Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Rakea pisze:Gibutkowa, dobrze że i ten kotek zwrócił Twoją uwagę!
Ja-Ba pisze:Testy robione dla schroniska sa tańsze niż robione normalnie u weta.
Gibutkowa, wracając do Twojego pytania - schronisko niedawno "wzbogaciło" sie o pomieszczenie, taki baraczek blaszany / ile targu o to było!!!!!/, miało być to pomieszczenie wyłącznie na gabinet lekarski i biurowe. Tak naprawdę w gabinecie lekarskim są kociaki a w administracyjnym - psiaki.
Dzięki temu budyneczkowi w baraku głównym wygospodarowano dwa dodatkowe pomieszczenia dla kotów.
Coś co mocno z grubsza można nazwać izolacją - tam jest robione, szczególnie nowo przyjęte małe kociaki czy szczeniaki są w osobnych pomieszczeniach przynajmniej jak długo jest nadzieja że długo w schronie nie zagoszczą.
Warunki w baraku sa fatalne, to budynek który powinien być rozebrany a w jego miejsce postawione prawdziwe schronisko.
Tak miało być ale targi trwały parę lat, wszystko szło jak po grudzie, nie wspomnę już o protestach mieszkańców którzy mieszkają tam niedaleko. Udało się i tak to, co wydawało się długo niemożliwe - troszkę ten barak został podremontowany dzięki dosłownie dzikiemu uporowi pani Ani.
W tym schronisku miało być 70 psów i zero kotów. Psów jest ponad 200 i to chyba grubo. A kotów ponad 60.
Nie znam tak dobrze bieżącej sytuacji i nie wiem jakie sa plany, dawno nie miałam czasu tak normalnie spotkać się z panią Anią i pogadać.
Cameo pisze:Skąd to podejrzenie białaczki?
kasia86 pisze:magdaradek pisze:sliczny maluszekto prawda, że młody kot może zwalczyć białaczkę. O ile to bialaczka. Trzeba by go przebadać.
A skąd podejrzenie bialaczki wlaśnie?
pojedynczy test na FIV/Felv kosztuje około 50zł mniej więcej
Mamy podejrzenia bo Pokrzywka ma FIV+ i Felv+ viewtopic.php?f=1&t=105858&start=345
i myślę, że i Finusia też odeszła na białaczkę viewtopic.php?f=13&t=98276&start=45
ale oczywiście to tylko podejrzenia.
Tak jak już pisałam, najlepiej kupić hurtem testy i niech lekarz je wszystkie przebada.
Można kupić też chyba 6 testów i przetestować tylko podejrzane koty.
Nie mogę znaleźć linka do innych sklepów z testami.
Zapłacić 50 zł, a połowę tej sumy to jest kolosalna różnica. Ale jak nie ma funduszy to dobry jest i jeden test.
Ja-Ba pisze:Jutro po południu będą testy zrobione
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości