Trójkot birmański n° 2 - wreszcie jest lato!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 17, 2010 20:47 Re: Trójkot birmański n° 2 - już jest nowa część :)

Monostra pisze:E tam, przesada :lol: .
Ze względu na piękny maj :twisted: , mam na parapetach, zamiast na działce, posiane kocimiętki. Wschodzą, te największe mają nawet po 1,5 cm :mrgreen: . Po groźbach ogolenia, wyrwania odnóży i trzymania za ogon za oknem, kociska tego nie ruszają :wink: .

PS. czy mnie się wydaje, czy to hani coś się w nicka stało? :roll:

Ściema! Takie koty nie istnieją!
A nick se zmieniłam, a co!
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pon maja 17, 2010 20:51 Re: Trójkot birmański n° 2 - już jest nowa część :)

Młodociany Kot-B. mordował z dużym zacięciem nieboszczkę difenbachię a nawet sr..ł w resztki gleby pod nieboszczką - te niegodne praktyki skończyły się w dniu, w którym zamówiony uprzednio osobnik wyniósł był doniczkę wielkości małej beczułki :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon maja 17, 2010 21:19 Re: Trójkot birmański n° 2 - już jest nowa część :)

U mnie kwiaty doniczkowe nie przezywaly, nawet gdy nie bylo kotow w domu, wiec z kotami tym bardziej nie bede ryzykowac 8)

Fun z opisu Hani mnie jakos nie kusi, dziwne :strach:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Pon maja 17, 2010 21:40 Re: Trójkot birmański n° 2 - już jest nowa część :)

AYO pisze:Młodociany Kot-B. mordował z dużym zacięciem nieboszczkę difenbachię a nawet sr..ł w resztki gleby pod nieboszczką - te niegodne praktyki skończyły się w dniu, w którym zamówiony uprzednio osobnik wyniósł był doniczkę wielkości małej beczułki :mrgreen:

Diffenbachia jest trująca...bardzo. :roll:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon maja 17, 2010 22:28 Re: Trójkot birmański n° 2 - już jest nowa część :)

Tak zawiera strychnine . Moje koty wiedza,ze ja do firanek i kwiatkow przywiazana i do lamp z papieru i musze przyznac...ze mimo braku zakazow ,a moze wlansie dlatewog heheheh...moje lampy sa nienaruszone ,firanki sporadycznie jak chce na siebie zwrocic uwage sciaga Gucio,a kwiatki z 3razy pojedynczo ladowaly na podlodze bez powaznych uszkodzen.......chyba mam szczescie ;)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto maja 18, 2010 6:17 Re: Trójkot birmański n° 2 - już jest nowa część :)

Birfanka pisze:U mnie kwiaty doniczkowe nie przezywaly, nawet gdy nie bylo kotow w domu, wiec z kotami tym bardziej nie bede ryzykowac 8)

Fun z opisu Hani mnie jakos nie kusi, dziwne :strach:

Birfanko storczyki przeżyją :mrgreen:
zwykłe falki - bardzo, bardzo wdzięczne kwiatki - same zalety:
1. koty nie ruszają wcale a wcale (a jakby co nie są trujące)
2. podlewa się raz na 2 tygodnie (nie są absorbująca, chyba że ma się tak jak ja ponad 50 storczyków w domu :kotek: )
3. kwiat utrzymuje sie do 4 miesiecy :mrgreen:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto maja 18, 2010 7:31 Re: Trójkot birmański n° 2 - już jest nowa część :)

Hej slodki Trójkociku!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto maja 18, 2010 7:34 Re: Trójkot birmański n° 2 - już jest nowa część :)

Jestem 8)
Spóźniona, ale to nic ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto maja 18, 2010 9:38 Re: Trójkot birmański n° 2 - już jest nowa część :)

Witajcie :D

Jak storczyki sie podlewa raz na dwa tygodnie, to bym o nich zapomniala, jak amen w pacierzu 8)
Wszystkie kwiaty doniczkowe mi usychaly, bo regularnie zapominalam podlewac :oops:
Pamietalabym, gdyby sie podlewalo trzy razy dziennie, a jeszcze lepiej, gdyby sie same o podlewanie dopominaly :mrgreen:
NIGDY za to nie zapomnialam nakarmic kotow, nie ma takiej mozliwosci :wink:

A storczyki ladne sa... czasem miewam w takich szklanych lufkach z woda (podlewac nie trzeba i pare tygodni wytrzymuja). Jednak i tak musze starannie izolowac wszelka zielenine od Pupusza, bo on przejawia w jej kierunku nieodparty tropizm, przeżuwa wszystko skrupulatnie i w skupieniu :strach: :twisted:
A Cesarzowa mu w tym godnie sekunduje, mine ma przy tym bezcenną-taką delektująco-łakomą :twisted: :ryk:
Ostatnio edytowano Wto maja 18, 2010 10:10 przez Birfanka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Birfanka

Post » Wto maja 18, 2010 10:10 Re: Trójkot birmański n° 2 - już jest nowa część :)

Dziewczyny, wiem, że difenbachia jest trująca ale ona była już uschniętym kijem, który posłużył maleństwu za drapak a wynieść ją mógł tylko facet i to naprawde krzepki bo była w wielkiej na pól metra, ceramicznej donicy.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto maja 18, 2010 10:13 Re: Trójkot birmański n° 2 - już jest nowa część :)

Moze madry ten kotek przez swe dyskryminacyjne czynnosci dawal wlasnie do zrozumienia, ze diffenbachia jest be? 8)
Kto go tam wie... :wink:
Obrazek

Birfanka

Post » Wto maja 18, 2010 10:36 Re: Trójkot birmański n° 2 - już jest nowa część :)

Hmm.. :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto maja 18, 2010 11:29 Re: Trójkot birmański n° 2 - już jest nowa część :)

Birfanka pisze:A Cesarzowa mu w tym godnie sekunduje, mine ma przy tym bezcenną-taką delektująco-łakomą :twisted: :ryk:

Birfanko proszę Cie to sfotografuj. Cesarzowa z łakomą miną. :lol:

Ayo do Twojego kota to imię Behemot bardzo trafnie pasuje. Nie czytałam o jego charakterze, ale z wygladu wypisz wymaluj Behemot.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Wto maja 18, 2010 11:41 Re: Trójkot birmański n° 2 - aa aa aa, kotki dwa

To sprokuruje jakiegos badyla i sfotografuje, albo sfilmuje :lol:

Na razie sfilmowalam, jak wyglada kladzenie Fifinki spac, tzn. zapedzanie jej na noc do pokoju kotow :)
(na filmiku to wersja light, bo w hardkorowej moze trwac i ponad 10 minut :roll: )

Dodo to po francusku "spańko", tak sie mowi do malych dzieci kladac je do lozeczka.

Sfilmowalam tez Pupusza, jak w momencie kladzenia sie spac "ma fazę", ale wstawie pozniej, bo juz trzeba isc jakis obiad klecic (tarta serowa) :P

Fifinka zawsze wieczorem mi asystuje w lazience i gra w koszykowke,
a potem nalezy ja zamknac w pokoju:
Obrazek (kliknij na miniaturke)
Obrazek

Birfanka

Post » Wto maja 18, 2010 11:54 Re: Trójkot birmański n° 2 - już jest nowa część :)

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Kocham Fifinkę! :1luvu:
Ty niedobra! Zdenerwowałaś kotka! :twisted: Zostaw Fifusię w spokoju!! :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]