Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 26, 2011 2:05 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

Witam ponownie...znowu siedzę z moim biedakiem na kolanach...próbuje chodzić,nie wolno mu,więc przemawiam do niego,głaszczę,uspokajam.
Najbardziej martwi mnie to,że juz dosyć długo nie pije,od wczorajszej nocy nie sikał.Myślałam,że po narkozie będzie spragniony,ale niestety nadal odmawia picia,a kiedy próbuje go napoić strzykawką albo zakraplaczem,nie przełyka.
Słuchajcie,ludzie z sercem,wielkim jak stodoła.Dziękuję.Cóż ja moge więcej powiedzieć?Uratowaliście życie mojemu kotu.Nie wiem,jak mam dziękować za datki i wsparcie.Dziękuję,że jesteście.
Bazarek zrobię.Może uda mi się wyleczyć Plamka z tej chlamydiozy,albo zaszczepić resztę mojej gromadki.To jest fantastyczna czwórka:czarno-biały Plamek,rudzielce Puś i Wiktor,i grafitowo szare nic na czterech łapkach czyli Zosia.
Kocham ich wszystkich.
Poprosiłam katgral-mojego anioła miłosierdzia-o wrzucenie tutaj tych zdjęć Plamka,zrobi to pewnie lepiej niż ja.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Czw maja 26, 2011 8:32 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

Źle, że nie pije. Musi dostać kroplówki.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Czw maja 26, 2011 8:37 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

Też mam ten problem... Kotek powinien dostać kroplówkę...
Obrazek

kokocha

Od: Pon maja 23, 2011 9:06

Post » Czw maja 26, 2011 8:50 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

Dzisiaj następna wizyta u weterynarza,mam nadzieję,że coś się poprawi....Że nie je,to pół biedy,ale musi pić.Jak się odwodni,to już tragedia.Bezsilna się czuję i tyle.Dobrze,że jesteście,dzięki.
Zmęczona już jestem.Nie sypiam,w głowie mi się kręci trochę.Może to przez to,że nie dojadam...wiecie,jak to jest,człowiek myśli o sobie na końcu,najpierw dzieci,potem zwierzęta.Ale przywykłam do tego,pod koniec miesiąca zawsze jest u nas kiepsko.Żeby choć ta praca była!
Dosyć,mnie samą denerwuje takie użalanie się nad sobą,to jest nieważne,ważny jest Plamek.Jak on da radę,to ja też.I nie ma innej opcji.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Czw maja 26, 2011 8:55 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

Poproś weta o kroplówkę, skoro nie pija - zobaczysz, poczuje się lepiej :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw maja 26, 2011 9:00 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

Tak zamierzam zrobić,ja tu już nie poradzę,robiłam,co mogłam,ale się nie udało.Jedynie kroplówka może pomóc.

vip

Post » Czw maja 26, 2011 9:11 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

I powinien dostać catosal w zastrzykach. Kot to nie pies i dłuższy okres bez pokarmu ma negatywny wpływ na wątrobę.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Czw maja 26, 2011 11:46 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

Hej

wizyta z tego co wiem będzie dzisiaj około 15.00 mam nadzieje że będą po niej dobre wieści, bo z tego co rozmawiałam z Panią Małgosią dzisiaj rano z Plamkiem jest średnio :(

poniżej wklejam zdjęcie kociucha i jego biednych łapeczek :(

po kliknięciu na zdjęcie otworzy się ono w większym rozmiarze

Obrazek

Obrazek
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Czw maja 26, 2011 11:53 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

Biedaczek..
oby było lepiej. trzymam kciuki i czekam na info :ok: :ok:
Obrazek

kokocha

Od: Pon maja 23, 2011 9:06

Post » Czw maja 26, 2011 12:47 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

Bardzo bardzo wielkie podziękowania dla liszycy.Aniu,mogę cię zapewnić,że to,co przesłałaś,w całości spożytkuję dla mojego Plamka.Ja dam sobie radę,on nie.Kto przygarnia kota,bierze na siebie odpowiedzialność za jego życie i zdrowie,i ja mam tego świadomość.Kupię przede wszystkim opatrunki,bo tego idzie cała masa,po dzisiejszej wizycie być może będą potrzebne jakieś leki.A jeśli coś zostanie,to kupię mu puszeczkę jakiejś lepszej karmy,oczywiście jak już zacznie jeść.Tak w ramach rekonwalescencji.
Dziękuję Wam wszystkim z całego serca.

