Szara Myszka, Księciunio i Dzidzia ;D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 04, 2011 11:52 Re: Szara Myszka, Księciunio i Dzidzia ;D

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Mam śpiwór w zanadrzu :ryk:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro maja 04, 2011 12:18 Re: Szara Myszka, Księciunio i Dzidzia ;D

Bardzo śmieszne :roll:

Fenrisio wczoraj ślinił się z jednej strony pyszczka :| , nie wytrzymałam i wywlokłam go do weta - i dobrze, okazało się, że zrobił mu się stan zapalny dziąsełka :(
Jak wetka wypisywała mu książeczkę, poszedł zwiedzać gabinet :wink: i jak się zawekował na półce pod ławką to nie chciał wyjść - nawet mnie obsyczał 8O pani dr proponowała, że może zostać jak chce :lol: ale jaku mu zagroziłam, że powiem cioci Atce, żeby go odebrała i zabrała do bengali to się zreflektował i wyszedł :twisted: Za to w samochodzie usiadł dokładnie w drugim końcu siedzenia i całą drogę na mnie nie spojrzał :roll: :lol:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Śro maja 04, 2011 12:37 Re: Szara Myszka, Księciunio i Dzidzia ;D

Myszolandia pisze:Mam śpiwór w zanadrzu

Mam kerimatę. Dać? :wink:

I co ten F nawywijał z tym dziąsłem? Oberwał w nie od którejś z panienek?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro maja 04, 2011 12:52 Re: Szara Myszka, Księciunio i Dzidzia ;D

MariaD pisze:
Myszolandia pisze:Mam śpiwór w zanadrzu

Mam kerimatę. Dać? :wink:
Następna mundra :roll: - poczekam, aż będziesz miała znowu koszyczek już włażący na łóżko i tez się będę śmiać :twisted:

MariaD pisze:I co ten F nawywijał z tym dziąsłem? Oberwał w nie od którejś z panienek?

Nie wiem, ma zaczerwienione, a z tyłu pyszczka, z tej strony co się ślinił, nawet krewka mu poszła u weta :( narazie dostał lekkie leczenie i maść do smarowania - fajna, kochanie moje ładnie daje sobie nią miziać dziąsełka :) A jak mu się wygoją będziemy wdrażać program higieny zębowej zakrojony na szerszą skalę 8)
W przyszłym tygodniu pewnie wybierzemy się na kontrolę do naszej stałej wetki to zobaczymy co powie - on raptem miesiąc temu miał bardzo dokładnie oglądana paszczę jak o bracie usłyszałam i wszystko było ok :? Ale jak będzie za dużo kombinował to w komórce (jeszcze po Arii) mamy też kontakt i do pani wet.dentystki :twisted:
Chociaż muszę powiedzieć, że wetka do której trafiliśmy wczoraj tez bardzo mi przypadła do gustu :ok: (mimo, że to nie była akurat ta super hiper polecana tam na białołęce :wink:) Konkretna, miła, rozmowna, sensowna - nie chciała od razu walić kotka sterydem, a wywiadzie nawet się zainteresowała czy kotek jest z dobrej hodowli :mrgreen:
Fenrisiowi lecznica też się podobała, tylko był niepocieszony - wręcz fochnięty :roll:, że nie dałam mu zwiedzić poczekalni :lol:

ewkaa

Post » Śro maja 04, 2011 13:43 Re: Szara Myszka, Księciunio i Dzidzia ;D

ewkaa pisze:Następna mundra - poczekam, aż będziesz miała znowu koszyczek już włażący na łóżko i tez się będę śmiać

Już się śmiałaś i to dwa razy. Teraz moja kolej. :mrgreen:
Masz jeszcze włóczniaczki, jak je zestawisz to coś z siebie upchniesz. ;)

A nie utkwiło mu coś tam, bo tak jedna strona? :?

ewkaa pisze:Fenrisiowi lecznica też się podobała, tylko był niepocieszony - wręcz fochnięty , że nie dałam mu zwiedzić poczekalni :lol:

Po mamusi, która w Cieszynie wykorzystała otwarte drzwi, wparowała do Gosiak104 i Czinka, odszukała czarne zadekowane za kanapą i mu zdrowo nawrzucała. :roll:
Obrazek

MariaD

Post » Śro maja 04, 2011 13:52 Re: Szara Myszka, Księciunio i Dzidzia ;D

MariaD pisze:
Masz jeszcze włóczniaczki, jak je zestawisz to coś z siebie upchniesz. ;)
Tak właśnie myślałam czy nie poprosić o wersję dla ludzia - nie musi być okrągła :lol:

MariaD pisze: A nie utkwiło mu coś tam, bo tak jedna strona? :?

