowy - będziesz chciała z nim przyjechać do Polski?
A podrapane nogi i ręce to nieodłączne atrybuty kociarza :lol:

Dogadać się dogadam :D . Z tym akurat nie mam problemów- już ładnych parę lat tu jeżdżę. W razie czego mogę pomóc i innym :D Tylko terminologia medyczna nie bardzo jest w książkach i słownikach ;)

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Czw cze 16, 2011 10:24 Re: Ryszard, Ryś, Rysiek

Jak sie ma Rysiulek dzisiaj? :D Moze jakies nowe zdjecia? :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw cze 16, 2011 13:37 Re: Ryszard, Ryś, Rysiek

Rysiek dzisiaj ok. Zdjęcia będę zamieszczać regularnie. Za 2 tyg. jedziemy na kolejne szczepienia :) Poniżej zdjęcia sprzed 2 tyg.- wtedy jeszcze był chory co było widać po oczkach.
Obrazek
i dalej:
Obrazek
:D

juana

Post » Czw cze 16, 2011 13:48 Re: Ryszard, Ryś, Rysiek

alix76 pisze:Spokojnie, dziewczyna zawiozła 5 szt do Wielkiej Brytanii, wszystko się uda :ok: . Chip to dobra sprawa, nie tylko przy wyjeździe. Doczytaj spokojnie jakie wymogi musisz spełnić i rozplanuj spokojnie co kiedy.
Za kurczaka palec odgryza - drapieżnik w końcu :twisted: . Tylko kurak to chyba sparzony albo przemrożony powinie być :wink:

Co do czipa- i tak jak tylko kocik podrośnie to będzie miał wszczepiony- od początku wiedziałam, że będzie miał. Tym bardziej,że drzwi tego domu wychodzą od razu na kawalącik chodnika a potem na ulicę. O obroży z zawieszką z nr telefonu nie chce słyszeć :twisted: Trzeba mi będzie zapytać veta o jakieś leki na podróż albo coś. Niestety nawet kilkunastominutowe podróże źle znosi.

juana

Post » Czw cze 16, 2011 13:56 Re: Ryszard, Ryś, Rysiek

Oj, z tą ulicą to niedobrze :( - musi wychodzić?

alix76

Post » Czw cze 16, 2011 14:12 Re: Ryszard, Ryś, Rysiek

No właśnie pilnuję żeby nie wychodził. Póki co często jest na balkonie- na razie nie próbuje skakać :wink: , choć tego też się trochę obawiam. Gdyby to był mój dom, to dawno już bym założyła siatkę na poręcze.

juana

Post » Czw cze 16, 2011 14:19 Re: Ryszard, Ryś, Rysiek

Śliczny jest :1luvu: . Lepiej żeby nie wychodził...
Obrazek

kokocha

Od: Pon maja 23, 2011 9:06

Post » Czw cze 16, 2011 21:07 Re: Ryszard, Ryś, Rysiek

Dwa razy wyniosłam go do ogrodzonego ogródka, który jest 2 metry od domu. Beczał i próbował zwiać, więc wniosłam go z powrotem do domu :D

juana

Post » Czw cze 16, 2011 21:08 Re: Ryszard, Ryś, Rysiek

Mądry kotek :twisted: . Możesz spróbować spacerków na smyczy, jak będzie zaszczepiony :wink:

alix76

Post » Pt cze 17, 2011 7:23 Re: Ryszard, Ryś, Rysiek

Dzień dobry wszystkim :kotek: :kotek: :kotek: i ich Dużym :)
Dzisiaj zaczynamy od pytań :). Ryśkowi rośnie dorosła sierść i ta dziecięca mu wyłazi. Czy mogę mu kupić jakąś szczotkę lub rękawicę ze szczotką? Czy może sam sobie powinien poradzić? A co z pazurkami? Na razie mebli nie drapie, tylko czasem krzesła przeplatane sznurkami ze słomy. Zrobiłabym mu drapak ale nie wiem czy się nim zainteresuje...

juana

Post » Pt cze 17, 2011 8:44 Re: Ryszard, Ryś, Rysiek

Dzień dobry :)
Jeśli chodzi o szczotkę to oczywiście, że możesz takową zakupić. Raz, że Rysiowi pomożesz się "oczyścić" a dwa, że jest to kolejna forma pieszczot. Moje obydwa koty są zachwycone czesaniem. W kwestii pazurków i drapaka... jeśli nie chcesz podrapanych mebli to zainwestuj w niego :) jest wiele przeróżnych rodzajów od małych deseczek na wielkich z wieloma poziomami kończąc. A jeśli chodzi, żeby zainteresować malca, to trzeba go zachęcać. Czyli jak zauważysz, że zaczyna drapać, to możesz przenosić go w miejsce, które jest do tego przeznaczone. Możesz też zawiesić na drapaku zabawkę jakąś.. :)
Pozdrawiamy
Obrazek

kokocha

Od: Pon maja 23, 2011 9:06

Post » Pt cze 17, 2011 14:03 Re: Ryszard, Ryś, Rysiek

Dzisiaj to ja- Ryszard coś Wam powiem. Moja Duża zazwyczaj jest fajna :D ale wczoraj to już przesadziła. Kazała mi mieszkać w kartonie :| (jak na jakimś dworcu). Ale żeby ten karton był jeszcze normalny :evil: I jeszcze to okno- jakby nie można było wstawić większego :roll: No to sam musiałem zająć się jego powiększaniem[i] [/i]
Obrazek
baaaardzo się starałem :)
Obrazek
:mrgreen:
Obrazek

juana

Post » Pt cze 17, 2011 14:31 Re: Ryszard, Ryś, Rysiek

Zrobiłaś mu najlepszą zabawkę, jaką można zrobić koteczkowi :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Kartony, kartoniki to jest to, co koty kochają najbardziej :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

[poprzednia][następna]