Niki (FeLV+) - startujemy w konkursie :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 11, 2010 12:38 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

My dzisiaj w biegu

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw lis 11, 2010 18:36 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Nikuniu :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw lis 11, 2010 21:32 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Aga, może to Cię zainteresuje:

viewtopic.php?f=1&t=119905
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie lis 14, 2010 19:56 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Dzięki Aniu :1luvu: zadzwonię, choć będę miała trochę problemu z wyjazdem tam :(
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Nie lis 14, 2010 23:39 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Pod moją nieobecność Niki nie zrobiła żadnych niespodzianek - uff!
Była cichutka, czasem jak cień, a czasami nawet się chowała i mama jej nie mogła znaleźć. Jadła, spała i czasem pobawiła się z mamą sznurkiem i sama też. Nie pozwalała się głaskać, ani nie przychodziła na kolana.

Na mój widok dzisiaj cicho miauknęła i poszła na podkulonych nogach do kuchni :roll: Bała się mnie trochę...
Potem były przytulanki i spanie na kolanach, ale jest ciut nieufna... :(

Zaaplikowałam dziś Profendera na głowie w 4 miejscach, rozchylajac siersc. A po kilkunastu min. panna przyszła z taką głową:

Obrazek Obrazek

Czy to normalne? Jak wetka aplikowała tego nie było. Boje sie, ze zamiast sie wchłonac, Niki to roztarła :(
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Post » Nie lis 14, 2010 23:42 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

to normalny wygląd po aplikacji profendera

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Nie lis 14, 2010 23:45 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

uff... dzięki Dite :)
Obrazek

szybenka

Post » Pon lis 15, 2010 16:27 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Dzielna Nikunia! :1luvu:
Wie na co wypada. :wink:
"Niespodzianki", to może w jej mniemaniu szczególny objaw czułości i przywiązania. :wink:
Widać są one zarezerwowane dla Ciebie. :wink:
Buziaczki i uściski. :1luvu:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Pon lis 15, 2010 18:30 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Dokładnie Szybenko,Miśka tez tak miała i może w tym miejscu jakis czas więcej sierściuchy wyłazić później i taki dziwny zapach jest
Ja do naszej wetki poszłam jak to samo u Miśki zobaczyłam,to powiedziała,że tak właśnie jest,jak ktos tu napisał,że to normalne,ale co ma wchłonąć i "zniszczyć" wroga to zniszczy
Obrazek

Myszolandia

Post » Pon lis 15, 2010 19:56 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Dzisiaj, po moim powrocie.

Tak ostatnio - czasami, wygląda odwaga mojej kici :)

Obrazek Obrazek

Tak kiciunia podchodzi do swojego przyjaciela - odkurzacza. Przyjaciela, dopóki nie zacznie warczeć ;)

Obrazek
Z boku od łopatki do połowy boku, w miejscu gdzie była grzybica, Nikuni sierść zrudziała :roll: Dziwne to. Wetka mówiła, że tak bywa. Zdjęcie tego nie oddaje.

Potem Niki szalała: skakała po łóżku, polowała na zabawkę, podrzucała ją, lizała...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek (ta zabawka to strzał w "10", tyle radości :) )

...a potem padła :mrgreen:
Obrazek Obrazek
I teraz śpi :)
Ostatnio edytowano Wto lis 16, 2010 10:57 przez szybenka, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

szybenka

Post » Pon lis 15, 2010 21:20 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Ale ona Słodka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
I tak podobna do mojej MIśki
Łoo,a Miśka jak tylko zobaczy,że jedna szafa jest otwierana (tam gdzie odkurzacz) ,obserwacja i jak tylko usłyszy,że się ręką go ruszyło,doopa przy ziemi i już jej nie ma
Obrazek

Myszolandia

Post » Czw lis 18, 2010 22:47 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Puk, puk. :mrgreen:
Co u Nikusi słychać? :mrgreen:
Zdrowa? A co w sprawie "niespodzianek"? Jakieś postępy, czy wpadki?
Pozdrowionka i buziaczki. :1luvu:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Czw lis 18, 2010 22:49 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

za każdym razem jak widzę jej zdjęcia jestem zachwycona - mała kochana burasia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt lis 19, 2010 12:10 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Wczoraj nie miałam prądu w pracy, więc zwinęłam majdan i przeniosłam się do domu, co skutkowało odcięciem od netu (zamiana kompów). To było na plus, bo nadal walczę z miauowym nałogiem ;)

Puniutka moja jak na razie przystopowała z niespodziankami (na tamtych dwóch się skończyło - ale nie mówię na głos, bo znów się zacznie :roll: ). Nadal nie do końca jest na luzie, tzn. w niektórych, niezrozumiałych dla mnie, momentach miauknie ostrzegawczo, pacnie łapą lub po prostu ucieka w trakcie mizianek czy drzemki :roll: Mam syrop Kalm Aid, ale to będzie tak - aby mógł zacząć działać uspokajająco najpierw muszę mega zestresować kiciunię, podając dopyszcznie SŁODKI preparat, a takowych Niki nie znosi...

Bodajże we wtorek mama była u mnie. Przyszła zanim wróciłam z pracy. Niki stęskniona i z deficytem czułości sama poszła na kolana do mamy, wtuliła się i usnęła. Mama wniebowzięta :1luvu:
Poskarżę się Wam: jak jest źle, to mama mi wygaduje, jaki to sobie problem na głowę wzięłam, a jak jest dobrze, to nawołuje Nikunię, cieszy się z każdego gestu zaufania ze str. Nikuni i żądna jest kolankowania kiciuni :twisted: :twisted: i jak tu wytrzymać? :roll:
Dystansuję się ;)

Kupiłam pannie saszetkę Felixa - galaretka wylizana ze smakiem, mięso wyrzuciłam :twisted: Wymiotów nie było, ale co z tego, z kieszeni jak zwykle kasa ucieka, a suchy Intestinal już się nudzi i jak tu księżniczce dogodzić? :roll: :twisted: Ostatnio Niki znów przyswaja surowego kurczaka. A za rybę da się pokroić (ale ryby daję rzadko, bo nie ufam sposobom ich przechowywania i daję tylko te, o kt. wiem, że kotom można dawać).
Niki dalej szaleje ze swoją wibrującą zabawką - patrzę i napatrzeć się nie mogę jak się bawi niczym kociak :arrow: nadrabia dzieciństwo? :roll: I kocham jak poluje na zabawki pod kocem - muszę Wam to pokazać. To jej skupienie, nasłuchiwanie, precyzja skoków - miód :1luvu: :mrgreen:
Obrazek

szybenka

Post » Pt lis 19, 2010 12:37 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Uwielbiam obserwować zabawy zwierzaków :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

[poprzednia][następna]