Kot Trojański i kocio-mysia banda ;]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 18, 2011 0:11 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów - cz 2.

I wieści z ostatniej chwili...bladym świtem, pierwszym autobusem przyjedzie dziewczyna z maleńtasem, który sam jeszcze jeść nie chce. Wykorzystamy Trojową laktację. Oby tylko go przyjęła...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Śro maja 18, 2011 6:36 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów - cz 2.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz..zieeeew...

Obrazek

spaaaa...spaaaać....

Obrazek
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Śro maja 18, 2011 6:54 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów - cz 2.

O mój panie - jesteś wielką kobietą - Ty i Trojka - jakie maluchy

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro maja 18, 2011 7:50 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów - cz 2.

Czyli miałam rację, że ma ok. 3 tygodni i całe szczęście, że Twoja kotka pomaga, bo z nauką jedzenia czegoś innego, niż mleko, byłoby dużo pracy na razie :)
Super, że Troja go akceptuje.
Mam nadzieję, że się uda, skoro już mały ma tyle szczęścia w życiu :lol: :ok:
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro maja 18, 2011 7:59 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów - cz 2.

Troja niezbyt chętnie go karmi..ale karmi. Umyła mu kuperek kilka razy, ale bez efektu. Ja też go masowałam, pocierałam mokrym wacikiem i nic. Wyczytałam, że w wieku 3 tygodni zaczynają się już same wyprózniać... zobaczymy.
Apetyt ma jak smok, mleko nan spija z łyżeczki :D A jak nie trafi w łyżkę, wsysa się w ręcznik albo gryzie brzeg kartonika swojego. Albo moje palce :D
Przed chwilą pozwiedzał pokój, teraz wpakowałam go do kartonu i znowu śpi :)

KaleidoStar

Post » Śro maja 18, 2011 9:25 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów - cz 2.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Śro maja 18, 2011 9:40 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów - cz 2.

Nnnoo...zrobił siusiu... :? Szkoda, że akurat jak na chwilę wyszlam z pokoju. Muszę sobie w końcu kupić drugie prześcieradło na łóżko :lol:

KaleidoStar

Post » Śro maja 18, 2011 9:51 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów - cz 2.

Aniu! mleko Troi moze nie być pełnowartościowe.mały może być głodny a to boli. jednak chyba dla jego dobra trzeba kocie mleczko instant zakupić takie dla niemowląt, buteleczka z mini smoczkiem tez dostepna... sam nie pociągnie ze spodeczka ile trzeba ( ?) a lada moment powinien sam spijać, i rozmoczonego Royala Winning można podać. Miałam takie trzy berbecie w zeszłym roku... i dały radę. Czy jakoś Ci pomóc?

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Śro maja 18, 2011 9:58 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów - cz 2.

Malec spija z łyżeczki - coś pomiędzy siorbaniem a chłeptaniem uskutecznia. Mam mleko NAN Pro, mleko początkowe dla niemowląt. Wypija więcej, niż mówi internet, że ma minimalnie pić w tym wieku, więc chyba nie jest źle...
Dziś jadę z Zającem do weta, to mały pojedzie z nami. Te oczęta ma straszne, zaropiałe i do połowy tylko widoczne.

KaleidoStar

Post » Śro maja 18, 2011 9:59 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów - cz 2.

Chyba gdzieś wyżej wyczytałam że mały jets na mleku NAN ? strzykawką go karm, za ok tydzien, 1.5 max powinien już sam szamać ;) te oczka ma brzydkie, krop mu gentamencyną i przemywaj naparem z czarnej herbaty
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro maja 18, 2011 10:01 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów - cz 2.

Strzykawką się boję, że go utopię. Dziś kupię smoka. Chyba że ktoś ma na zbyciu? Ale jak mówię - pije sam bez problemu. Ciapy zrobiionej ze stałego żarewłka jeszcze nie chce, chociaż przez chwilę go zafascynowala.

KaleidoStar

Post » Śro maja 18, 2011 10:08 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów - cz 2.

KaleidoStar pisze:Strzykawką się boję, że go utopię. Dziś kupię smoka. Chyba że ktoś ma na zbyciu? Ale jak mówię - pije sam bez problemu. Ciapy zrobiionej ze stałego żarewłka jeszcze nie chce, chociaż przez chwilę go zafascynowala.

Aniu, puki buteleczki nie masz, karm strzykawką, bardzo delikatnie z boczku włóż końcówkę i pomalutku wpuszczaj, dojdziesz do wprawy ;) z łyżeczki może nie wypijać wystarczającą ilość, on powinien z 20 ml wypijać :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro maja 18, 2011 10:10 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów - cz 2.

Zaznaczam :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro maja 18, 2011 10:12 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów - cz 2.

Cześć Aniu, ja też zaglądam do Ciebie na wąteczek, ale czasem nieregularnie. Kilka dni odpuściłam, a tu takie zmiany. Jaki śliczny, nowy maluszek :1luvu: :1luvu: :1luvu: I Troja jako matka karmiąca :1luvu: :1luvu: :1luvu: Fajne masz teraz towarzystwo :ok: :ok: :ok: Jak byś chciała przeczekać korki po wecie (każdy pretekst jest dobry), to zapraszam na kawę i coś do kawki.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Śro maja 18, 2011 10:17 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów - cz 2.

:ok: :ok:
:ok: :ok: za malucha!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

[poprzednia][następna]