vip

Post » Czw maja 26, 2011 12:57 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

Nie ma za co. Życzę dużo zdrowia! :1luvu: :ok: :ok:

liszyca

Od: Pon maja 16, 2011 15:10

Post » Czw maja 26, 2011 16:05 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

rozmawiałam chwilę z Panią Małgosią

od 15.00 są w lecznicy Plamek jest podłączony do kroplówki, jest średnio :( wątroba siada :(

Pani Małgosia powiedziała że pani Doktor będzie do mnie dzwonić jak zrobią dzisiaj wszystko, ale to pewnie jeszcze potrwa.

ten telefon oznacza że koszta znacznie mogą przekroczyć zakładane 200 zł (tak się umawiałam z lekarzem ze jeśli leczenie będzie do 200 zł ma mi nawet nie dawać znać tylko wysyłać rachunek w innym przypadku ma leczyć ale dzwonić)

Szlag! Chyba jednak będzie trzeba zrobić zrzutę. Jeśli ktoś może wspomóc Plamka będę wdzięczna. Jeśli ktoś chce namiary na lekarza podam (są zresztą na stronie jakby ktoś chciał zadzwonić i się dopytać o rachunki itd)
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Post » Czw maja 26, 2011 16:16 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Mocne kciuki za kociaka

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw maja 26, 2011 16:22 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

Proszę o nr. tel. mamusi Plamka, jestem z Częstochowy, finansowo nie pomogę, ale inaczej mogę ;)

edit: mam nr. dzwonię :)
najszczesliwsza

Post » Czw maja 26, 2011 16:31 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

Dzwoniła wet P. Anna Piątkowska z Feniksa

Jest źle :( bardzo źle :( rokowania słabe, ale walczymy!
rany są straszne, odsłonięte kości, mięśnie :( Plamek jest żółty, odmawia jedzenia, picia. organizm zakażony

Pani Małgosia będzie go próbować karmić na siłę do tego codzienne wizyty w lecznicy i mocne kciuki żeby w kilka dni była widoczna jakakolwiek poprawa!

na razie plan jest taki że:

1. codziennie wizyta + kroplówka + leki do momentu kiedy nie zaskoczy z jedzeniem i piciem (koszt około 40-50 zł każdego dnia)

2. jutro będą wyniki krwi morfologia i biochemia - od tego będzie zależało dalsze postępowanie i koszta

3. koszt dzisiejszej wizyty (rew badania, leki, kroplówka) - około 150 zł czekam na rachunek na maila jak dostane wkleję do wątku

4. leczenie - cholernie długie jeśli chodzi o rany, dodatkowo w zależności od tego czy stan ogólny się poprawi może być dłuższe i kosztowniejsze

najbliższe dni są decydujące :(

Podałam weterynarzowi link do tego wątku powiedziałam że będę tu wklejać rachunki, poprosiłam o ewentualną zgodę na lekkie opóźnienia w płatnościach Pani Doktor wyraziła zgodę :1luvu:

za dzisiejszą i jutrzejsza wizytę zapłacę, co dalej.....ech uruchamiam ŚCIEPĘ PLAMKOWĄ!! chętnych zapraszam do pomocy

Ponieważ

1. z uwagi na to że lecznica ta zgodziła się na przyjęcie kota z dziwnym systemem płatności z uwagi na moją znajomość z jedną z osób z Częstochowy która leczy tam zwierzęta

2. zagwarantowałam powołując się na znajomość z tą osobą że wszystko zostanie opłacone

Proponuję żeby osoby które chcą dołożyć chociażby 1 zł do najbliższego leczenia Plamka w Feniksie wpłacały pieniądze na moje konto (chętnym podam na prw), ja każdą wpłatę wpiszę w wątku, będę wklejać rachunki i potwierdzenia opłacenia.

Jeśli ktoś ma jakąś inną propozycję rozliczenia oczywiście jestem otwarta :)
Obrazek

katgral

[poprzednia][następna]