ZaFrędzlonej Pomponlandii cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 18, 2009 6:32

jak tam noc?działo się coś?
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Śro mar 18, 2009 7:08

Ło jesoo... Nie spałam całą noc łeb mnie boli jak jasny gwint. Rudi skazany na Shawshank w mojej łazience, ok. 23.30 doszedł do wniosku, że ma dość i zaczął miaukać swoje "ajajaj" i "ojoj" oraz drapać drzwi (dodam, nowe wymieniane ok. 1,5 roku temu :evil: ) łagodna perswazja nie działała co pół godziny zaczynał od nowa, czyli co mi się oko przymkło, on mnie budził: bandyta. Postanowiłam więc ok. 4 rano, totalnie już wkurzona i padnięta, że muszę podjąć bardziej radykalne środki i w celu wzmocnienia efektu dydaktycznego zastosowałam spryskiwacz do kwiatów. Zadziałało. Niestety jeść zaraza dalej nie chciała, więc tu też zastosowałam środki przymusu i wcisnęłam mu bestialsko strzykawę gerbera. Bardzo był niezadowolony. :evil: W związku z tym, że okazałam się oprawcą i katem i nakarmiłam biednego kotecka na siłę, kotek uskutecznia na mój widok szybka ewakuację, co bym mu nic więcej nie wcisnęła. Wabiony łagodnym głosem przychodzi ostrożnie, ale najpierw upewnia się czy mam puste dłonie :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Śro mar 18, 2009 8:45

Skończył się czas ochronny dla Rudego i zaczęło się mordobicie. Pompon nie odpuszcza i jak go znam, nie odpuści. Właśnie nie udało mu się sprać dwa razy większego Rudiego, więc najpierw odreagował na Frędzelku, a potem wrócił do Rudiego spróbować szczęścia jeszcze raz. Frędzelek dostał za niewinność po pysku, ale chyba nie czuje się urażony, bo właśnie wylizał mordę kumplowi Pomponowi. Zresztą Frędzel już też zmierzył się z Rudim, ale on dostał jednego strzała i dał sobie spokój. Oj, znowu się zaczyna...
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro mar 18, 2009 9:15

w razie czego maila do ryśki masz :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Śro mar 18, 2009 9:37

Rudi będzie u nas krótko, więc myślę, że nie ma sensu go kropelkami resocjalizować. Za tydzień może iść już do domku stałego i od soboty zaczynamy go reklamować.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro mar 18, 2009 9:54

Rudi zjadł trochę suchego!!!ObrazekSam!!!Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro mar 18, 2009 10:18

Gratulacje! :D :dance: :ok:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro mar 18, 2009 10:39

Ryśka będzie mamą?! Cudownie!!! Gratulacje!!! Ciekawe czy będzie nowy mały forumowicz, czy forumowiczka? Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro mar 18, 2009 11:05

jesteś dużą optymistką pomponmamo jęsli myślisz, że szybko pójdzie znalezienie mu domu stałego. :D chyba, że o czymś nie wiem, a ty już masz asa w rękawie :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Śro mar 18, 2009 11:45

ryśka :mrgreen:

Pomponmamo-wiesz,ze ja juz wiem,ze Rudi je-ale tu tez sie ucieszę :dance:
Wiedziałam,ze tak będzie i stawiałam powiem szczerze własnie na suche :wink:
Ja mysl,e,ze chłopak naprawde migiem znajdzie dom.
W wekend juz zawisnie na tablicy ogłoszeniowej na akcjii :wink:
Ale do domu moze isc najwczesniej w przyszły piatek-jakos tak mijaja dwa tygodnie od znalezienia.
Mozna mu załozyc tez watek na kociarni-moze ktos z forumowiczów pokocha to cudo

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro mar 18, 2009 11:50

Myślisz, że to może potrwać dłużej niż przewidujemy z Małą? Nie strasz mnie. Obrazek Jestem optymistką. Będzie reklamowany na akcji w Silesii, Mała obiecała, że już zacznie pracować nad szukaniem domku. Jest piękny, miziasty - powinno pójść gładko. Jak potrwa dłużej niż dwa tygodnie, to się pochlastam. Mam za małe mieszkanie na trzy koty. W dodatku Rudi nie mieści się do mojej krytej kuwety, więc musi mieć własną, pożyczoną, otwartą, tyle że jest ona raczej płytka, więc za każdym razem jak Rudi idzie do kuwety mam wywaloną całą szufelkę żwirku na łazienkę. Pomijając kwestię sprzątania, nie wyrobię na ten żwirek. :? No i jeszcze kilka takich nocy jak dzisiaj i ja wyląduję w wariatkowie. Myślę, że już go dzisiaj nie będę zamykała w łazience na noc, może to pomoże. Kot jest cudny, na pewno szybko znajdzie dom. W każdym razie najpierw tak czy inaczej muszę go na prostą z tym jedzeniem wyprowadzić, ale ponieważ już coś skubnął, to mam nadzieję, że pójdzie z górki. Dwa tygodnie przepisowe, od kiedy znalazł się w schronie miną 28 marca, więc wcześniej i tak jest nie do ruszenia. Trzymaj kciuki, żeby się udało. Jak potrwa dłużej, to go przecież nie wyrzucę, ale naprawdę mam nadzieję, że zmieścimy się w planowanym czasie. Moje koty raczej źle znoszą jego obecność. Leją się między sobą. Na szczęście czasem też się bawią, więc nie tracę nadziei, że jak Rudi się wyprowadzi to wszystko wróci do normy. No i Zuzia za chwilę się do niego przywiąże.
Ujmę to tak: gdybym jeszcze raz miała podjąć decyzję o zabraniu go do domu, podjęła bym taką samą. Kotek potrzebował pomocy i zasługuje na nią.Ale...Obrazekbłagam, niech się uda...
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro mar 18, 2009 11:57

Dobrze - zakładam wątek. Tu sobie wkleję link do wątku Rudiego http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=90392
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro mar 18, 2009 13:45

Skubańce zmęczyły się w nocy, to teraz śpią. No przecież muszą wypocząć, co by mamusi znowu w nocy koncert urządzić :twisted: Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro mar 18, 2009 15:38

http://www.youtube.com/watch?v=EFXNC1oygfI
Były sobie kotki trzy - a sznurek ma tylko dwa końce :? Niestety widać tez dokładnie mój przedpokój do remontu :oops:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro mar 18, 2009 15:53

A tak Rudi śpi.Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

[poprzednia][następna]