Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kociamysza pisze:Kicia.Yoda uratowala dzisiaj moje zycie.
Jedynym nieprzyjemnym mankamentem zycia w Chile (nie liczac niekompetentnych mechanikow samochodowych) sa pajaki. A szczegolnie jeden z nich jadowity araña de rincon:
http://www2.udec.cl/~lpalma/arincon.html
Zyje to to w 90% chilijskich domow i tylko dzieki edukacji spleczenstwa nie ma wielu przypadkow zejsc smiertelnych. Pajak jest strachliwy, boi sie swiatla i halasu. Melinuje sie we wszelkich zakamarkach, w zaslonach, szafach, lozkach itp. Ukaszenie jest bardzo bolesne a reakcje sa rozne, zalezne od miejsca ugryzienia.Od duzego obszaru martwiczego po smierc.
Kicia lubi polowac na pajaki masci wszelakiej, goni je wytrwale, bije lapa, przytrzymuje za odnoza, slowem pajak nie ma szansWydaje przy tym radosne pohukiwania i miauki po ktorych poznajemy ze kolejny pajak stal sie nieszkodliwy.
Nocke Kicia postanowila spedzic tym razem w moim lozkuOkolo 5 rano obudzily mnie wlasnie pelne wesolosci spiewy Kici, a ze pobudki o tej godzinie nie sa niczym specjalnym, na spiaco wstalam, sypnelam chrupkow, ale Kicia ciagle cos majstrowala przy poduszce, o dziwo niereagujac na ukochany odglos sypanego zarelka. Pierwsza moja mysl, pajak, podeszlam i oblal mnie zimny pot! Obok poduszki dogorywal calkiem dorodny okaz rincona.
Wole nie myslec coby sie stalo, gdyby nie wczorajszy wybor Kici...
vega013 pisze:
Ojej, jaka Ty odwazna kotunia jesteś!!! Az Ciem podziwiam. To ja - Gabunia malutka. Oliwka telaz pozwala mi pisać i nie lobi plychu, plychu, ze ja z błendami pisem. Jak byłam baldzo chola, Oliwka powiedziała, ze jak wyzdlowiejem, to pozwoli mi pisać ile bendem chciała. Ale ja siem jesce naucem.
Gabi któla podziwia dzielnom i mondlom Yodem
Witaj Yoda,
Nie gniewaj się na malucha za te błędy. Cudownie chronisz swoją Dużą i zaimponowałaś nam. Takiego groźnego pająka to nawet Filuś by się przestraszył!
Ściskam Cię mocno łapkami i przesyłam moje lizu, lizu, lizu
Oliwka biegająca po forum i pisząca w imieniu wszystkich kotków
majka2222 pisze:Co za horrrror. A kici pająk nie ugryzie?
NITKA/KARINKA pisze:Instrukcja głosowania w Krakvecie:
1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum
2. wciskasz link Rejestracja
3. wyskakuje regulamin rejestracji, a Ty zaznaczasz: Akceptuję
4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz wpisujesz kod z obrazka
i wciskasz"wyślij"
5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link
6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"
8. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - grudzień 2010”
9. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz pozycję 5 (piątą) "Kocia Arka Noego z Radomska" i klikasz pod ankietą „wyślij”.
Jeśli jesteś zarejestrowany na KV i pamiętasz nick oraz login zaczynasz od punktu nr 6!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 36 gości