A gazeta faktycznie do tłuczenia najskuteczniejsza. Chyba że koty raczą zapolować (ale one jakoś ostatnio leniwe

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
czitka pisze:Podobno upały się skończyły, nie bardzo wierzymy, ale cieszymy się lekkim ochłodzeniem. Koty odespały ostatnie deszcze i namiętnie rozkładają się na tarasie, oczywiście oczekując na jedzenie, bo one takie zabiedzone są, na przykład te niczyje dwa.
To może nieco korzystniejsze ujęcie, potem w trawach są całkiem zgrabne i szczupłe![]()
Tak sobie siedzą wpatrzone w dach komórki, bo tam się uwalił Bratu i z góry patroluje ogród sąsiadów.
I Czitunia odespała upały i wychodzi poskubać trawę, oczywiście aby niebawem poprawić perystaltykę jelit, a potem znowu wszyscy śpią, śpią i śpią.
A teraz poważny temat : czym tłuczecie muchy w domu?![]()
Cały czas mam muchy, na okrągło. Lezie to do misek z jedzeniem, znosi jajka i potem jest ich coraz więcej i więcej, pomimo chowania misek po jedzeniu na bieżąco. Na razie tłukę gazetą i to jest najskuteczniejsze, wieczorem osiągam dom bez much, ale od rana zabawa się zaczyna od początku.
![]()
![]()
czitka pisze:Lifter, ustalmy, że chude to chore albo po prostu głodzone jakimś barfem na przykład.
Kot musi być taki trochę tłuściejszy, jest co przytulić i w co poklepać.
Te nie moje to jedzą bez przerwy, one miały trudne dzieciństwo. Niedawno się okazało, że rzucają się na chleb. Albo ziemniaki
. Oczywiście w przerwie między schabem a kurczakiem. Na śmietnikach pewnie wyjadały jakieś resztki, może ktoś im z litości takie delikatesy podrzucał...
A Pasio do całej swojej niezwykłej urody ma dodatkowo przednie łapki krótsze od tylnych, on taki zajączek jest, zadek ma wyżej. I ten połamany ogonek za zadkiem. I co? I Mami Pasia uwielbia, piękny Bratu jest zdecydowanie traktowany jako kochanek zapasowy. Właśnie Paś i Mami rozmawiają o bardzo ważnych sprawach w Hiltonie i dali do zrozumienia Bratu, że chcą chwilowo być sami.
Nie to nie- powiedział Bratu i zaległ chwilowo na włościach.
Cała kanapa moja!![]()
Dobranoc!
MaryLux pisze:Kot umie, ale nie chce.
izka53 pisze:Czitko, Pasio nie może makaronu, to same węglowodany, cukrzyca się zdestabilizuje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1439 gości