No właśnie okazało się, że całe dziąsła ma zaczerwienione :| az tej jednej strony to było już mocno bardziej i jakaś nadżerka tez tam była :( ale podobno tylko tam - wetka mówiła, że może, on ma nadwrażliwość na płytkę nazębną, podobno to się zdarza :roll: Na razie mamy leki na najbliższe dni i ten żelik do dziąseł :) a po weekendzie damy paszcze do obejrzenia jeszcze komuś :wink:

ewkaa

Post » Śro maja 04, 2011 13:55 Re: Szara Myszka, Księciunio i Dzidzia ;D

Mam nową, zapakowaną fabrycznie gumową szczoteczkę do kocich zębów, taką zakładaną na palec. Chcesz?
Miała być dla Soni i Bajry, ale lepiej mi wychodzi palcem owiniętym w gazik.
Obrazek

MariaD

Post » Śro maja 04, 2011 14:04 Re: Szara Myszka, Księciunio i Dzidzia ;D

MariaD pisze:Mam nową, zapakowaną fabrycznie gumową szczoteczkę do kocich zębów, taką zakładaną na palec. Chcesz?
Miała być dla Soni i Bajry, ale lepiej mi wychodzi palcem owiniętym w gazik.

No ja mam niby szczoteczki, tez jeszcze nieużywane, ale nie takie na palec - wiec jak nie używasz to chętnie przejmę :D Na palec to ostatnio kupiłam taki ala gazik z mikrowłókien edit: o taki http://www.denys-petshop.pl/micromed/, specjelnie dla kotów do czyszczenia, ale jeszcze nie próbowałam :wink: muszę zobaczyć jaka metoda mu najbardziej przypasuje, ale to dopiero jak mu się dziąsełka wygoją :)

ewkaa

Post » Śro maja 04, 2011 14:10 Re: Szara Myszka, Księciunio i Dzidzia ;D

Ok, to dziś postaram się dać Tacie jak będzie odbierał stolik.
A gdzie konkretnie te gaziki kupowałaś?
Obrazek

MariaD

Post » Śro maja 04, 2011 14:24 Re: Szara Myszka, Księciunio i Dzidzia ;D

MariaD pisze:Ok, to dziś postaram się dać Tacie jak będzie odbierał stolik.
A gdzie konkretnie te gaziki kupowałaś?

My kupiłyśmy z mamą na jakiejś wystawie, ale potem widziałyśmy je w Warszawie w lecznicy na Powstańców (koło Laboklinu) :D

ewkaa

Post » Śro maja 04, 2011 18:32 Re: Szara Myszka, Księciunio i Dzidzia ;D

Szara Myszka :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Księciunio :1luvu:

Obrazek

W pudle :mrgreen:

Obrazek

z pudłem jest cała historia, a właściwie z dziurą :lol: przyszły żwirki dla kotów w dużym pudle, ale zgniecionym - czyli nie nadaje się do przeprowadzki więc poszło dla kotów :mrgreen: wycięłam dziurę wielkości Frygi żeby mogła sobie wygodniej przed mutantami uciekać w razie czego :wink: Tymczasem okazało się, że duży kotek i w małej dziurze się zmieści 8)
:arrow: http://youtu.be/-B7Qf75GIt4
Żeby było śmieszniej Gamina też przez nią przełazi 8O tylko jeszcze nie udało mi się tego udokumentować :ryk:

W słoneczku :D

Obrazek

Dzidzia :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Kolorki :D

Obrazek

Poluje na szczura :mrgreen:

Obrazek Obrazek

Profile :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Spójrz mi prosto w oczy 8)

Obrazek

Obrazek

ewkaa

Post » Śro maja 04, 2011 18:59 Re: Szara Myszka, Księciunio i Dzidzia ;D

Nie ma tak małej dziury żeby się kot nie zmieścił.
Desna
Obrazek

MariaD

Post » Śro maja 04, 2011 19:04 Re: Szara Myszka, Księciunio i Dzidzia ;D

Wspaniale zdjecia :kotek:

MariaD beda same rude :lol:

ze skarpetkami solidy 8) no dobra przesadzilam z tymi solidami -kocham pregi :ryk:

Rys tez jak jest u weta ,to chce zwiedzac :kotek: i zadziwiajaco duzo osob chce adoptowac natychmiast mego koteczka.Acha nie wiem jak to sie dzieje ,ale w ostatnim czasie zaczynaja mnie weci pytac ,czy on na pewno nie gryzie, czy tez pazurkami znaczy wetow potraktowanych po kociemu 8O 8O 8O Moje wcielenie niewinnosci -coz -chyba pysio mu sie miaukuni u wetow :wink: ?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro maja 04, 2011 19:40 Re: Szara Myszka, Księciunio i Dzidzia ;D

anulka111 pisze:MariaD beda same rude :lol:

Za co? No co ja Ci zrobiłam? :crying:
Obrazek

MariaD

Post » Śro maja 04, 2011 20:32 Re: Szara Myszka, Księciunio i Dzidzia ;D

Rany jaki Fenrisek był słodki jako malutki :mrgreen:
Obrazek