Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 12, 2010 8:26 Re: Najka - jak zaczarować ludzia...

gosiaa pisze:Naja jest na 100% kotką domową, wszelkie domowe odgłosy nie są jej obce i się nie boi, nawet przy głośnej pralce można siedzieć i medytować (od razu uprzedzam pytanie, głucha nie jest, słyszy).

A wracając do medytacji, nie jestem pewna czy nie była w domu którego mieszkańcy byli zafascynowani religią Wschodu taką jak buddyzm, czy hinduizm. O tym, że siedzi na mnie non stop już pisała, jak stoję i nie może siedzieć na mnie to siedzi obok, ale na tyle blisko żeby choć jedną łapką dotknąć ludzia, łepek do góry i się gapi, ja do pokoju a Patyczak za mną na tych swoich chudziutkich nóżkach, ja do kuchni, Patyczak za mną, ja na łóżko, Patyczak za mną. I jest od tego jedno odstępstwo: jak drzwi od łazienki są otwarte mała idzie do łazienki, siada na dywaniku i medytuje, jak nie ma jej w promieniu 5 centymetrów ode mnie znaczy że jest w kuwecie albo medytuje :)

Całą noc śpi elegancko w łóżku, na szczęście nie na mojej głowie, ale wystarczy podnieść głowę, otworzyć oko, już jest pełna gotowość, motor zapuszczony, trzeba podejść do twarzy, przytulić się i furkotać tak głośno żeby dużej przypadkiem nie udało się zasnąć :evil:

A tak naprawdę to się cały czas martwię, już w schronisku siostry wariowały a ona tak siedziała i patrzyła, w domu też nie chce się bawić tylko się tuli i furkocze, katarku już nie ma, oczka OK, tylko to rozwolnienie. Wczoraj byliśmy na ostatnim zastrzyku, dostała też coś na rozwolnienie, oczywiście nie pamiętam nazwy, dzisiaj pewnie też pojedziemy.

:ryk: :ryk: :ryk:

zawsze najspokojniejsi jesteśmy jak maluch dokazuje jak głupi, po firankach pod sufit skacze i w ogóle. Jakiekolwiek kocie głębsze życiowe przemyślenia w tym wieku budzą zawsze obawy... Też się martwiłam o Karmelkę, że za spokojna była... Na szczęście niepotrzebnie, tego samego życzę Najusi!
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pon kwi 12, 2010 8:28 Re: Najka - jak zaczarować ludzia...

Jak ja mogłem przeoczyć wątek śliczności :oops: Najka jest cudowna, tak kruszynka do kochania. Rodzeństwo bardziej rozrabiało, ale malutka jak się tylko poczuje już lepiej to wam pokaże na co ją stać :mrgreen:
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Pon kwi 12, 2010 8:35 Re: Najka - jak zaczarować ludzia...

Śliczna jest, taka szaro-bura ... i ten nochal 8) :D

:kotek:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pon kwi 12, 2010 9:01 Re: Najka - jak zaczarować ludzia...

Gosiu :1luvu: Najka jest prześliczną kwintesencją kociaczka :1luvu: :1luvu: :1luvu: Mała szczęściara :D :D :D
Mam nadzieję, że zdrówko będzie jej dopisywało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon kwi 12, 2010 9:08 Re: Najka - jak zaczarować ludzia...

Najka jest śliczna, jej rodzeństwo także.

No i taki przytulaczek :1luvu:
przyszły domek będzie miał małą, kocią pijaweczkę ;)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon kwi 12, 2010 11:31 Re: Najka - jak zaczarować ludzia...

Witajcie, jakie są warunki adopcyjne kotki, zauroczyła całą moją rodzinkę... :1luvu:

zoniaX

Od: Śro mar 03, 2010 20:16

Post » Pon kwi 12, 2010 11:39 Re: Najka - jak zaczarować ludzia...

zoniaX pisze:Witajcie, jakie są warunki adopcyjne kotki, zauroczyła całą moją rodzinkę... :1luvu:

myślę, że najlepiej będzie, gdy napiszesz pw do gosiaa, która kotka się opiekuje :D
Obrazek

magdaradek

Post » Pon kwi 12, 2010 11:56 Re: Najka - jak zaczarować ludzia...

zoniaX pisze:Witajcie, jakie są warunki adopcyjne kotki, zauroczyła całą moją rodzinkę... :1luvu:

zoniaX jeśli jesteś zainteresowana adopcją Najki odezwij się proszę na PW, podaj jakiś adres mailowy do siebie, napiszę wszystko co i jak. I napisz mi skąd jesteś, daleko od Łodzi?
A Najka jest przeurocza, nie da się jej nie kochać, nie wiem jak ktoś mógł ją oddać, ona ma w sobie tyle miłości, tak kocha człowieka :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon kwi 12, 2010 12:00 Re: Najka - jak zaczarować ludzia...

Napisałam ma PW, daj znać czy doszło bo nie poruszam się po forum sprawnie :oops: zaraz też napiszę więcej .

zoniaX

Od: Śro mar 03, 2010 20:16

Post » Pon kwi 12, 2010 12:04 Re: Najka - jak zaczarować ludzia...

zoniaX pisze:Napisałam ma PW, daj znać czy doszło bo nie poruszam się po forum sprawnie :oops: zaraz też napiszę więcej .

to gosiaa musi dać znać, ale pewnie doszło.
Obrazek

magdaradek

Post » Pon kwi 12, 2010 12:20 Re: Najka - jak zaczarować ludzia...

dostałam i już odpisałam

gosiaa

Post » Pon kwi 12, 2010 20:39 Re: Najka - jak zaczarować ludzia...

Naja nie przestaje mnie zadziwiać, to jest kot któremu nawet odkurzacz nie jest straszny, mało tego, że nie uciekła, podeszła do włączonego odkurzacza i pewnie jeszcze jak zwykle furkotała, nie wiem, bo nie słyszałam, ale jak wzięłam na ręce furkot był :) podróż autem, żaden problem, fajnie się w aucie furkocze, leki które mi daje ciocia w zielonym do domu też są fajne, super się furkocze jak mi je duża podaje rozpuszczone w strzykawce 8O na razie nie znalazłam niczego co by jej przeszkadzało w furkotaniu :) Furkotać można zawsze i wszędzie, każda pora jest dobra :)

Oczywiście łazi za nami wszędzie, a jak siadamy od razu wskakuje, usadawia się i załącza swój traktorek :1luvu:

No i Najka jest mega czyścioszkiem, od soboty ani razu nie zdarzyło jej się załatwić poza kuwetką.

Należy jej się za to wszystko medal :mrgreen:

Obrazek

gosiaa

Post » Pon kwi 12, 2010 21:04 Re: Najka - jak zaczarować ludzia...

Naj naj naj Najka :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto kwi 13, 2010 0:45 Re: Najka - jak zaczarować ludzia...

Obrazek Miłych snów Wam życzę :lol:

Kliknij miniaturkę

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto kwi 13, 2010 6:57 Re: Najka - jak zaczarować ludzia...

Najce w złotym medalu bardzo do twarzy :1luvu: :1luvu: :1luvu: Zresztą pewnie we wszystkim :wink:
Grzeczna, kochana maluda :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]