KRK Skrzekun vel Kacper blogując już nie prosi o nowy DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 01, 2010 15:13 Re: KRK biały kocurek z wrocławskiej leczymy i szukamy domu

A poza tym jestem w nim już zakochana :1luvu:
Obrazek

ekoto

Od: Pt paź 05, 2007 6:46

Post » Sob maja 01, 2010 18:26 Re: KRK biały kocurek z wrocławskiej leczymy i szukamy domu

hmmm... no to może czwarty do kompletu?? :cat3:
Madzia & Gabryś & Leon
Obrazek

madziulam2

Od: Czw paź 15, 2009 18:11

Post » Nie maja 02, 2010 10:56 Re: KRK biały kocurek z wrocławskiej leczymy i szukamy domu

Przy większym mieszkaniu - pewnie by został :wink: - ale nie mogę przekroczyć ustalonej liczby kotów przypadającej na m2 mieszkania.
Obrazek

ekoto

Post » Nie maja 02, 2010 11:17 Re: KRK biały kocurek z wrocławskiej leczymy i szukamy domu

Właśnie odkryłam, że Skrzekunek uwielbia żółty ser - cheddar (mam nadzieję, ze czosnkowej cambozoli nam nie ruszy :twisted: ) i serek homo waniliowy :D
Obrazek

ekoto

Post » Wto maja 04, 2010 9:56 Re: KRK biały kocurek z wrocławskiej leczymy i szukamy domu

Kocio szuka domu...
Obrazek

ekoto

Post » Wto maja 04, 2010 16:44 Re: KRK biały kocurek z wrocławskiej leczymy i szukamy domu

Jesteśmy ze Skrzekunem vel Jasiem po wizycie u weta. Moja mama wymyśliła to imię - na podstawie obserwacji - doszła do wniosku, że to taki właśnie Jasiu - Jasiek :wink:.
Krtań bez zmian, węzły chłonne nadal powiększone (znacznie powiększone :( )- więc dostał antybiotyk o przedłużonym działaniu - ukłucie w pupę zniósł z godnością i stoickim spokojem. Tylko lekko skrzeknął - ale to się nie liczy - naprawdę dzielny kot :wink:.
Gorzej było z mierzeniem temperatury....ale to i tak siła spokoju.

Uszy czystsze, a antybiotyk ma zadziałać także na stan zapalny spowodowany świerzbowcem. Antybiotyk działa do czwartku, a od czwartku Jaś dostanie dopyszcznie 2 x dziennie tabletki - z tym też nie mamy problemu - od razu do pyszczka i ciach połknięte - czy to naprawdę kot 8O ? :ok:

Kolejna wizyta za tydzień we wtorek.
Nie wiem jak z advocatem- już kolejny wet zaleca powtórzenie dawki po miesiącu...

Sylwia- dziękuję za radę - przekażę potencjalnemu domowi - gdyby tam Skrzekun trafił mogłabym naprawdę spać spokojnie - myślę, że on też. Co do weekendu to będziemy w kontakcie :D
Wyjaśnię, że przed Skrzekunkiem pojawiła się nadzieja na stały dom - ale wszystko jeszcze przed nami...
(oby nam tylko Skrzekuny zdrowe były :lol:)
Obrazek

ekoto

Post » Wto maja 04, 2010 19:30 Re: KRK Skrzekun vel Jasiu leczymy i szukamy domu

Taki gzeczny kocio to skarb :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro maja 05, 2010 7:00 Re: KRK Skrzekun vel Jasiu leczymy i szukamy domu

Skarb - najsympatyczniejszy z moich kotów (bo moje koty nie są sympatyczne :twisted: - ale to moja wina wyhodowałam sobie bezczele )
Ostatnio edytowano Śro maja 05, 2010 8:54 przez ekoto, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ekoto

Post » Śro maja 05, 2010 8:41 Re: KRK Skrzekun vel Jasiu leczymy i szukamy domu

Nie powtarzałabym advocata w żadnym wypadku. W razie wątpliwości polecam wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=86719. Po strongholdzie zdarzały się zatrucia i zgony a advocat to jeszcze gorsze świństwo. Kot jest grzeczny i wszystko można z nim robić, więc nie ma się co wygłupiać i fundować mu chemii na kark. Uszy można czyścić i zakrapiać Crotamitonem (obiecuję, że w końcu sprawdzę w domu czy go mam). To świetnie działa tym bardziej, że jego świerzb nie był tragicznie rozwinięty. U mnie Crotamiton się sprawdził przy giga świerzbie u dzieciaków. Do tego kosztuje kilka złotych a nie kilkadziesiąt.
Martwi mnie trochę to gardło. Szkoda, że nie było poprawy bez antybiotyku. Mam nadzieję, że teraz szybko to pójdzie precz.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Śro maja 05, 2010 8:49 Re: KRK Skrzekun vel Jasiu leczymy i szukamy domu

Mnie też to martwi, tym bardziej, że Skrzekun nie ma podwyższonej temperatury. Tym razem inny wet stwierdził, że coś jest nie tak raczej bardziej z gardłem niż krtanią. Mam nadzieję, że pójdzie na antybiotyk, a nie skończy się na interferonie.

Kiedy najlepiej wykonać testy?
Obrazek

ekoto

Post » Śro maja 05, 2010 9:38 Re: KRK Skrzekun vel Jasiu leczymy i szukamy domu

Ale fajnisty kocurek, trzymam kciuki za jak najszybsze wyleczenie krtani tudzież gardła i za domek stały dla ślicznego kiciusia

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Śro maja 05, 2010 10:03 Re: KRK Skrzekun vel Jasiu leczymy i szukamy domu

Skrzekun jest super kotem i zasługuje na super dom :!: .
Obrazek

ekoto

Post » Czw maja 06, 2010 14:57 Re: KRK Skrzekun vel Jasiu leczymy i szukamy domu

Skrzekunek do góry.
Obrazek

ekoto

Post » Pt maja 07, 2010 19:23 Re: KRK Skrzekun vel Jasiu leczymy i szukamy domu

Jak dziś się ma koci Louis Armstrong?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob maja 08, 2010 11:41 Re: KRK Skrzekun vel Jasiu leczymy i szukamy domu

Skrzekun dzisiaj coś tak jakby czystszym głosem skrzeczał :wink:
Robi się bardziej energiczny niż dotychczas - szaleństwa z myszami i piłeczkami po przedpokoju przez ten cały czas kiedy nie siedzi w klatce. Dzisiaj podczas sprzątania klatki, uciekł z przedpokoju w celu zwiedzenia pozostałej części mieszkania - mały uciekinier, i nie dawał się zapędzić do klatki - piórka już mu odrosły.

Nie widziałam go od wtorku, więc dzisiaj odnotowałam wyraźną zmianę w wyglądzie futerka (bardziej puszyste i białe), czystości poduszek (jednak różowe, a nie czarne), wyrazie pyszczka (bardziej słodko łobuzerski). Niestety pady mi baterie w aparacie i pyszczek nie został dzisiaj utrwalony :wink: .

Strup z głowy już mu odpadł i teraz Skrzekun ma lekko łysawą czaszkę nad okiem. A.. i robi się ubity, żeber i kręgów już nie można wyczuć podczas głaskania, pani weterynarz we wtorek stwierdziła nawet, że to taki grubasek 8O. Grubasek jak grubasek, ale nogi ma nadal jeszcze bardzo długie.
Obrazek

ekoto

[poprzednia][następna]