Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
miszelina pisze:dune pisze: Ideę takiej wizyty to ja pojmuję![]()
a o czym rozmawiasz, oprócz zabezpieczenia okien?
jakie pytania zadajesz?
pytam, bo ja wlasnie zadnego doświadczenia nie mam...
intuicje i owszem...ale nie nie wiem czy nie nadwrazliwa
No pytam o to, czym będą karmić, czy znają jakiegoś weta, czy będą mieć cierpliwość, jak kot na początku nie trafi do kuwety (to dotyczy przede wszystkim maluchów). Zwracam uwagę na rzeczy, które osobom niemającym kota nigdy nie przyszłyby do głowy, np. dużą szczelinę pod wanną, w której mały kot może utknąć, otwartą pralkę itp.
Mówię o niebezpieczeństwie okien uchylnych, o zabezpieczeniu chemikaliów w łazience, spuszczaniu klapy w toalecie, napomykam o możliwości "znikania" jedzenia pozostawionego na stole i obserwuję reakcje ludzi. Z tego można wiele wywnioskować. Pytam oczywiście, co stanie się z kotem w czasie wakacji czy wyjazdu, co będzie, jak pojawi się dziecko.
Generalnie stawiam pytania z ankiety adopcyjnej.
Czasem widać, że niektórzy odpowiadają, jakby wydawali wyuczoną lekcję i wtedy zapala mi się czerwona lampka. Ale jak widzę, że ludzie kota będą kochać i się o niego troszczyć, to przymknę oko na karmienie go whiskasem (doradzę tańsze mięso)
miszelina pisze:Większość fundacji ma takie ankiety. Możesz zobaczyć np. na stronie afn (http://www.afn.pl) w zakładce "adopcje" na samym dole jest umowa wraz z dołączoną ankietą.
Cameo pisze:Iskierka pozdrawia domek (który nas podczytuje)
Dzisiaj przyszła karma - (3,5kg Sensitivity Control) niestety, Iskierka ma problem z jedzeniem suchej karmy, niby w paszczy wszystko ok, ale zjada tylko kilka chrupek (rozsypując wszystko przy okazji) i na tym koniec...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot], Hana, zuzia115 i 1087 gości