W ten wietrzny dzień postanowiłam zrobić porcyjki mięsa dla Feni.
Rzadko jestem w centrum więc kupiłam troszkę więcej
25g na kg ciałka

więc na 3,400kg to ok85g dziennej racji wołowiny.
Co prawda nie mam wagi lecz poprosiłem w sklepie by mi odważono 100g [wracając do domu stwierdziłam że jednak mniej powinno być] Za miarkę wzięłam kieliszek, odmierzyłam ową małą porcję i odjęłam kawałek te ok 15g[które kotce dałam na kolację

]. Wyszło 1 i pół kieliszka z czego pełny kieliszek ma 55ml. Tak odmierzając zapełniłam 14 małych woreczków strunowych i ułożyłam 13obok siebie w zamrażarce a jeden zostawiłam na jutro w lodówce
Następnie podzieliłam 1,200/0,085g=14
W między czasie będę robiła przerwy z mielonym i podam trochę w całości mięska na tę zębole.
Tak właśnie, ile

sterylizowany powinien pić

Jak jest teraz na mięsie to nie bardzo znika woda z miseczki obok

jednak zauważyłam , że gdy doleje jej do tego mielonego czy w kawałkach ok 55ml przegotowanej wody jednorazowo to wypije rozwodnioną krew a następnie zjada mięsko.
Dziś miała mało śmierdzący kał

[tzn woń nie rozniosła się po pokoju

pozytyw

] i o stałej konsystencji, nareszcie
Teraz muszę pokombinować z ogłoszeniami w moim mieście by pozostałą karmę odsprzedać i kupić FC. Puki co niema zainteresowanych
Dziś w mieście widziałam myjącą się krówkę na parapecie

od razu uśmiech mi się pojawił na twarzy_kotek ma bezpieczny start
Tak się zastanawiam, kotce zmieniła się "jakość" futerka_od początku miała miękką sierść ale...
Na 8 marca dostała szczotkę z drucikami i od tamtej pory wyczesuję jej delikatnie podszerstek

[to szczotka dwustronna ale drugie plastikowe włoski niczego nie wyczesywały, więc... usunęłam je i ozdobiłam tą stronę decu

-teraz i mi milej ]
Naprawdę sporo na początku na jedno czesanie: dwie pełne szczotki włosów ale tych z pod spodu

teraz mniej_może stres, też może liniała , mniej już tego wychodzi_wiadomo w domu cieplej
Od wczoraj zauważyłam, że tuż to jedwabistą

sierść ma[moje włosy takie nawet nie są

chyba że po nałożeniu kropelki jedwabiu w płynie

]
Czesanie, zmiana diety

... hmm ciekawe _nie mniejszym obie jesteśmy zadowolone

[img]zdj%20niebawem[/img]
Nawet jak śpi ma taki śliczny pyszczek [img]jw[/img]